Vettel: "Artık Pilotlar İstedikleri Kadar Keyif Almıyor"

yazar:

kategori:

Monte Carlo’daki yarışın sonlarında Vettel, Nico Rosberg2in arkasında tempoyu arttırdı ve en hızlı tura imza attı. Bu durum, takımın pit duvarında homurdanmalara neden oldu.

Vettel de cevap olarak: “77 tur yavaş gitmeye karşılık sadece takmin için”

Ama yarış mühendisi Guillaume Rocquelin: “Ama bizim için tatmin yaratmıyor.”

Red Bull’un lastikleri koruma kaygısı olmadan ne kadar hızlı gidebildiğini gören David Coulthard, mevcut F1’in saçmalık olduğunu söyledi.

Vettel ilave ett: “Aptalca bir şey yapmaya çalışmıyorum. Mühendisimle telsizde tartıştığım için özür diliyorum”

“Ama tur başına 3 saniye hızlı olabileceğin bir yarışın gidişine göre bir tepkiydi”

“Pilotların yarışlardan artık istedikleri kadar keyif almadıklarını biliyorum. Bir noktaya kadar gösteri güzel de, insanların damalı bayrağa kadar birinin, diğerini arkada beklemesini istediğini sanmıyorum”

 


Yorumlar

“Vettel: "Artık Pilotlar İstedikleri Kadar Keyif Almıyor"” için 17 yanıt

  1. erkanibrahim avatarı

    Arkadaş Hamiltonın kız arkadaşı galiba 🙂 Bilgilere bak 🙂 Haftanın 3 günü zorlamayla fabrikaya gidiyormuş 🙂

    Duyanda adamın 24 saati Hamiltonla geçiyor sanır 🙂

  2. her yarış 3 saniye yavaş gittikleri falan yok, tempoyu düşürdükleri doğru. Ama tempoyu lastikler bitiyor diye düşürüyorlar. Burada, Monacoda yani, ilk pitlere doğru gördük ki, ilk sıradaki Rosberg tempoyu kasti olarak iyice düşürüyormuş, gidebileceğinden çok daha yavaş gidiyordu, nasılsa geçilmem diye, arkasındaki pilotlar pite girince birden 2 saniye hızlanıverdi. normalde pit stopa yakın eski lastiklerle 2 saniye hızlanmıyorsun. Belli ki lastikleri saklamışlar. Zaten tüm yarış trendi, güvenlik aracından sonra ilk 15 pilot 10 saniye içerisindeydi…

    normal bir pistte o ilk 15 pilotun 10 saniye içerisinde turlaması imkansız. Geçmek çok zor diye öndekiler iyice tempoyu düşürdü. demek istediğim o, kasti trene bağladılar yarışı. Bunu çinde yapamazsın mesela, bir tur o kadar yavaş git, ilk DRS düzlüğünde geçilirsin…

    sonuç olarak evet lastiklerden dolayı herkes tam gaz gitmiyor bu sezon yarışta, ama monacoda lastikler aşınmamasına rağmen yavaş gitti Rosberg, malum lastik problemleri büyük onların diğer takımlara göre. iddia ediyorum, yarıştan mercedesleri çıkartın, bu kadar yakın olmayacaktı aralardaki farklar…

  3. Senin kadar duygusal adam görmedim. Yada inat diyelim. Hamilton rosbergi yatarak mı geçecek? Bir tarafta harıl harıl çalışan, fabrikanın bütün departmanlarından çıkmayan haftanın 4-5 gününü mercedes'e ayıran rosberg, diğer tarafta hafta'da 3 gün zorlamayla fabrikaya giden olabildiğince çabuk kaçan, karıyla kızla mesajlasan hamilton. Mercedes tur şoförü hamilton bundan sonra rosberg'i üryasında geçer 🙂 🙂 🙂 Burası mclaren değil yeğenim her nazına oynayıp, tüm kaprislerine rağmen sana özgüven verip 1. pilot yapacak. Burası android alman memleketi, disiplinsiz adamı 2. pilotta yaparlar devam ederse şutlarlarda. Psikolojik ustunluk artık rosberge geçti. Sene sonunda 12-7 gibi bir sonuç ortaya çıkacak. Rosberg kabaklayacak. Hami böyle giderse o 7 tanede 6'ya inebilir. Bir tık kımışlarsa belki 8-9'a ulaşır. Ama aracın sorunlarını çözmüş, kendine müthiş özgüven ve kondisyon yüklemiş rosbergi töbe geçemez.

    Sen rosbergi çiçek böcek, kovalainen, button sanmışsin, yattik yerde bedava yarış kazanacağına inanmışsın, sen artık mclarenden sonra süremezsin yanmışsın, yetmezmiş gibi rosberge kabaklanmışsın hadi geçmiş olsun hamiltonum iyice faka basmışsın 🙂

    Diğer konuya gelirsek lastikleri anlamayan son takımda anladığına göre artık tur başına 4 saniye yavaş giden mercedes kalmadığına göre konu kapanmıştır. Diğer takımlar hadi hadi kayada 50 cm yarık olsa maksimum 1.3 saniye yavaş gidiyor o da lastikler bitince. Lastikler tazeyken geçen seneden 0.4 saniye hızlılar. Öyle çingan çıkarmaya gerek yok.

  4. ham-ros konusunu sezon sonunda göreceğiz, hatta önümüzdeki yarış durum 4-3 olacak hamilton lehine. diğer konu; geçen seneden hızlı tur attıran lastiklerin daha yumuşak olması ve araç. bu araçlar geçen senekilerden hızlı. pilot çıkıp 3 saniye yavaş gidiyoruz diyor, hayır 3 saniye yavaş gitmiyorsun 0.6 saniye yavaş gidiyorsun diyorsan, F1'le vettel'den daha sağlam bağların var demektir.

  5. ne alakası var? tüm grid 3 saniye yavaş gittiği için geçilmiyorsun. yine de bir akıllı çıkıp 3 saniye hızlı giderse, ertesi tur pite girmek zorunda kalır en geriye düşer. aynı şekilde devam ederse de yarışı 10 pitle bitirir. en geride.

  6. şampiyon dediklerine harfiyen imza atarım . bu lastik muhabbeti sıktı . pilotlar yarışmı yapacaklar lastikmi korusunlar .artık her yarış lastiklerini koru lastiklerini sakla lastiklerini yıpratma . bende derimki . gel kardeşim o zaman sen kullan aracı . bana ne luzum var

  7. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    3 Saniye Hızlıysan Geçseydin. Verin Şuna 25 Puanıda Ağlamasın Artık.

  8. herhangi başka bir pistte değil 5, 3 saniye yavaş git, 1 tura kalmaz geçilirsin…

  9. Monaco'da birini geçmek için cesaret ve YETENEK gerekir.Couldhard'ın onlarca tur boyunca 3 saniye hızlı olduğu Berboldi'yi geçemediğini hatırlarım.

  10. ALOnso yavaşdı ve ondan 3 sn hızlı olmayan pek çok araca geçildi.Vettel önündeki araçdan 3 sn daha hızlıydıysa önündeki aracı bir şekilde geçebilrdi.Geçen sene yapılan yarışda ALonso, hızlı olduğu araçların hepsini rahatça geçti ve sonrasındaki CS peryotları felan derken 6. oldu.Vettel, ne Hamilton u nede Rosberg i geçemedi.
    Monako gibi pistler lastiği aşırı zorlayan hızlı virajlara sahip değildir.Mercedes e gözün yiyorsa pistde geçseydinde görseydik.Bak… Barselona yarışından önce ve sıralamadan sonra geride olmasına rağmen çok rahat kazanırım dedi ve kazandı. Vettel, yarışda Mercedes i yenebilriz dedi ama geçemediği araca otobüs gibi yakıştırmaları yaptı.Felipe Massa nın kazası olmasa Hamiltonu dahi geçemeyecekdi.

  11. Batuhan Yentür avatarı
    Batuhan Yentür

    But satisfaction?

  12. 2011 sezonunda da böyleydi.O zaman niye sesin çıkmıyordu Sebastian ?

  13. Onur Gentas avatarı

    Vettel'i hiç sevmem ama dedikleri doğru. Senna zamanlarını hatırlıyorum o yarışları bir daha izleyemeyeceğiz sanırım. Benzin alma olayı kalktı şimdi lastiklere dikkat etmeleri gerekiyor. Saçma sapan yarışlar izlemeye başladık.

  14. Bana örnek gösterdiğin pilota bak hâlâ çocuk akıllı bir pilotu bana kanıt sunuyorsun. Peki aynı lastikler geçen seneden 0.6 saniye hızlı tur yaptırdığında niye söylemiyor vettel efendi?

    Bu arada rosberg 3-3 yaptı. Bana örnek gösterdiğin pilotta senin adamı tur otobüsü şoförü yaptı. 🙂

  15. ben tur başına 3-4 saniye yavaş gidiyorlar deyince mehmet karanfil adlı bir üye ne diyordu? çok atıyormuşum o kadar da değilmiş. pilotun ağzından duyunca anlar artık. monaco gibi lastik sorunu olmayan pistte bile bu kadar yavaş gidiyorlarsa başka bir pistte 5sn daha yavaş giderler tur başına.

  16. bu sadece monacoya özeldi vettel efendi mevcut lastiklerle yavaşsınız diye bahane arayıp durmayın lastikler istediğiniz gibi olsaydı da birisinin arkasına takılıp giderdiniz burda. normal pistlerde mevcut lastikler yeterince gidiyor bence artık uzatmayın bu konuyu sürekli lastik konusunda ağlayacağınıza lastikleri çözmeye uğraşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir