FIA, Mercedes'e Ceza Vermeyi Reddetmiyor

yazar:

kategori:

Monaco GP’den önce Red Bull ve Ferrari takımları, Pirelli’nin isteği üzerine yeni aracıyla lastik testleri yapan Mercedes’i protesto etmişlerdi.

FIA, bu konuyu daha da araştıracak ve ceza seçeneğini reddetmiyor. Ancak Mercedes yönetiminde yer alan Niki Lauda, FIA ve Bernie Ecclestone’nun testlerden bizzat haberdar olduklarını ve FIA’nın testlere bir delege gönderdiğini söyledi.

Pirelli sözcüsü Ferrari’nin testlere davet edildiğini ancak İtalyan ekibin teklifi reddettiğini söyledi. Helmut Marko da Red Bull’dan bir mühendisin de gayri resmi bir şekilde çağrıldığını söyledi.

Sauber’den Monisha Kaltenborn da bu testler hakkında bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Mercedes’ten Toto Wolff, Pirelli ile yaptıkları testleri gizlemeye çalıştıklarını ve testleri güncel parçaları test için kullandıkları iddialarını kabul etmedi.

Wolff “Test teklifi ile test tarihi arasında 10 gün vardı. Bu da geliştirme parçası yetiştirmek için yeterli bir süre değil.” dedi.

Lauda “Bize böyle bir teklif geldiğinde,  takım patronumuz Ross Brawn Charlie Whiting’i aradı ve bu testin sportif kurallara uygun olup olmadığını sordu. Charlie, FIA avukatlarına danıştı ve bize yeşil ışık yaktı. Bunun yanında Pirelli sadece bize değil, Red Bull’a da teklif götürdü.” dedi.

Christian Horner “Biz teklifi geri çevirdik çünkü böyle bir testin kurallara aykırı olduğunu düşünüyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. Ceza alırsa Mercedes F1'den çekilir.Önce izin verip sonra ceza veremezler.Takımı engelleyen tek şey pirelli'nin dandik lastikleri.Ayrıca Pirelli itiraf etmiyor ama kanada yarışında hiç bir takımın yarışı bitirememe durumu olabilir.Takımlara verilen lastik sayısı kısıtlı.America 2005'i hatırlıyorsunuz.Frenlere çok kötü davranan bir pist.Lastik patlatma durumunda ölümcül sonuçlar doğabilir.Panis burada ayağını kırmıştı.Kubica'nın burada korkunç bir kaza atlatmıştı.

  2. bunlar mercedesi formula 1'de tutma cabası arkadaşlar. Hic bir cacık olmaz bundan üstünü kapatırlar.
    eclestone isidir bu daha önce niceleri yaptı bu adam.

  3. Eğer Mercedes çözmemiş olsaydı lastiği biten tek takım olur, Rosberg tüm yarış boyunca performansını koruyamazdı.

  4. Evet gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkıyor dün çıkan haberde horner haberim yok derken bugünkü haberde haberimiz vardı ama kabul etmedik diyor. daha neler öğreneceğiz bakalım.

  5. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    nerden biliyon çözdüklerini. Kaç senedir çözemiyolar bi testle mi çözecekler. Sonuç olmadan boşa sallamayın. Monako dicen şimdi orada kimsenin lastiği bitmedi. Güvenlik aracı ve kırmızı bayrak ndeniyle hem lastikler korundu hemde yenileri takıldı. Lastiği biten takım yoktu 😉

  6. Charlie denen adamdan nefret etmeye başladım bu ne tutarsızlıktır!

  7. Raikkonen06  avatarı

    Artık ceza verselerde pek bişey değişeceğini zannetmiyorum adamlar o testle çözdüler lastikleri çok yazık oldu Lotus ve Ferrari'nin emeklerine adamlar bütün yıl bu lastikler için araçları hazırladılar çözdüler ve bu test vakasıyla emekleri boşa gitti çok yazık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir