Pirelli: "Lastik Testlerinde Uygunsuz Bir şey Yoktu – Mercedes Avantaj Sağlamadı"

yazar:

kategori:

Pirelli ve Mercedes, İspanya GP’nin ardından Barcelona’da 2013 aracıyla yaptıkları testler nedeniyle topa tutuldular. Her iki taraf testlerin yasallığından endişe duymazken, Mercedes’in testlere bu seneki aracı getirmesi tartışmaların asıl konusu oldu. Pirelli ise Mercedes’ten özellikle 2013’ü aracını istemediklerini söyledi.

Bugün uzun bir açıklama yapan Pirelli, testlerde kullanılan lastiklerin mevcut lastiklerle bir alakasının olmadığını bu yüzden testlerin avantaj sağlamadığını söyledi. Yapılan açıklamada 12 lastik türünün test edildiği, bu lastiklerden sadece bir tanesinin bu sene, lastiklerdeki taban ayrılmasını engellemek için hazırlandığı söylendi.

Yapılan açıklama şu şekilde: “Pirelli, 2013’te yaptığı lastik testlerinde hiç bir takıma avantaj sağlamadı ve her zaman olduğu gibi şeffaf bir şekilde, tamamen iyi niyetle profesyonelce davrandı.”

“Kullanılan lastikler mevcut şampiyonadan lastikler değildi. Anlaşmamızın yenilenmesi halinde kullanılabilecek lastik ürün gamından lastikler vardı.”

“Dahası testlerde asla bir aracın gelişmesi için çaba gösterilmedi. Sadece gelecekteki şampiyonalar için lastik çözümleri test edildi.”

“Mercedes’in kullandığı araç, FIA ve takım ile yapılan görüşmelerin sonucunda ayarlandı. Pirelli 2013 aracının kullanılmasını istemedi. Mercedes’e, FIA’ya ya da takımlara, 2014 lastiklerinin gelişimi için teklif gitmedi.”

“Montreal’de takımlar tarafından test edilecek lastikler daha öncesinde hiçbir takım tarafından kullanılmadı.” sözlerine yer verildi.


Yorumlar

  1. sınan matias avatarı
    sınan matias

    anlaşılan şike var ama piste yansımamış…

  2. komedi gibi bir aciklama resmen FIA artik caninin istedigine ceza kesiyo gerci mercedeste lauda var normal.

  3. lastiği test etmemiş olsalar bile, araçla ekstra yol katettiler…

  4. Redbull da sutten cikmis ak kasik ya .Mercedesden korktun demek ))

  5. yav he he… kesin öyledir kesin

  6. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Mercedes çıkar sağlasada sağlamasada diğer takımların katılmasına izin olmayan bir teste çıkamaz. Keşke başka bir lastik üreticisi çıksada pirelli ortada sap gibi kalsa..

  7. ortada illegal bir durum var . pirelli neyin savunmasını yapıyor . avantaj sağladığını son yarışta gördük . kimse avantaj sağladığını söyleyemez . bu test işini redbul yapsaydı ne olurdu . ne olacağını herkes az çok tahmin ediyordur . sanki burda pirelli fia redbul,un şampiyonluk,ta tek kalmasını istemiyorlar gibi gibi birşey çıkıyor ortaya

  8. Mercedes avantaj sağlasa da sağlamasa da test yapma hakkına sahip değil. Kurallar tüm takımlar onaylamadığı sürece 2013 aracının kullanılamayacağını açıkça belirtiyor.

    Pirelli Mercedes'in lastik avantajı elde etmediğini iddia ediyor. Bu iddianın doğru olduğunu varsaysak bile takımın aerodinami vb. açılardan data edindiği ve avantaj sağladığı açıktır.

    Hangi açıdan bakılırsa bakılsın ortada net bir ihlal var. Kimse böyle şeyler söyleyip adam kandırmaya çalışmasın. Formula 1 takımları dünyanın en büyük dehalarından oluşuyor. Böyle şeyleri kimse yutmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir