Lastik Isıtıcı Battaniye Yasağından Vazgeçildi

yazar:

kategori:

FIA’nın 2009 yılı için lastik ısıtıcı battaniyeleri yasaklayacağı haberlerine rağmen, ısıtıcıların gelecek yıl da kullanılacağı bildirildi.

Gelecek yıl oluksuz lastikler kullanılacağı için FIA, yarışların geliştirilmesi ve maliyetin azaltılması için lastik ısıtıcı battaniyeleri yasaklamayı amaçlıyordu.

Isıtıcılar olmadan oluksuz lastikleri test eden pilotlar ise bu durumla birlikte tur zamanları arasında farklılıklar oluşacağını ve kaza ihtimalinin artacağını söylüyor.

Bridgestone da ısıtıcıların yasaklanması için bir neden görmediğini FIA’ya bildirdi.

Honda’dan Ross Brawn "Battaniyeler olmadan da lastikleri çalıştırabilirsiniz ama biz rekabetçi olmak için varız. Lastik ısıtıcı battaniyeler kullanılmazsa daha az basınç kontrolüne htiyaç duyarsınız." diye konuştu.

FIA lastik basınç probleminin kısa zamanda çözülemez olduğunu kabul etti ve lastik ıstıcı battaniyelerin yasaklanmasından vazgeçildi.


Yorumlar

  1. fia artık ölümü gösterip, sıtmaya razı ediyor. yarışlardan hiçbir keyif alayacağız, bu kadar kısıtma olmazki. doğru karar vermiş fia.

  2. fia doğru bir karar verdi inanması güç ama doğru :)))))))))

  3. Bu doğru bir karar oldu. FIA'nın bu masraf kısma gerekçesiyle F1'e verdiği zararın haddi hesabı yok zaten, koca firmalar battaniye parasına mı kalmış, zaten ellerinde mevcut olanı kaldırıp atınca kâr mı yapacaklar?

  4. ahmet ozkal avatarı

    Bence çok güzel bir karar zaten amacı maliyetin azaltılması değilmi sen ısıtmadan aracı sok piste 2 kaza olsun tüm araç gitsin kaç milyon zarar etsin sonra lastik ısıtıcıları attık maliyeti azalttık de sen..

  5. bencede doğru karar güvenlik tehlikeye girebilirdi..

  6. Çooook doğru bir karar…

  7. sinan cem  aziz avatarı
    sinan cem aziz

    FIA nın aldığı bu tip kararları anlayamıyorum bence bu tür şeyler ileride F1 in motorsporlarında zirvedeki yerini sarsabilir!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir