Ferrari, Monaco'daki Performans Düşüklüğünün Tek Seferlik Olmasını Umuyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, yarış içerisinde Adrian Sutil ve Jenson Button’a geçilerek yarışı 7. sırada tamamlarken Felipe Massa, süspansiyon sorunu nedeniyle duvara vurarak yarış dışı kalmıştı.

Domenicali “Performansımız yoktu ve bunun nedenini anlamalıyız. Ancak biz zor geçen hafta sonunun ardından hızlı tepki vermeye alışkınız.”

“Niçin zorlandığımızı söylemek çok zor. Çalışanlarımıza, Barcelona’dan sonra yıldızlarda olmadığımızı söylemiştim. Bu sefer de tozun içerisinde kalmadığımızı söyledim.”

“Ne yazık ki bu pistte 2001’den beri kazanamamamızın bir nedeni olmak zorunda. Belki pistin karakteristiği belki de durumlardan kaynaklanıyordur. Bilmiyorum.” dedi.

Domenicali, bu sezonun henüz tam olarak şekillenmediğini düşünüyor.

Domenicali “Sportif açıdan Kimi Raikkonen’in çok puan almaması ve Vettel’in ikinci olması tek olumlu şeydi. Ancak henüz 19 yarışlık sezonun 6. yarışındayız.”

“Herkes için büyük bir mücadele ve şampiyona olacak. Yaşananlara iyi tepki verip istediğimiz seviyede olmamamızın nedenlerini anlamalıyız.”

“Bu şampiyonada duygular açısından inişli çıkışlı olacak gibi. İyi bir hafta sonunun ardından kötü bir hafta sonu geldi. Avrupa dışındaki ilk 4 yarışta da öyle olmuştu. Eski kıtaya dönünce de bir şey değişmedi. Kazandığımızda kendimizi kaptırmamıştık, işler istediğimiz gibi gitmeyince de öyle oldu. Bu andan itibaren istikrarlı performans göstermek önemli olacak.”

“Şampiyonada durum çok yakın ve güçlü rakip sayısı gittikçe artıyor.  Her bir puanın önemli olduğu bir senaryo var ve her bir salise daha da önemli oluyor. Daha az yaşanan dayanıklılık sorunları şampiyonanın ilerleyişi açısından çok önemli olabilir.”

“Önümüzdeki günlerde Montreal’e mümkün olduğu kadar iyi hazırlanmamız için çok çalışmamız lazım. Kollarımızı sıvadık ve önümüzdeki görevimize odaklandık.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari, Monaco'daki Performans Düşüklüğünün Tek Seferlik Olmasını Umuyor” için 18 yanıt

  1. Merhaba kardeş!Yorumlarını beğenerek okuyorum gerçekten güzel bilgi aktarıyorsun.Sen boşver anlamayanları.Bunlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya alışkınlar.Aynı arkadaş daha geçen yıl Fiat ve Ferrari zarar ediyor demişti.Hani internet diye bir şey var kullanmayı bilmiyor..Eğer face hesabın varsa eklemeni rica ediyorum

    https://www.facebook.com/FERNANDOULAS

    burdan konuşuruz sojnra seni gerçek Ferrarici arkadaşlarımla tanıştırmak,güzel sohbetler yapmak istiyorum.Farklı bir platform daha var orda da muhabebt ederiz.Senin gibi elemanlara ihtiyacımız var.Kabul edersen memnun olurum eyvallah

  2. Kabul etmek güzel. Benim işkembe-i kübradan attığımı rahatça söylemek için biraz bu işlerin içinde olmak gerekir. Alâ-i kibriya olup milleti küçümsememek gerekir. Ezbercisın arkadaş yüzeysel bilgiler sunuyorsun. Zaten Türkler neden otomobil yada benzer araçlar üretemez? Senin gibi ezbere bilgi verip, herşeyi bildiğini sanıp icraat'a gelince o söylediği ulu-l mafih bilgileri uygulayamamasıdır. Benden suçki şuraya gelip iki satır karalayıp senin gibilerin ağzına sakız oluyorum. Al Site sana kalsin. Motorlarla ilgili bilgini daha rahat sun.

  3. aşağıda motorlar olsun radyatörler olsun bir yorumlar okudum ki, evlere şenlik, error vermeye başladım… hangisine cevap yazsam diye düşünürken kendimi habere yorum yazarken buldum…

    evet Ferrari'nin performans düşüklüğü muhtemelen tek yarışlıktı, Kanada'ya ispanyaya getirip kullanmadıkları teknik yenilikleri tekrardan getirecekler, eğer işe yarıyorlarsa o paketi kullanacaklar diye düşünüyorum. Pakette ki en büyük değişiklik yeni ekzos sistemiydi…

    bir de yorumu yazarken kafama takıldı, buraya yazayım bari, aracın hava sürtünme katsayısı 1 ve hatta 1'in üzerinde evet, oldukça verimsiz, fakat bu etki ortada duran kocaman radyatörler falan yüzünden değil. Radyatörler aslında sidepodların altında oldukça iyi konumlandırılmış durumda, tabi ki drag yaratıyorlar fakat o katsayının oralara ulaşmasının en büyük sebepleri açıkta duran lastikler ve kanatlar, geri kalan şeyler bu iki unsur yanında çıtır çerez kalır…

  4. Basit bir motor devresi yapamayacak olmam senin yazdıklarının işkembe-i kübradan atılmış olması gerçeğini değiştirmez.Bir yerlerden bilgi okumak kabahat değildir.Kabahat desteksiz atmaktır.Öyle bir yazıyorsunuz ki gören Mario İlien sanır.

  5. Ezbere konuşuyorsun. Bir yerden bilgi okuyup buraya yapıştırmışsın basit bir motor devresi yap diye eline malzeme versem birleştiremeyecek düzeydesin hâlâ ezbere bilgilerle Millet'e caka satıyorsun devam güzel kardeşim.

  6. seni seviyorum ulen kerata:)

    şaka bir yana senin çoğu tespitlerini doğru buluyorum.ilk başlarda böyle noktalı virgüllü dereceler verince pek kaale almamıştım Allah için ama sonraları sana hak verdim.yinede o noktalı virgüllü dereceleri bence çok yazma .

  7. Sorun var dedim mi? Önce yazılanları tekrar oku. Sadece ısınma ve soğuma evrelerini verdim. Biraz daha geç soğutan motoru patlatabilir dedim. Yazdığım yazıyı oraya buraya sündürmeye gerek yok. Yazdiklarımı sene başındada ciddiye almiyordunuz:) ne oldu yüzde 80 doğru tahmin yaptım. Ferrari taraftarları rahat olsun dediğim Barcelonada kazandık, çinde kazandık, sezon öncesi lotus sezona en hızlı giriyor 0.2 saniye dedim ilk yarışı lotus kazandı. Ferrari taraftarları fazla beklenti içine girmesin monacoda en iyi 3. oluruz o da zor tabi dedim nitekim 3.lükten hayli kötü derece geldi. Sadece bu sene bahreyn'i tutturamadım. O da malum drs sorunu.

    Ben ciddiye alinmak için yazmam. Paşa gönlün bilir. Çarpıcı bombaları atarım yüzde 10'u elimde patlasada yüzde 90'u tutar.Massa'nın pazar günü kaza haberinden sonra ne dedim, büyük ihtimal boynu yarışlar için uygun seviyeye gelemeyecek muhtemelen kobayashi 1-2 yarışa çıkacak dedim. Site haberi 2 gün sonra yaptı.

    Bunlar birer ornekti. Ciddiye alınmamam önemli değil. Kendi teknik bilgim nispetinde ufak tefek şeyler yazarım yada magazinsel haber ortaya atarım sende ciddiye almaz okumazsın olur biter.

    Ferrari'nın sorunu diğerlerinin yavaş olmamasıydı diyen birinden objektif yorum bekliyoruz. Güzel kardeşim ben duygusal adam değilim, Ferrari'nin ciddi yavaşlık sorunu olsa çıkar söylerim. Ama yok, lotusunda Ferrari'nın de aracı 290 km'yı vurmadan momentum yakalayamıyor. Bu araçlar en az 1 tane uzun düzlük istiyor şimdi kalkıp sokakta hızlı gidemedi diye Ferrari'ye yavaş mi diyecem? Red bull perşembe 1.2 saniye yavaş kaldığında yavaş demediğim gibi ferrariye'de demem. Artık ben susacam kanadada Alonso ve ferrari konuşacak.

  8. Bana gore de Ferrari`nin performans dusuklugu tek seferlikti, ayni sekilde Mclaren`in performans artisi da tek seferlikti..

  9. Ben yukarıdaki arkadaşın verdiği uydurma bilgilere karşı onun anlayabileceği tarzda cevap vermeye çalışmıştım.Daha öncede V6 motorların 15,000-Devir çevirmesi ile ilgili biz şeyler yazmıştı.Hiçbir fikri olmayan alanlarda görüş bildiriyor.
    Sense bir şeyler bildiğini ispatlamaya çalışmışsın.
    F1 motoru hava soğutmalı değildir.Solungaç tipi hava yarıkları çok sıcak pistlerde ekstra soğutma için kulanılır.Motorun temel soğutma aracı radyatörlerdir.İçinde yağ dolaşır. F1 aracı hiç aerodinamik değildir. CW katsayısı 1'e yakındır.Bunun sebeplerinden birisi açıkta duran kocaman ağızlarıyla radyatörlerdir….

  10. Mercedes motorunda iş var'da riskli iş diyorum yoksa o riskle çok iyi çekişte yakalarlar.

  11. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    çok yazık, bilmeyen biri şu siteye girip bu yazıyı okusa kim bilir nasıl yanlış şeyler öğrenecek. internet ve bilgi kirliliği işte böyle birşey. bu arkadaş hiç değişmiyor malesef. üfürme şampiyonu.

  12. Senin yazdıklarınla ilgili ciddiye alınmayacak çok konu var.Tabiiki … yeterli anlatmamış olmasından ötürü tam anlaşılamayan kısımlar var ama bazı şeyler bir gerçekse; mühendisliğin olduğu yerde sorun yok demek biraz abartı olabilir.Mühendislikte bir şeylerden ödün verirdken bir şeyler alabilrsiniz.Mühendisliğin tasarımında hep bana rab bana yokdur.Ferrari de sorun varmıdır evet vardır… adı ssang youg mudur nedir olan bir araç var.Şunun dizel araçlarını sürerken gaza ilk bastığında araç geç cevap veriyor ama sonrasında bir şahlanıyor aman Allah. Hulkenberg e sorduklarında motorlar arasında bir farklardan bahsetti ki bence onuda okumalısınız.

    Saçma anlatımlarla ilgili birşeyler dinlemek istiyorsan… Yüksek devirli motorları çok soğuk bir aksamda ve aero etkinliği olmayan bir sahada kullanacaksanız kondüksiyon tipte bir soğutmadan fazdalanabilirsiniz.Motorun üzerinden gezdirdiğiniz hava ile soğutma yapmaya kalkışırsanız Ferrari nin geçen seneki aracındaki sorunlardan bir kısmı ile karşı karşıya kalabilirsiniz ki hava dirençleri bunun en etkin çıktısıdır ( hızlı bir araçla maksimum hızı yakalayamazsınız).Motor üzerinde çokça hava gezdirdikden sonra çıkışı sizin hangi akış güzergahından ödün vermenizi sağlar orasıda tasarımınızın belirsizliği olur.Bu yüksek devirli motorları soğutmanın en kolay yolu kodüksiyon ve konveksiyondan oluşan karma ve karışık bir soğutma seçmenizi gerektirir ki bunun görüntüsüde sidepod önlerindeki büyük deliklerdeki geçen hava ile yapmalısınız.

  13. Ciddiye almamak lazım motor ile ilgili söylediklerini.Gerçekle hiç bir alakası yok.
    F1 motorunun ısıtma ile ilgili bir sorunu yoktur.Tam tersine motoru soğutmak başlı başına bir sorundur.Motor kapağının üstüne açılan yarıklar ve kocaman radyatörler bunun için vardır.
    Ferrari'nin Monaco'daki sorunu diğerlerinin sorun yaşamamasıdır.

  14. Yani sen simdi Mercedes motorunda is yok diyorsun ??

    : ))))))))))))

  15. 2001'den sonra hiç kazanamadık mı la? Hiç farkında değilim. Tüm formula tarihinin en hızlı 2 otomobili f2004 ve f2002 bile kazanamadıysa bu işte bir çiş var 🙂 🙂 Geçen hafta söyledim. İsin içinde ütülmeme içgüdüsü var. Bir de şu var ferrari motoru geç ısınıp geç soğuyan bir motor. Motor departmanından biliyorum. Şöyle söyleyim ferrari motorunun optimum çekiş yakalaması için en az 8-10 tur atmk gerekiyor. Renault motoru en erken ısınıp en erken soğuyan motor. Onlar 3. turda optimal çekişi yakalıyor. Mercedesın motoru çabuk ısınan ama çabuk soğuyamayan bir motor. Bu yüzden uygun şaşiyi bulamazsa çatır çatır yakar. O yüzden mercedes motorlu takımların 28 ila 53. turlar arasında motor patlatmaları sürpriz olmaz. Tabi bu sene lastik sorununun olması aslında takımların hayrına oldu. Motoru fazla zorlamadıkları için pek motor patlatan olmadı. Yalnız motorun ısınması lastik basıncını etkiliyor. Hem downforce'u yüksek hemde motoru çabuk ısınan takımlar lastiğe muazzam baskı uyguluyorlar.

    Her neyse ferraride görülen sorun 1.5 güne mahsus sorundu. Perşembe nasılki 1.2 saniye geride olan Red Bull, Cumartesi, Pazar rekabetçi oldu, Perşembe rekabetçi olan ferraride kumar oynadı yağmur yağarsa diye hesap etti ve 1 saniye cumartesi-pazar geride kaldı. Pazar için yapılan kumar tutaydı kesin ilk 3'teydi ferrari. Tabi her zaman olsun dediğimiz olmuyor.

    Ferrari hiçbir şekilde yavaş değildir. Kanada'da pole için en büyük 3 adaydan biri fernando alonso'dur. Bugün kobayasi ve de le rosa'nın bazı teknik parçalar denediklerini duydum fakat kesin bilgi değil. Eğer duyumlarım doğruysa Ferrari'nin çok önemli 2 teknik eksiği kapanabilir, mekanik momentum eksiği var. Bunu bir anda kapatmak kolay olmuyor kumar büyük olunca büyük test yapmak gerekiyor uyduruk cuma antrenmanları bir halta yaramıyor.

  16. Aslında 2006'da rahat bir galibiyet gelebilirdi, şu malum Rascasse olayı olmasaydı. Nitekim Schumi pitten başlayıp 5. olmuştu.Sonrası genelde pist karakteristiğiyle gerekli olan örtüşmeyi yakalayamama olarak gözüktü, bakalım gelecek yıllarda durum nasıl olacak.

  17. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Bu monacoda nasıl bir lanet vardır anlayamadım 10 yıldan fazladır kazanamıyoruz. Ben aşağı yukarı böyle bi hafta sonu bekliyordum zaten,hiçbirzaman dominant olamadı ferrari burda. Nasıl ki mercedesin performansı gerçekçi değilse de ferrarinin de burdaki yarış performansı gerçeği yansıtmıyor. Bu yüzden telaşa kapılmaya gerek yok Kanadadan itibaren Ferrari o güçlü haftasonu performansını ortaya koyacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir