Pirelli GP3 Lastiklerini de Değiştiriyor

yazar:

kategori:

Pirelli’den istenen daha sert lastikler üretmesi. Kış testlerinde denenen ‘süper sert’ lastikler Valensiya yarışından itibaren kullanılmaya başlanacak.

Lastiklerin sertleştirilmesindeki amaç pilotların çok fazla lastik korumaya yönelmeden agresif bir şekilde yarışabilmelerini sağlamak.

Seri yöneticisi Bruno Michel: “GP3 her zaman azami agresiflik içerdi ve az miktarda da lastik aşınmasını yönetmek gerekiyor.”

“Dengeyi doğru tutabilmek için lastiklerde biraz değişikliğin yapılması gerek. Pirelli ilgili davrandı ve durumla çok yakından ilgileniyor.”

Pirelli’den Mario Isola bu yılın GP3 aracındaki büyük değişikliklerin lastiklerin de değişmesini gerektirdiğini söylüyor.

“İlk iki yarışın ardından verileri analiz ettik ve bazı tercihlerde değişiklik yapmaya karar verdik.”

“Sezon öncesi testlerde takımlar yeni araçlarla yeni lastikleri denemişlerdi, ancak havanın soğuk olması lastiklerin gerçek performansını gizledi.”

“Bu yılın araçları geçen senekilere göre tur başına dört veya beş saniye daha hızlılar ve bu durum lastiklerin biraz daha sertleştirilmesi ihtiyacını doğurdu.”

“Yeni lastiklerle pilotlar daha fazla zorlayabilirken daha az lastik idaresi yapacaklar.”


Yorumlar

  1. 19 jant mı kullanıyosun, teki 500lira ne öyle:)

  2. Yokohama iyi diyosun yani. Bi dahakine denemek lazım. Liste fiyatlarına baktım Bridgestone'dan ucuz değil, 500 lira teki. Bana pazarlık yapabileceğim bi yer lazım. Bi de taksit olacak. Geçen alışımda taksit yaptıramadım, tek çek bari dedim. Ocağıma incir ağacını dikti dört lastik 🙂

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Arabama Yokohama 🙂
    Bridgestone ve Michelin kullanmış birisi olarak söylüyorum; size tavsiyem Yokohama'dır. Yol tutuşu harika. Yavaş gidilmesini sağlamak amacıyla yollara konulmuş tır tır ve tümseklerden geçerken de, araçta tık yok.
    Bridgestone varken, yol sesi olduğu gibi aracın içindeydi. Yokohama'ya geçtikten sonra, konforuna diyecek kelime yok.
    Michelin'den soğuma sebebimse bir kaç hafta arayla lastik patladı yada patlattım. Tam emin değilim, ama lastikçinin söylediğine göre, sürücü hatasıyla ilgili bir şey değildi. Lastikten kaynaklı bir sorunmuş.
    Ama Yokohama'nın daha tek bir kusurunu bile görmedim. 🙂

  4. Seviyorum üleyyn! 🙂

    Şaka maka geçen bi kıza gösterdim "baak benim arabam bu" kıvamında, "ne bu böyle pazarcı arabası gibi" cevabını aldım öyle kaldım 🙂

    SW araçları seviyorum. Kızın dediği gibi iyice pazarcı arabası gibi görünmeyenleri tercih ediyorum. Yeni nesil araçların Sport Tourer olarak tanımladıkları çok daha iyi. Bendeki de iyi görünüyor. Sedan araçlarla aynı boydalar ama çok daha kullanışlılar. İçinin havadarlığı bile değişiyor. Benim mantığıma göre alınacak araba SW, olmazsa hatchback'tir.

  5. sıfır 4 lastik pirelli aldım.20.000 km devirdim ama gören lastikler yenimi diyor.üstelik ben lastik patlatma konusunda meşhurdum ama bu lastikler hiç patlamadı

  6. Hastasın sen ya, neyini seviyon şu Station'ların :))

  7. Smart'ta o lastik ne gezer 🙂

    Smart'ı sattım. 2007 300C Touring var. Mazotlu 😀

  8. Yok 2 katiymis 🙂 Smart demi?

  9. Haklisin vega Goodyear NCT5 de guzel lastik Turkiye sartlarinda, yanak olayini cok duymadim ama adamlar 2 yil garanti veriyorlar, hata sende olsa bile yarilan lastigi degistiriyoruz demisti yetkili bayii, valla bravo diyip almistim bir set, fakat uzun sure kullanamadan arabayi sattim 🙂

  10. ahahahah supermis 😀

  11. Bu arada faturadan baktım, bendekiler Bridgestone ER300-RFT imiş.

    Bi daha acayip araba almam zaten. Abuk subuk lastiklere normalin 3 katı para istiyorlar. 225/55R17 lazım diyorum taa biyerlerden bulup getirtiyorlar.

  12. Goodyear NCT5 Eagle takılı arabamda 2009'dan beri, standart Astra lastiği. Islak-kuru performansı şahaneydi. Yine düşünülebilir Goodyear'ın lastikler hoş, gerçi yanakları güçlü değil kaldırıma sert dokununca balon yakıyor.

    Türkiye şartlarına göre Continental bir adım önde.

  13. Mengerlere sorduğumda orijinal lastikleri Pirelli Cinturato P7 demişlerdi bana. Lastikler bittiğinde tam Pirelli almaya karar vermiştim, F1'e girdiler, hallerini gördüm vazgeçtim 😛

    Michelin'in benim arabaya uyan lastiği yokmuş ilginç bir şekilde. Ben de Bridgestone takılıyorum bir süredir. Modeline bakmadım, ucuzundan aldım, fena sayılmazlar. Yazın da fena değiller.

  14. Ben bu Pirelli lastikleri 2004 yilindan biliyorum, sirkete 10 adet kiralik sifir 1.6 benzinli ford focus gelmisti ve hepsinde Pirelli lastik takiliydi, ilginctir sicak havada asfaltta ciyak ciyak bagiriyordu lastikler, ve sezon sonunda 15-20 bin km kullanilmis lastiklerin hepsi catlak catlak oldular, catlaklar o kadar derindi ki lastiklerin havasi iniyordu 🙂 O gun den sonra tum lastikleri inceledim, orta karar lastiklerde kuru zeminde Continental islak zeminde Michelin en iyi lastiktir derim. Bridgestone`un ise orta karar lastiklerini pek begenmedim ama performans lastiklerinin iyi oldugunu soylerler..

  15. Pirelli her yerde Pirelli 🙂

    Arabaya lastik almak için marka sorduğumda satıcı "Pirelli'nin lastikleri diğerlerine göre biraz yumuşak, daha rahat" demişti 😀

  16. napsak gp3 mu izlesek 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir