2013 Monaco GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Mercedes F1 W04 – Vites Kutusuna Çifte Giydirme

 

Ana resimde de görüldüğü üzere Mercedes’in bu sene kullandığı yeni inşa tekniği, vites kutusunu değiştirmeden -yani ceza almadan- normalde vites kutusuna doğrudan bağlı arka süspansiyon toplanma noktasını hareket ettirme şansı tanıyor. Küçük resimde ise Ferrari’nin F2004 ile yaptığı görülüyor. Orada direnci arttırma adına titanyum vites kutusu gömleğine bir karbon film eklenmişti. Mercedes ise iki gömlek inşa etmiş. İç taraftaki, vites kutusunun gerçek giydirmesi ve titanyumdan yapılmış. Dıştaki ise karbondan üretilmiş ve süpansiyon için bir donanım hizmeti veriyor. Toplanma noktasında değişiklik yapabilmek, takımın arka süspansiyon ayarları açısından daha fazla esneklik sağlıyor; bu şekilde tartışılan Pirelli lastiklerini daha iyi kullanabilme imkânı aranıyor.

 

Ferrari F138 – Arka Aero Düzenlemesi

 

Pek eşine rastlanmayan bir şekilde Monaco’ya iki takım, birbirlerinden habersiz olarak benzer yeniliklerle gitti. Ferrari F138 ve Williams FW35’te, arka kanadın alt kısmında resimde görülen parçadada artık, ucunda bir yarığa sahip bir flap bulunuyor.


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Eskiden merakla onların yorumlarını bekler ve okumak için saatlerimi harcardım artık siteden haber başlıklarını okuyup çok değişik bir şey olmadığı sürece yorumlara bakmadan ayrılıyorum…

  2. Garip bu habere kimse yorum yazmamış benden önce.Sanıyorum forumda bu tür konulara kafa yoran kimse kalmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir