Red Bull: "Mercedes Sinsi Taktikler Kullanıyor"

yazar:

kategori:

Christian Horner “Yanlış olan, bir takımın sinsice, kasıtlı olarak bu sene için tasarlanan lastikleri test etmiş olması.”

“Sportif kurallardaki test kuralları çok açık. Ve şampiyonaya başladığınızda o kurallara uyacağınıza dair imza atarsınız.”

“protesto ettik çünkü bu konuda açıklık olmasını her şeyden çok istiyoruz. Harcamaların düşürülmesi konusunda çok fazla konuşuyoruz.”

“Cuma günü takım patronlarının toplantısında sezon içi testleri ve bir çözüm bulmayı 3 saat masaya yatırdık. Ve bir takımın çoktan çok büyük test yaptığı ortaya çıktı.” dedi.

Horner, Mercedes’in test yaptıklarını sürücüler toplantısında bahsedilmesi üzerine öğrendiklerini, ne Pirelli’nin ne de Mercedes’in bundan bahsetmediklerini söyledi.

Horner “Kimsenin mevcut araçla, mevcut sürücüleriyle Barcelona’da test yaptıklarını bilmemesi çok önemli. Cuma gününe kadar bunu bilmiyorduk.” dedi.

Horner ayrıca, Mercedes’in bu testlerden avantaj sağlamadığı iddialarının komik olduğunu söyledi.

Horner “Bu araçları ne zaman piste çıkarsanız bir şeyler öğrenirsiniz. Dayanıklılığı, aracın mekanik yönünü, lastiklerin davranışını öğrenirsiniz. Sürücünüz de aynı şekilde bir şeyler öğrenir.”

“Bu yüzden Mercedes’in bir şeyler öğrenmediğini söylemesine inanmamız çok zor.” dedi.


Yorumlar

  1. sallamada sınır tanımıyorsun 😀 bırak bu cok bilmişlik tavırlarını

  2. MercedesAmg avatarı

    He la he he

  3. Çarşamba yada perşembe başlayabilir. 4-5 gün de le rosa parça deneyecek. Tabi gizli olmaz ama hurra yapıyoruz diyede basına sizdırılmaz. Yaptıktan sonra gelecek hafta perşembe günü biz böyle böyle test yaptık diye duyurulur. Red bull, lotus, williams, mclaren, force india hepsi muhtemelen test yapacak. Fia'nın bu işin başını alması zor. Ok yaydan çıktı. Ferrari'nin bu testlerden sonra kanadada pole alması sürpriz olmayacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

  4. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Gizli yapılmış olması zaten niyeti göstermiyor mu? Kurallara uygun gizli test diye bir şey mi vardı? Bin KM sürüş yapmışlar ve hiçbir şey öğrenmemişlerse zaten dükkanı kapatmaları lazım, harbiden komik böyle bir iddaa. Eğer Mercedes'e bir ceza gelmezse bütün takımlar sezon içi testlerin gözünü çıkarır, bu yasak da fiilen ortadan kalkmış olur. Bu durumda en çok Mercedes zararlı çıkar, zira Ferrari ve Red Bull bin km testler yaparlarsa sezonun ikinci yarısı 2009 öncesine döner, Mercedes de yine geri kalanların en iyisi olmaya oynar

  5. peki bu hafta mı yapılacak 2013 aracı ile mi olacak sezon içi tedt yapmak yasak Ferrariyi için bilmem ama redbul kesin yarar

  6. Mercedes'i kutluyorum bizim Ferrari'nin sezon içi test yapma yolunu açtıkları için. 2014 Motorlarını test etmeye bundan iyi bahane olmaz. Bu iyi. İkinci iyi olan şey Ferrari'nin bazı teknik güncellemeleri az test yapmaktan dolayı calismiyordu şimdi bunu arada kaynatırsak bazı dataları araca süspanse edebiliriz. Zaman kısa ama muhtemelen perşembe günü ferraride gizli bir test yapacak ve yüksek ihtimalle kanada da uçan bir ferrari göreceğiz. İlk pole geliyor ferrari taraftarları musterih olsun. Mercedes'in bu yolu açması çok güzel oldu. Red bull'da bir test yapacak fakat red bull'un sorunu hız değil, lastiğin yapısı. Lastikteki tema değişmeden bu sorun bitmez red bull'un testi nafile çaba. Lotus'ta bir test yapacak ama ne olduğunu bilmiyorum. Yani mercedes test yolunu açtı çok iyi oldu. Bu durumdan en kârli çıkacak takım pek tabii en geniş kaynaklara sahip ferrari'dır. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

  7. arkadash ne zaman monaco sonuclari araclarin performansi acisindan bir gosterge oluyor? ona kalirsa gecen yil da sumi aldi pole`u ama cezasi vardi arkalardan basladi, simdi sence gecen sene de mercedes ucuyormuydu ? bence hayir… bu yil daha iyiler ama arac "cumartesi araci" , pazarlari problemleri cok fazla ve bu yalniz lastiklerle alakali digil.

  8. zaten Paul Hambery daha yeni bir araçla ciddi bir teste ihtiyaçları olduğunu söyleyip duruyordu. Mercedes gibi lastikleri yiyen bir takımla çalışmaları çok düşündürücü bence.

  9. Ferrari ve Lotus öndekiler sorun yaşayınca avantaj elde ediyor.Aksi durumda ortalıkta görünmüyor.Dün ilk dörtte kimin pilotları vardı.

  10. Raikkonen06  avatarı

    Ona bakarsan Lotus ve Ferrari'yide o lastikler durduruyor yoksa onlarda aracın bütün gücünü ortaya çıkardıklarında her 2 araçda maximumda gittiğinde mercedesden daha iyi olur ama lastikler çabuk biter yani neymiş adamlar sene başında boşuna aracı lastiklere göre ayarlamamışlar yani en az şans mercedesin 🙂

  11. Raikkonen06  avatarı
    Horner "Bu araçları ne zaman piste çıkarsanız bir şeyler öğrenirsiniz. Dayanıklılığı, aracın mekanik yönünü, lastiklerin davranışını öğrenirsiniz. Sürücünüz de aynı şekilde bir şeyler öğrenir."

    Zaten buradan anlaşılıyor herşey Ross efendi boşuna lastik sorunları devam ediyor diye boş yere ötmesin elbette birşeyler öğrendiler hemde çok şeyler öğrendiler ve monacodada bu sayede kazandılar resmen bu yılı katlettiler ceza almalılar.

  12. Bu testi arka sıralardaki bir takım yapsaydı hiç sesiniz çıkmazdı. Mercedes'i dandik lastikler durduruyor.Yoksa hiç kimsenin şansı yok.

  13. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    pirelli'nin test edilen lastiklerden farklı bir lastik yapacağı söyleniyor. FIA'dan talimat gelmiş herhalde.

  14. kesinlikle kurallara uygun bir test değil. hem test pilotu yok muydu koca takımın. zaten durumun normal bir test olmadığı burda belli oluyor. bir de 2013 aracıyla yapmaları var tabi. cezasız kalmamalı.

    ya mercedes aynı performansı kanada da devam ettirirse ne olacak peki. ne kadar saçma olur bu durum.

  15. Bu skandal nasıl ortaya döküldü? Horner Cuma günkü sürücüler toplantısında öğrendiklerini söylüyor. Acaba Lewis veya Nico ağızlarından mı kaçırdı?

  16. Bu test olayı büyük bir skandal. Sorumlular cezalandırılmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir