Pirelli: "Lastik Testleri Devam Edecek"

yazar:

kategori:

Paul Hambery, Mercedes ile yaptıkları testlerdeki asıl amacın 2014 lastiklerini geliştirmek olduğuna dikkat çekti ve bu testlerin devam edeceğini söyledi.

Hambery “2014 için başka testler planlıyoruz ve bunu yapmak isteyen diğer takımlarla başka testler yapmayı umuyoruz.”

“Bazı takımlarla zaten görüşüyoruz ve ilerledikçe başka takımlar da çıkabilir çünkü 2014’te çok büyük değişiklikler olacak.”

“2014 araçları hakkında bazı veriler gördük ve orada büyük değişiklikler yapmamız gerektiğini gördük. Bu yüzden yeni konseptleri test etmeye başlamamız lazım.” dedi.

Hambery ayrıca Pirelli’nin asla 2013 aracı ile test isteğinde bulunmadığını söyledi.

Hambery “Bazıları 2013 aracıyla testi bizim istediğimizi söyledi. Bu doğru değil. Biz temsilci bir araç istedik.”

“Bu konuda Mercedes ile FIA arasında bazı iyi görüşmelerin olduğunu düşünüyoruz.” dedi ancak Formula 1’de devam edeceklerse, mevcut araçlarla test yapmalarının yolunun açılması gerektiğini işaret etti.

Hambery, Barcelona’da yaptıkları testlerin gizli olduğu iddialarını kabul etmedi.

Hambery “Bazı insanlar testlerin gizli olduğunu söylediler. Bu konuda James Bond ödülü kazanacağımızı düşünmüyorum çünkü Formula 1 yarışının ardından iki günü kendi adımıza ayarladık. Ve Pirelli ekibi açık renkli Mercedes ile Barcelona gibi, insanların F1 aracı sesi duyduğunda gelip fotoğraf çektikleri bir yerde test yaptık.”

“Gizli bir şey olmadı. Olsaydı çok fena yakalanırdık.” dedi.


Yorumlar

  1. geçti sür atını niğde,ye . mercedes alacağını aldı . bu sadece ortamı yumuşatmak amaçlı .

  2. Mercedes'e tanıdıkları haksız ayrıcalığı diğer takımlara da tanıyarak durumu dengelemeyi hedefliyorlar sanırım. Başarılı olmaktan ziyade daha fazla tepki alacaklarını tahmin ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir