Kobayashi, Ferrari Formula 1 Aracının Kokpitine Geçti

yazar:

kategori:

Ferrari ile Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda mücadele eden eski Formula 1 pilotu Kobayashi, önümüzdeki haftalarda yapacağı gösteri sürüşü öncesinde Ferrari’nin 2010 aracı ile Fiorano’da test yaptı.

Kobayashi, 21 Temmuz’da Moskova’da gösteri sürüşü gerçekleştirecek ve bu kapsamda hazırlıklarını sürdürdü.

Kobayashi “İlk hislerim, en harika mutluluklardan birisiydi. Bu araca karşı yarıştım ve ne kadar hızlı olduğunu biliyorum. Bu yüzden biraz deneyim kazanmam önemliydi.”

“En son Formula 1 aracını geçen seneki Brezilya yarışında kullandım ve şu anda WEC’de 458 GT ile yarışıyorum. Bu yüzden hisler tamamiyle farklı.”

“Ancak tekrar adapte olmak zor olmadı çünkü geçmişte çok farklı araçlar sürdüm ve değişikliğe alışkınım.”

“Moskova’daki etkinlikte tekrar F1 aracı sürmem hoş olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yakışmış.

    Massa Öbür Yarışa Kadar İyileşmezse Kamui Yarışabilir 🙂

  2. Cok yakismis bea, Kamui yi oturtsunlar koltuga Rai sonrasi Ferrari`ci bile olabilirim 🙂

  3. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Anlıyoruz ki Ferrari'nin bir japona ihtiyacı var özellikle de çok yakışan bu renklere Kamui'ye. Geri dönmesini çok isterim, en azından sürekli test pilotu olsun sonrasını getirir zaten. YÜRÜ KAMUİ!!

  4. Şu an ferraride işler biraz karıştı. Üst kademedeki bazı kişiler massa artık gitmeli derken, bazıları şu yarım sezon bitsin ondan sonra bakarız zira gelecek pilot adapte olana kadar takımlar şampiyonluğu kaçabilir diyor.

    Gelen bilgilere göre massa'nın boynu ciddi fizyoterapi istiyor normal yaşamda ağrı geçti sanabilir lakin bilmem kaç G'lik yön değişimlerini kaldırma olasılığı oldukça düşük. Bu tip ağrılar en az 21 gün süreyle geçmiyor. Heleki 220 km ile 2 kere çarptıktan sonra bu süre yetersiz gibi. Uykuda yastığın yaptığı ağrı 3-4 gün sürerken pek tabi bu ağrı 3 hafta ve daha fazla sürebilir. Massa tamam geçti dese bile yön değişimlerini kaldıracak seviyeye gelmesi çok çok zor.

    O yüzden zorunlu olarak en az 1 yarışa kobayashi çıkacak gibi duruyor. De lo rosa ve fisichella ihtimali zayıf duruyor çünkü kobayashi geçen sene faal olarak yarışıyordu ve bu senede bir seride yarışıyor. Fia'dan alınacak izinle çarşambadan itibaren 2010 aracıyla 4-5 gün test yapacak. Gerekli figürasyonu yakalarsa f158'i kanadada sürecek aksi takdirde de le rosa sürecek.

    Dün bir haberde söylemiştim di resta gelebilir sezonun 2. yarısı diye. Öyle bir ihtimal şu an için ortadan kalktı. Massa müzmin bir sakatlık yaşarsa 2. yarı kobayashi ferrari 2. pilotu olur.

    Massa inşallah iyileşir. Fakat yaptığı ikinci kaza çok bilinçsiz ve yüzde 80 araç kaynaklı olduğu için uygun pozisyon alamadı ve kontrolsüz biçimde boynu 50-60 derece döndü bu da boyun diskini kaydırmış olabilir ki durum sanilandan ciddi olabilir.
    Her belada bu adamın başına geliyor ne talihsiz başı varmış be. Umarım iyileşir umarım yine ferrari pilotu olur ama o disk kaymışsa pilotluk karıyeri dahi tehlikede. Massa taraftarları her duruma hazırlıklı olsun.

  5. Agresifliğini ve gözü karalığını biraz törpülerse, istikrarıda yakalamış olur. O zaman bu adam çok sağlam bir dünya şampiyonu potansiyeli doğurur. Saf hız olarak çok hızlı bir pilot olduğunu hepimiz biliyoruz.

  6. yalnız bir japon bu kadar mı yakışır ferrariye

  7. Massa'nın sorunlarının arkasına gelince, düşündürüyor. Belki de Massa iyi hissetmediği için Kobayashi'yi seçmişlerdir.

  8. Bu adam tam bir kamikazeydi… Büyük takımların işini yapan adamlara ihtiyacı varken bunlar o takımlara ekstra large gelir.

  9. ferrari team avatarı

    Yav bu adam gelsin Ferrariye , Massanın da yeri ayrı ama ne biliyim bu herif daha bir yakışıyor sankim 🙂 go Kamui go 🙂

  10. Batuhan Yentür avatarı
    Batuhan Yentür

    Ben bu adamı seneye massa'nın yerine görmek istiyorum,net yakışmış kırmızı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir