Grosjean'ın Kazaları, Lotus'un Muhasebesine Yardımcı Olmadı

yazar:

kategori:

Telegraph’taki haberde Lotus’un son hesap özetinin, 2012’de neredeyse 86 Milyon $ zarar gösterdiği belirtildi; daha ziyade sponsorluklar nedeniyle.

Sylt: “Kamuoyuna açık hesaplar tutan hiçbir başka Formula 1 takımı, bu kadar fazla para kaybetmemişti.”

Bunun haricinde Kimi Raikkonen’in gelecek sene Red Bull’a gitme ihtimali de Lotus için hiç de iyi bir haber değil.

Alain Prost: “Lotus için utanç verici olur. Çünkü (Raikkonen) onlar adına harika bir iş çıkardı ama karar onun”

İşte bu haberlerin üzerine Romain Grosjean’ın kazalar geçirmesi; Kanada GP için de 10 sıra grid cezası alması, Monaco’dan takım için diğer kötü haberlerdendi.

Mika Hakkinen: “Artık onun başını okşamak işe yaramıyor diye düşünüyorum. Bir şeyler olacak ve eminim takım yapılacakları düşünüyordur”

David Coulthard: “Bu da gösteriyor ki hız yeterli değilmiş.”

“Çok hasar verdi ve Lotus’un kasasının paralarla dolu olduğunu sanmıyorum. (Bir hafta sonunda) 4 kaza beklemezler”

Öte yandan Monaco’daki yarışın ardından Lotus’la ilgili konuşulan bir başka konu, Raikkonen’in Perez’e telsizden söylediği sözlerdi. Fin pilot, şikanda mücadele edip temas yaşadığı Meksikalı pilot için aptal, geri zekâlı dediği söylenmişti.

Takım Patronu Eric Boullier: “Aslında (geri zekâlı), gerçekten söylediği şeye kıyasla güzel bir kelime.”

 


Yorumlar

  1. Schumi ferrari yıllarından öncede sürekli rekabetçi oldu.Benetton gibi mclaren williams ın ardından gelen bir takımla büyük işler başardı.hep ilk 3 içinde oldu kariyeri boyunca.Zaten şu tablo herşeyi açıklıyor 68 pol e rağmen 91 kez kazanmış böyle bir oran başarısı kimsede yok.80 de 91 olsa hadi tamam derdik ama görülüyorki schumacher çok büyük işler başarmış tarihte en fazla geriden gelerek yarış kazanan pilot schumacherdir bu herşeyi özetliyor.Yaşlılığında bile büyük işler başardı 40 ın üzerinde kaç pilot görüyoruz bugünün f1 inde yarışmak bir tarafa bu araçlarla bu canavar genç nesille hangi pilot rekabet edebilir ama efsane farkını gösterdi tüm pilotaj pistlerinde yağmurlu yarışlarda hep parladı sıyrıldı herkesden.Ayrıca 3 yarışta bir yolda kalan aracını da unutmamak gerekir bunun moral motivasyon kaybını rekabet edebilecek bir araca sahip olmadığını da görmek gerekir bu da istatistik olarak performansını ortaya koyamamasına neden oldu ama yarış performansında hiç rosberg in gerisinde kalmadı efsane o yaşına rağmen bu büyük bir olaydır.Hal böyle olunca onun kendi jenerasyonunda fit olduğu yıllarda kendi döneminde yaptıklarına sasmamak gerekir.

  2. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Ama şöyle de bir gerçek var. Bahsini ettiğin yıllarda Şumi'nin altındaki Ferrari'nin rakiplerine oranla hızıyla Kimi'nin altındaki Lotus'un rakiplerine oranla hızı arasında ciddi fark var. İstatistikleri incelemek gerek fakat birçok yarışta da muhtemelen Şumi pole'den ya da ilk çizgiden başlamıştır. Tabii ki rekor rekordur diyecek bir şeyimiz yok ama (özellikle geçen sene için söylüyorum) zaman zaman 4.'lüğe kadar düşen Lotus'la gelen rekorun da benim gözümde ayrı bir yeri var.

  3. Alonso'nun rekoru egale etmesine neden olan da arkadan Belçika GP'sinde çarpan Romain Grosjean'dı ya. Bay Area'daki dandik bi otelde bilgisayarda izlemiştim yarışı sabahın 5'inde.

  4. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yazık gerçekten takıma ,az bütçe ile devlere kafa tuttu ve halende kafa tutmaya devam ediyor 1. bile olsalar ferrari,mclaren kadar para alamıyorlar ,böyle adaletsiz sistemde ne bekleniyorki ?ben şahsen ferrariden,rbrden ,mclarenden ve mercedesten maddi güç anlamında çok zayıfken bile kafa tuttukları hatta geçen sezon kimi 3. bitirdiği için çok tebrik ediyorum ,takdir edilesi durum düşünsenize para ile istediğini alan seçen takımlar varken,böyle bir başarı azdır f1 tarihinde bravo sizlere ,ayrıca grojan ile perez i kıyaslayanlar bu takım geçen senede çok anlattı halada söylüyor grojana dikkatli ol diye, mesele sponsor ise adamlar haklı konuşmak bile olmaz böyle bir maddi sıkıntıdan sebep tutuyorlarsa grojan ı, kaldıki uyarılarını ciddi ciddi yapıyor lotus ama mc laren takımı perezi savunuyor ,balık baştan kokar, mc laren i takım emri uygulamaz, yada sezon sonu uygular diye hep desteklerdim ama bu yaşananlardan sonra zerre gözümde kalmadı gene bravo lotus a ve kimi ye yolunuz açık olsun

  5. Takım tam düzeldi derken maalesef gidişat iyi değil. Bunun Grosjean ile de bir alakasının olmadığını düşünüyorum. Adamın yaptığı sezon başından beri Monaco daki kazaları. Takım da önemli kişilerden biri olan James Allison'un ayrılmasında etkili olan en büyük etken kasanın boş olmasıydı maalesef.

    Bunun yanı sıra 2014 Motorları konusunda halen belirsizlik içerisindeler neden mi nedeni yine kasanın boş olması. Kimi gibi bir pilota sahipler yarın bir gün anlaşma masasına oturduklarında menajeri ne yapacaklarını soracak kim bilir motor konusuna değinecek ortada bir anlaşma yok maalesef bu bile ayrılığı tetikleyebilir.

    2012'de neredeyse 86 Milyon $

    zarar bu miktar 4 sezonluk motor ücreti maalesef takım sponsor dan yana hiç bir zaman şanslı olmadı Kimi'nin gelmesi ile büyük sponsorların gelmesi bekleniyordu ama buda olmadı.

    Umarım bu takım bir gün hakkı ettiği gelire sahip olur bu ekibin yeri bende her zaman ayrıdır. Kaynakları olduğu zaman neler yapabileceklerini biliyoruz. Son yıllar da yaptıkları teknolojik yenilikler harikaydı.

    Takımın geçtiğimiz günler de takım hissesinin %1 ni sattığını da unutmayalım İngiliz bir iş adamına.

  6. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Grojean'dan pilot felan olmaz.

  7. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Rekor rekordur ama ilk 6'ya veya 8'e verilen puanlar,DRS-KERS'siz hava koridorlu geçişler,motorların bol bol gelişip arıza yapma ihtimalinin olduğu,lastik savaşlarının olduğu yıllardaki rekorlar benim gözümde GERÇEK rekorlardır.

  8. Öte yandan Monaco'daki yarışın ardından Lotus'la ilgili konuşulan bir başka konu, Raikkonen'in Perez'e telsizden söylediği sözlerdi. Fin pilot, şikanda mücadele edip temas yaşadığı Meksikalı pilot için aptal, geri zekâlı dediği söylenmişti.
    Takım Patronu Eric Boullier: "Aslında (geri zekâlı), gerçekten söylediği şeye kıyasla güzel bir kelime."

    Sen önce kendi pilotuna bak Eric efendi. Kazmanın önde gidenine vatandaşın diye sesini bile çıkarmıyorsun.

  9. açıkcası kimi lotusu bırakıp redbulla falan geçerse takımın iyice geriye gidiceğini düşünüyorum.belki araç anlamında yine fena bi araç yapmıycaklar ama parasızlıktan kiminin yerine paralı ve sponsoru olan bi pilotda gelirse tam anlamıyla fiyasko olabilir lotus için

  10. Lotus Takımının genel olarak rahat ve herkesin kendi işini düzgünce yapacağına inanan bir tutumu var.Bebek bakıcılığı yapmak yerine insanların yeterli olgunlukta olduğunu varsayıyorlar.

    Bu durum Raikkonen gibi serbest bırakıldığında en yüksek verimine ulaşan bir kişi de işe yarayabilir. Ama görülen o ki Grosjean konusunda hatalı çıktılar. Geçen seneden sonra bu adamın hiçbir hata yapmaması gerekiyordu. Yaptı. Lotus'un da gerekini yapmasını gerekiyor.

    Kurduğun takım zaten çaylakların yetişeceği bir yer değil. Raikkonen yanındaki adamı eğitir mi Allah aşkına ? Lotusun kesinlikle daha tecrübeli bir pilota ihtiyacı var.
    Umarım Grosjean'dan sonra başka bir çaylağa yönelip iki taraf içinde hazin sonlu bir geleceğe adım atmazlar.

  11. Rai telsizden baya saydirmis demek ki, adam hakli abi, sampiyonluk disinda su an bir de rekor kovaliyor, ard arda en fazla yarista puan alma serisi, bu yaris 23 yapti ve Alonso`nun ikinciligine ortak oldu, Kanada`da da puan alirsa Schumi`nin 24 yarislik rekorunu egale edecek, ve Ingiltere`de de puan alirsa Formula 1 tarihinin ard arda en fazla yaris puan alan pilotu olacak.

    Bunlar kolay isler degil, sacma sapan hareketlerle insanlarin emegini heba edersen her turlu elestiriye maruz kalirsin..

    Kaza sonrasi pite girdiginde serinin bittigini dusunmustum, ama son turda 3 kisiyi birden gecip 1 puani kurtarmasi mucize gibi birsey oldu benim icin..

  12. yahu bu adamı niye hala yarıstırırlarki arkadas carpisan araba serilerine dondurdu bu adam formula biri kimseye carpmasa bile sıkıntıdan gidip duvara bariyere carpiyor bir takım adına kamikaze sato'dan bile daha utanc verici bir pilot bu ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir