Sauber, Bottas'ın Monaco'da Bir Puanlarını Çaldıklarını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Fin pilot Kimi Raikkonen, yarışın son 2 turunda 3 sıra kazanmayı başararak Monaco’da son puanın sahibi oldu. 

Raikkonen’in geçtiği isimlerden birisi, vatandaşı Bottas oldu. Sauber’e göre Bottas, Raikkonen’e hiç direnmeden yol verdi ve bu yüzden lastikleri bitmiş olan Nico Hulkenberg’in geçilmesi daha kolay oldu.

Peter Sauber “Bottas bizden bir puanı çaldı.” derken Beat Zehnder, Bottas’ın sportmence olmayan bir harekette bulunduğunu söyledi.

Auto Motor und Sport’a göre ise Bottas, Raikkonen’in lider olduğunu düşündüğü için yol verdi.


Yorumlar

  1. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Sky Sport spikeri senin gibi düşünmüyordu demek ki.İlk önce Hulkenberg puan aldı anlamına gelen cümle kurdu. Sonra nasıl oldu bu dercesine bir sesle Raikkonen dedi..Artı dediğin gibi her pilot yapamazdı bence. Şu an yarışanlar arasında aynı şeyi yapabilecek olanlar Vettel , Alonso , Hamilton olarak sayılabilir diye düşünüyorum.

  2. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Sanki Perez'le Kimi temas yaşayıp Perez yarış dışı kalıp kimi fazla pit ile geri düşmese puan alabileceklerdi. Bedavadan gelecek puanı geri vermiş oldular hepsi bu.. Zaten puanı hak edecek bir performansları da yoktu ortada.

  3. yanlış hatırlamıyorsam gutierez ile arasına 4-5 saniye fark vardı ilk başta. daha sonra yakaladı ve iki tur içinde de geçti önünde bulunan üç pilotu. en hızlı turunu da bu arada attı.

    benim sadece söylemek istediğim şey raikkonen son turlarda abartıldığı kadar çok iyi bir iş çıkarmadığı. aynı durumdaki hemen her pilot yapardı raikkonen in yaptıklarını.

  4. Raikkonen'in önünün tamamen açık olduğu yalnızca 2 tur var:
    70. tur: Pitten çıktığı tur. Burada önü boştu. Ama pit alanında kaybettiği büyük bir zaman var. Zaten lastikleri de soğuktu.
    78. tur: Burada önü tamamen boş ama önünde yakalayabileceği bir pilot olmadığı için zorlamadı.

    Diğer turların hepsinde trafiğe takılıyor.

  5. ayrıca, evet haklısın raikkonen trafikte iken normal olarak yavaş kaldı. fakat önü açıkken de pek uçarcasına bir hızı yoktu.

  6. her ikiside aynı turlarda hızlı turlarını attıklarını söylemiyorum. raikkonen en hızlı turunu önü açıkken attı. ardından bir iki tur sonra da aynı şekilde vettel de önü açıkken rahat bir şekilde raikkonen den çok daha iyi bir attı.

    işte ben de raikkonen in yaptığı geçişlerinin bu kadar abartılmaması gerektiğini söylüyorum. zaten normal olarak sauber pilotlarını geçti. bu geçişlerde bariz lastik avantajından dolayı oldu.
    bu başka bişey değil.

  7. Vettel en hızlı turu attığı 77. tura girer iken önündeki Rosberg ile arasında 4.7 saniyelik bir boşluk var. Aynı sırada Raikkonen ile önündeki Gutierrez arasındaki zaman farkı ise 0.17 saniye.

    Yani Raikkonen'in yavaş tur dereceleri zorlamamasından dolayı değil, önündeki trafikten dolayı düşük. Adamın lastiği yeni ama bu geçişleri yapması da kolay olmuyor. Önündeki grubu yakaladıktan sonra tam 3-4 tur boyunca geçiş yapamıyor, onların arkalarında kalıyor.

  8. evet ama raikkonen gibi herkes aynı şekilde trafikteydi. bu trafikte olan pilotlarda yarış boyunca olabildiklerinden daha yavaş gitmişlerdir. raikkonen de yeni lastikleriyle normal bir tur atınca diğerlerine karşı çok hızlı göründü.
    ayrıca vettel de hemen hemen aynı turlarda hızlı tur atmıştı, vettel in bu turu raikkonen in attığından çok dahda iyiydi.

  9. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    lastiklere suç at,Bottas a değil

  10. Raikkonen'in önünde trafik var. Elbette ki yavaş turlar atacak. Ama mesela önünün boş olduğu 73. turdaki derecelere bakarsan pistteki diğer tüm pilotlardan hızlı olduğunu görebilirsin.

  11. Doğru diyorsun. Perez'i hesaba katmadım.

  12. sınan matias avatarı
    sınan matias

    sanki hulkenberg çok mu direnebildi? orada olmasa tünel çıkışı geçerdi.

  13. Bottas'ın bilerek yol verdiğini sanmıyorum. Zaten adam da yarışın içinde kimin lider olduğunu bilmediği için o sırada Raikkonen'in lider olduğunu sanmış ve tur bindirdiğini sanıp yol vermiş. Adam zaten puan için yarışırken Williams'ın şuan ki durumunda da 1 puanın dahi ne kadar önemli olacağının farkındadır ve böyle bir kayırma yapacağını hiç sanmıyorum.

    Bu olay 2008 Brezilya'da Glock'un kuru zemin lastikleriyle tur attığını bilmeyip yağmurda bilerek Hamilton'a yol verdi iddialarını aklıma getirdi. Orada Glock 1.44'lü zamanlarla dönmüş ve oynadıkları lastik kumarı tutmayınca aldığı yerleri geri vermişti. Burada bence Sauber havadan nem kapmış. Hulkenberg gibi bir pilota sahipsiniz o puanı sezon içerisinde fazlaca alırsınız.

  14. ayrıca, başka biri yetişmek için zorlarken bariyerlere çarpabilirdi demişsin.
    ben pek bi zorlama göremedim. raikkonen senin zorlarken dediğin turlarda vettel e oranla nerdeyse bir saniye daha yavaş tur atıyodu.(kastım en hızlı turlar) hem raikkonen in lastikleri çok daha yeni olmasına rağmen.

  15. yarışı 15 kişi tamamlamış. son sıraya düşse bile maksimum 5 pilotu geçmiş oluyor. bir de perezin yarış dışı kalması var tabi.
    bu geçişleride fazla büyütmemek gerek. lastik farkı muazzamdı diğerlerine göre. artı olarak bottas bariz yol verdi.

  16. Elbette lastik farkı yardımcı oldu. Yoksa Monaco'da 9 turda 6 araç geçmek imkansız bir şey. Ama yine de kolay bir şey değil. Kimi'nin yerinde başka bir pilot olsa yetişmek için zorlarken bariyerle vurabilir veya başka bir araca çarpabilirdi.

    Burası Monaco, en ufak bir hatayı bile affetmez.

  17. Raikkonen kazanın ardından 16. sıraya düşmüştü. Bu kadar gerilemesine rağmen öyle harika bir sürüş yaptı ki geçiş yapması zor olan Monaco'da çok kısa sürede 10. sıraya kadar geçiş yaparak yükseldi.

    Aradaki devasa lastik farkını da hesaba katmak lazım. Hangi yarıştı hatırlamıyorum, birkaç yarış önce son anda pite giren Vettel'in nasıl uçuşa geçtiğini görmüştük.

  18. Raikkonen kazanın ardından 16. sıraya düşmüştü. Bu kadar gerilemesine rağmen öyle harika bir sürüş yaptı ki geçiş yapması zor olan Monaco'da çok kısa sürede 10. sıraya kadar geçiş yaparak yükseldi. Tüm bu çaba sırf bir puan almak için. Takdir etmek lazım.

    Umarım Raikkonen bu sene bir puan farkla şampiyon olur. Bunu gerçekten istiyorum.

    Bottas'ın durumunu bilmiyorum çünkü geçiş görüntüleri yarış sırasında yayınlanmadı. Yarışta pilotların damalı bayrağı geçiş seramonisini yayınlarken Raikkonen'in yaptığı harika geçişleri ekrana getirmeyen FOM'u kınıyorum.

  19. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen
    Auto Motor und Sport'a göre ise Bottas, Raikkonen'in lider olduğunu düşündüğü için yol verdi.

    Kıyak Geçmiş Resmen 😀

  20. Hımm Hımmmmmm. Bottas gerçekten kasıtlı yol verdiyse eğer, (Şumi'nin Brezilyada yaptığı gibi) gözümden düşüverir aniden…

  21. bu kadar da aglanmaz peter amca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir