Raikkonen, Perez'le Yaşananları Geride Bıraktı

yazar:

kategori:

Raikkonen, beşinci sırada götürdüğü yarışta Perez’le olan teması sonucunda 10. sırada tamamlayınca Mclaren pilotuna sert eleştiriler yapmıştı.

Raikkonen “Kimse, bir başka sürücü nedeniyle çok fazla puan kaybetmek istemez ancak yarış geride kaldı. Monaco uzakta bir anı oldu ve Kanada için hazırım.”

“Kötü bir sonuç aldık, bu herkes için açık. Daha da kötü olabilirdi ancak aynı şekilde daha da iyi olabilirdi.”

“Tek bir puanla döndük bu yüzden en azından beşinci sırayı kaybedince bir şey kazanmış olduk.” dedi.

Raikkonen, şampiyonluk mücadelesi verebileceklerinden emin olduğunu söyledi.

Raikkonen “Araç sıralamalarda iyiydi ve yarış da bir başka farklı pist olmasına rağmen olumluydu. Hemen hemen istediğimiz gibi bir araca sahiptik.”

“Bazen sıralamalarda yavaş kalmaya devam ediyoruz ancak yarış performansımız yine de iyi oluyor. Ancak bunu Monaco gibi diğerlerinin arkasında takılı kalınca gösteremiyorsunuz.”

“Monaco’da lidere karşı kaybettik ancak henüz her şey bitmedi. Henüz sezonun başında sayılırız ve 21 puan, yakalanamayacak kadar çok değil. Özellikle Sebastian bir hafta sonu kötü bir dönem geçirirse bu daha kolay olur.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen, Perez'le Yaşananları Geride Bıraktı” için 13 yanıt

  1. finli ne demek ki- diğerinede neden adı ile hitap ediyorsun neyin pesindesin sen kelle bu haftamı başladın yarış seyretmeye hahaha ilginçsiniz adamım bu işi bilen ler perez şansını zorlamış diyor en iyimser yorumlayanlar bunlar sen ne diyorsun git ps oyna 🙂

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Birader, bu olayda Perez'in hatalı olduğunu söyleyenler kör, Raikkonen hatalı diyenler mi açık göz oluyor, bu kısmı anlayamadım da!

    Her fan topluluğu kendi pilotunun lehinde yorumlar yapar.

    Raikkonen fanlarının, -Perez hatalı!- demesi ne kadar doğalsa;
    Perez fanlarının da, -Raikkonen hatalı!- demesi bir o kadar doğaldır.

    Sen körü körüne fanatikliğin, yanlış olduğunu dile getirmişsin, ama Raikkonen'i de körü körüne eleştirmişsin, yermişsin! Bu çelişkiyi anlayamadım ben?
    Eğer kendi yorumunu okuyorsan yada okursan eğer, muhtemelen sende bir mana çıkartamayacaksın!

  3. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonenin puanla sampiyonlukla pek işi olmazdı sadece aracı sürmek için yarışırdı bu sene bütün demeçlerinde oldugu gibi bundada şampiyonlugu gerçekten istedigini açıksa söylemiş kimi gerçekten bu kadar şampiyonlugu istiyorsa kazanması sadece lotusun performansına baglı olur.

  4. Perezmi hatalı 🙂 komik olmayın be finli arayı güzelce açıyor tır bile geçer ordan sonra perez içeri sokuluyor akabinde finli açıklığı kapatıp perezi bilerek tost ediyor.Fanatik olunurda bu denli kör gözlerle bakıp fanatik olunmaz,perez süper pilot bu finlininde hakkında gelecek az kaldı.

  5. yaptıgın yoruma bak birader, hiç F1 seyretmemişsin sanki,F1 de kaç tane kalbur üstü pilot varki,şu an saysan saysan 5 tane sayarsın..perez kim oluyor Allah aşkına..

  6. perezin monaco da ki showu mu? pardon anlamdik aciklarmisin biraz????

  7. vaybe perez,in monaco,daki show,u bazılarını rahatsız etmiş . kahramanınız raikonen yıllardır bu alemde . hemde en iyi araçlarla yarıştı ferrari mclaren ve iki araçta fiyasko yaşayan adamı savunuyorlar . deha dediğiniz adrian newey,le yarıştı 2 yıl . her halde newey o zamanlar deha değildi . veya raikonen basın schumi,nin hemogomanyasında sıkıldıkları için . bir balon arıyorlardı bu raikonen miydi . perez gibi pilotlara ihtiyaç var . geleceğin şampiyon adayı hemde büyük adayı

  8. Rai nin çenesi düsmüs.Ne kadar uzattı mevzuyu ne olmuş yani geçen yıl takım arkadasının biçmediği adam kalmamıştı.Kimse bu kadar uzatmadı.F1 de bu tip saçma kazalar sürücü hataları her zaman oldu olacakta.Tamam anladık sonuçta bir emek zayi olmuş.Ama bu işin doğasında bu var ya kaza yaparsam diye yola çıkmamazlık edemezsin.Bu işi yapıyorsan herşeyi göze alacaksın o kadar gridde tecrübesiz pilot var tabiki hatalar yapacaklar yanlışlar yapacaklar.Perezde tecrübesiz bir pilot hata yaptı hepsi bu.Rai schumi nin arkasında şampiyonluk mücadelesi verirken bir virajda yaptığı acemi hatasıyla şampiyonluk şansını kaybetti.Bu daha acı bir tecrübe bana göre.Genel olarak hızlı pilotlar ın kazaları çok olur başlarda abuk subuk kazalar v.s ancak pilotun kumaşı iyi ise zaten üstüne koyarak pilotajını olgunlaştırarak büyük pilot olur.Diğerleride kamikaze olur bu tip pilotlar da görülen budur.Perez için bekleme zamanı dün bir bugün iki.İnsanları eteklerinden çekmek kolaydır.

  9. Perez ve Grojenin artık büyümeleri gerekiyor

  10. Raikkonen bu kadar konuşmazdı eskiden. Güzel. Bir şeyleri umursamaya başlamış anlaşılan.

  11. Hadi koçum göster kendini kanada bizim için çok önemli bir şans eğer burada güçlü olursak şampiyonluk yolu açılır bize çünkü geçen sene bu dönemlerde gerilemişti aracımız yavaş yavaş umarım bu sefer ilerleyerek gider ve inanıyorum olacak.

  12. Şampiyon olacak!

  13. Raikkonen kazanın ardından 16. sıraya düşmüştü. Bu kadar gerilemesine rağmen öyle harika bir sürüş yaptı ki geçiş yapması zor olan Monaco'da çok kısa sürede 10. sıraya kadar geçiş yaparak yükseldi. Tüm bu çaba sırf bir puan almak için. Takdir etmek lazım.

    Umarım Raikkonen bu sene bir puan farkla şampiyon olur. Bunu gerçekten istiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir