Pirelli'nin Yeni Lastikleri Kanada'daki Yarışta Olmayacak

yazar:

kategori:

Pirelli’den bir sözcü, 2012 tarzında kevlar lifli kuşak içeren yeni hamurların, antrenmanda değerlendirileceğini açıkladı.

O hafta sonu takımlara iki takım yeni lastiklerden verilecek ve Britanya GP’de kullanılıp kullanılmayacağına karar verilecek.

Aslında Pirelli, yeni hamurları bütün hafta sonu kullanmayı umuyordu ama bütün takımlardan onay almakta güçlük çekti. Ferrari ve Lotus takımlarının yeni lastiklerin kullanılmasına karşı çıktığı düşünülüyor.

Autosport’a konuşan Sözcü: “Cuma antrenmanında, Silverstone’da yeni lastiklerin kullanımını gözden geçirme adına her takıma ikişer takım verilecek.”

“Kuralların izin vermesi, sportif eşitlik açısından da, en iyi yolun bu olduğunu düşündük”

Yapılan değişikliklerin amacı, Bahreyn ve İspanya’da görülen lastik dağılmalarını engellemek.

Bununla birlikte Pirelli, Kanada GP’de de mevcut lastiklerin kullanılması ile dağılma riskinin hâlâ bulunduğunu kabul etti ama yeni lastiklerle sorunun çözüleceğini ekledi.


Yorumlar

  1. Ferrariyi bilmem ama Lotusun o sorunu artık gecmişte kaldı.Örnek:Avustralya GP

  2. sportif eşitlik açısından
  3. kanada'da sadece 3 tane düşük hızda dönülen virajlar var kanada düşük downforce isteyen bir pist 2 tane uzun düzlüğü var hızlı dönülen virajları var pistin karakteristik özelliği red bull'a ve lotus'a uymuyor ferrari ve mercedes'e daha yatkın bir pist ayrıca fia kullanılacak lastikleri belirledi orta sert ve süper yumuşak bu 2 tip lastik arasında muazzam bir fark var bence kesinlikle sezonun en ilginç yarışı olacak normal şartlarda alonso'nun kazanması gerekir pist en çok ferrari'ye uyuyor ayrıca çok fazla çekiş istemeyen bir yer sanki ferrari için tasarlanmış gibi spa-monza ve kanada bu yarışlarda alonso'nun önde olmasını bekliyorum vettel kanada'da 3.olursa öpüp başına koysun.

  4. Tam tersi geçen sene perez ve grojen 1 pitstop yapmıştı.

    bu sene mercedes polü alır ama yarışı kim kazanır bilemiyorum. hava soğuk olacakmış. ferrari ve lotuslar soğuk havada kötü oluyorlar. redbull ya da mercedes kazanabilir burada da.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Geçen sene 4 pit yapan olmadı.Tek pitle bile bitiren oldu hatta grosjean ve perez tek pitle podyuma çıkmıştı..

  6. TifoAlo HRT avatarı

    Kanada da bence sürpriz bir isim yarışı kazanacak.

  7. villenueve pistinin zemini zımpara gibi. 5 pit stopa kadar çıkarlar heralde 🙂
    geçen sene 4 pit yapanlar vardı sanırım

  8. Toplam kaç kez lastik patlar sizce?

  9. kanada bize çok ters lastiklerde yetişmeyince çok zor olacak podyuma çıkarsak başarıdır bu……………………………………………………………….Şalu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir