Heidfeld, BMW'nin İngiltere'de Geri Döneceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, BMW Sauber’in Silverstone’daki yarışta geri döneceğini düşünüyor.

Alman ekip Fransa Grand Prix’sinde rakiplerinin gerisinde kalmış, Robert Kubica yarışı beşinci sırada bitirirken Nick Heidfeld de 13. olmuştu.

Heidfeld, Kubica’nın da hafta başında söylediği gibi, takımın Fransa yarışında bazı hatalar yaptığını kabul etti ve İngiltere’de geri dönmeyi umduklarını söyledi.

Heidfeld’e takımın Fransa’dan bu yana gelişim kaydedip kaydetmediği sorulduğunda "Öyle düşünüyorum." cevabını verdi.

"Magny-Cours’da bir yada iki yanlış karar verdik ve ne yazık ki Magny-Cours’da tur zamanları hep yakın olmuştur."

"Ne yazık ki, Ferrari ve Mclaren şu anda daha hızlı. Toyota da fena görünmese de biz yeniden üçüncü hızlı takım olabiliriz."

Heidfeld, BMW ve hatta McLaren’in de çok büyük ilerleme kaydetmediği sürece Ferrari’nin temposuna ayak uydurmasının zor olduğnu kabul ediyor.

"Bana kalırsa, birçok pistte Ferrari daha hızlı olacak. Eğer McLaren ya da biz büyük bir ilerleme kaydedemezsek -bizim güçlü olduğumuz Kanada gibi Monza’yı saymazsak- diğer pistlerde Ferrari’nin diğerlerinden daha güçlü olmasını bekliyorum."

BMW Sauber pilotu aynı zamanda Fransa’da takım arkadaşı Kubica’ya sıralamalarda yakın tur zamanları atmasının kendisini umutlandırdığını söyledi.

"Umarım bu Magny-Cours’daki gibi burada da devam edecek. Orada Robert’dan sadece 0.06 saniye yavaştım ve bu makul bir zaman. Tabii ki benim hedefim değil ama önceki yarışlardan daha iyiydi."


Yorumlar

  1. arkadaşlar tartışmaya gerek yok bu sene büyük ihtimal ferrari şampiyon ve heidfeld'in dediği gibi mclaren ve BMW çok fazla gelişim gösteremezse ferrari'yi yakalamak kolay olmaz demiş,bencede haklı.

  2. sinan  bilir avatarı

    kim mclaren nefretini gösteriyor anlamadım.en hızlı 3 takım olduğu için ferrarinin yanında force indiayı söyleyecek hali yok tabiki bir diğer rakip olan mclareni belirtecek.iyice paranoyaklaşmaya başladınız.BMW haberde ferrari en hızlı takım ve biz (mclaren,BMW)büyük gelişim kaydetmezsek geçilmesi çok zor demiş.ki zaten mclaren büyük gelişim kaydettik testte umutluyuz filan dedi.sen bu zaten herkes tarafındanda kabul edilen gerçeği göremiyosan bence sorun sende.

  3. McLaren arkadaşım kabul etmek istemesende bu yıl en iyi otomobil F2008. Ferrari çok büyük problemler yaşamazsa şampiyon. McLaren kesinlikle Ferrari ile aynı seviyede değil. Sadece belli pistlerde 1. olan (daha doğrusu olma ihtimali olan) bir otomobilin şansı ne kadarsa McLaren in şampiyonluk şansıda o kadar. BMW Ferrari yi büyütüyor çünkü öyle yapması lazım. Ne yapması lazım yani Ferrari BMW den çok çok hızlı.

    Bir başka konu da kimse McLaren e karşı bir öfke duymuyor. Neye dayanarak bunu söyledin merak ettim.

  4. Aynı şey değil bilgiler bir kişide çıktı ferrari mclarenin rakibi her takım birbirinden bir şekilde bilgi sağlamaya çalışıyor.Ama Bmw gereksiz şekilde ferrariyi büyütüp buna mclaren nin adınıda katıyor.Ama aynı yerde değiller ve nedense hep McLaren nefretlerini gösteriyorlar.

  5. McLaren çalışanları da geçen sene ferrariyi o kadar büyütmüşler ki gözlerinde belgelerini bile ele geçirmişler değil mi.? Yorum yaparken biraz dikkatli olalım burda gerçekler var Ferrari sezon başından beri en hızlı araç McLaren taraftarları niye kabul etmiyor 0.1 sn farkın bile kapanması 2 3 haftasonu yarışını alıyor F1 de. Böyle iğneleyici konuşmalar mclaren taraftarlarına yakışmıyor. Dikkat edelim nerde bulunduğumuzu bilelim.

  6. McLareni de katarak kendinizi önemli mi hissediyorsunuz anlamıyorum.BMW nin tek sevmediğim tarafı karşılarındakini fazla büyütüyorlar.Beyinlerde ferrariyi geçilmez yapıp diğer takımları küçümsemek yanlış.
    McLaren fark atılan bir araç değil ayrıca zaten gelişiyor.McLarenin asıl sorunu başka…

  7. Yani doğrusu 0.06 olcak haber şu anda doğru.

  8. Kubicanın Q2 derecesi 1:15.723, Heidfeldin ise 1:15.786, yani fark 0.063 sn, zaten haberin orjinalinde de saniyenin yüzde altısı diyor ama burada yanlış vermişler 🙂

  9. Gözden kaçırdığınız bir nokta var. Heidfeld 0.6 sn yavaştı ama Kubica ya göre oldukça ağırdı. O kadarda kötü değil gerçekten.

  10. tolga soydan avatarı

    0.6 az mı ya =(

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir