Resmi: Williams, 2014'ten İtibaren Mercedes Motoru Kullanacak

yazar:

kategori:

Takım, şu anda Renault ile yarışıyor ama V6 turbo motor devrine Alman marka ile girmeye karar verdi.

Anlaşmanın bir parçası olarak Mercedes, güç ünitesi için enerji geri dönüşüm sistemini de Williams’a tedarik edecek ama Grove kökenli takım, yeni aktarma organlarını tasarlamaya devam edecek.

Frank Williams: “2014 Formula 1 sezonu ve sonrası için MErcedes-Benz ile olan yeni birlikteliğimizi duyurmaktan memnuniyet duyuyorum”

“Mercedes-Benz, sporun en başarılı motor tedarikçilerinden birisi oldu ve inanıyoruz ki çok rekabetçi bir motor pakedine sahip olacaklar.”

“Ayrıca 2012 sezonu başından bu yana çalıştığımız Renault’ya da teşekkür etmek istiyorum. Seneler boyunca en büyük başarıları, onlarla olan güçlü iş ortaklıklarımız sayesinde elde ettik; bunlara son zaferimiz İspanya GP’de dâhil”

 


Yorumlar

  1. Rudolf Haesler avatarı
    Rudolf Haesler

    Doğruyu seçmiş olması güzel.

  2. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bu Seferde Olmazsa Ferrari'ye Bekleriz 🙂

    Herşey Bir Yana Umarım Başarılı Olurlar. İki, Üç Yıllık Takımlar Yerine Williams'ın Başarılı Oluşunu İzlemeyi Tercih Ederim 🙂

  3. Williams'ın para için motor üreticisini değiştirmesi canımı sıkıyor. Toyota ve Cosworth ile zaten yeterince batmışlardı.

    Yine de tasarım olarak en sevdiğim, hastası olduğum, içimin gittiği araçları FW33'dür. He ne kadar tarihlerinin en kötü sezonlarını geçirmiş olsalar da.

  4. Uzun yıllar sonra Williams Renault isminin tekrar yarışıyor olduğunu görmek çok heyecan vericiydi. Bu yıl çok kötü bir başlangıç yapmış olmalarına rağmen geçen yıl puan bölgesinde gezinip, hatta yarış kazanan bu takım, hem eskiden bu yana F1 takip edenlere Williams Renault nostaljisi yaşattı hem de yeni hayranlara o ismi tanıtmış oldu. Bu yıl gayet kötü gidiyor, evet, ama yine de bu geçen iki yılı kötü hatırlamayacağım. İlk tuttuğum takım olan Williams Renault'yu pistlerde canlı izleyebildiğim bu iki yıl benim için olduğu gibi diğer Williams Renault fanları için de hatıralarda güzel yer etmiştir sanırım. Kalan yarışlar artık bir veda havasında olacak benim için, umarım gelişim gösterirler ve bu birliktelik güzelce sonlanır puanlar açısından da. Kim bilir belki gelecekte tekrar bir araya gelirler ve tekrar o 80ler ve 90lar başarıları tekrarlanır.

    Duygusallıktan sonra ise bir durum değerlendirmesi yapmak gerekirse, yeni ve çok farklı bir birlikteliğe merhaba diyoruz. Williams Mercedes gerçekten ilginç ve merak uyandırıcı olacak. Bu iş neler getirir bilmiyorum ama bu birliktelikten kötü bir şey çıkacağını da düşünmüyorum. İki taraf için de gayet başarılı bir anlaşma bence. Mclarenden boşalan koltuğa birini geçirmeleri lazımdı Mercedesin, Williams ise yüksek maliyetli Renault motoruna alternatif bulmalıydı bir şekilde. Mercedes gayet yerinde bir karar. Cosworth a zaten dönmeyecek olduklarını varsayarsak Ferrari veya spora yeniden girecek motor markalarından biriyle yarışmak zorundaydılar. Ferrari olsaydı da o kadar kötü olmazdı ama yeniler kumar demek biraz da. Mercedes en iyi seçenekti. Gerçi yeni motorlarla birlikte herkes bir kumar içinde. Kim iyi kim kötü olacak bilemeyiz şimdiden. Şimdi bu iş takıma nasıl yansıyacak görelim. Williams Mercedes, ilginç duruyor yan yana.

    Bu arada acaba takımın araç boyasında bir değişiklik olacak mı ki? Belki beyaz yerine gümüş kullanabilirler? Şu anki tasarım her ne kadar nostaljik olup hoşuma gitse de lacivert gümüş bir araç hiç de fena durmaz gibi geliyor.

  5. Williams ile dört takım etti.Ben B tipi motor ve Kers üretmiyorlarsa Mclaren'e motor vermeyebileceğini düşünüyorum.Ya da her motoru yarıştan sonra araçtan söküp götürürler.

  6. Geçen hafta söylentiler çıktığında Toto Wolff'un Mercedes motorunu Williams'a getireceğini söylemiştim ve dediğim de oldu. Wolff'un hala yüzde 16 hissesi var willams'ta ve Mercedes 2014 motoru Reno motorundan epey ucuz. Bu arada Williams vites kutusunu yine kendi üretecek. Williams'a hayırlı olsun daha ucuza daha güçlü bir motor aldılar.

  7. Her iki taraf içinde hayırlı uğurlu olsun. Efsaneyi tekrar önlerde görmek dileğiyle. Mercedes böylece Mclaren'den boşalan yeri doldurmuş oldu.

    Bu anlaşmada Motor fiyatı ne kadar etkili oldu bilemem ama Toto Wolf'un kilit isim olduğunu düşünüyorum. Madem amaç 2-3 Milyon euro tasarruf etmekti 2 milyon euro daha ucuz Ferrari motoru değil de neden pahalı 2 milyon euro pahalı olan Mercedes motoru tartışılır.

    Bmw-Coswort-Toyota-Cosworth-Renault son olarak da anlaştıkları Mercedes umarım istediklerini alırlar. 2011 sezonu sonunda Renault ile anlaştıklarını duyurduklarında çok sevinmiştim bir ismin bıraktığı miras her zaman değerlidir. Şuan üzüldüm diyebilirim bunun da nedeni tam olarak Williams Renault ismi ile Mclaren Honda ismini yeni nesiller olarak birlikte duyamamak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir