MotoGP: Hollanda'da Stoner Fırtınası Esti

yazar:

kategori:

Hollanda’nın Assen’de TT pistindeki sezonun dokuzuncu yarışına Avustralyalı pilot Casey Stoner damgasını vurdu. Haftasonu boyunca rakipsiz olan Stoner pole pozisyonunda başladığı yarışı çok rahat bir şekilde kazandı. Pole pozisyonu ve yarış galibiyetinin yanına yarış içerisinde pist rekorunu da eline geçiren Stoner en yakın rakibinin 11 saniye önünde kürsünün en üst basamağında yeraldı.

Yarışa ilk sırada başlayan Stoner startta yavaş kalınca Pedrosa’ya geçilmekten kurtulamadı. Yarışın ilk turu olaylı şekilde başladı. İkinci virajın sonunda yarışa üçüncü sırada başlayan ve startta 6.’lığa kadar gerileyen İtalyan Valentino Rossi motorsikletinin hakimiyetini kaybetti ve motorun düştü. Düşüş sırasında de Puniet’e çarpan Rossi kendisini bir anda çakıl havuzunda buldu. Rossi motoru kaldırarak tekrar yarışa dönmeyi başarırken de Puniet o kadar şanslı değildi ve Rossi’nin darbesi sonucu kendini bir anda çakıl havuzunda bulan Fransız de Puniet yarışa veda etmek zorunda kaldı. Startta yerini Pedrosa’ya kaptıran Stoner aynı tur içerisinde keybettiği liderliği geri aldı ve yarış sonuna kadar kimseye kaptırmadı. Liderliği ele geçirdikten sonra Stoner arkasındaki grupla her geçen tur farkı giderek açtı ve yarışın kalan turlarında adeta kendisiyle yarıştı.

İyi bir çıkış yapan Vermeulen yarışın dördüncü turunda Nakano’yu geride bırakarak beşinci sıraya yükseldi. İki tur sonra Vermeulen bu ve kez Andrea Dovizioso’yu geride bırakmayı başardı. Yarışın sekizinci turunda Anthony West rahat bir şekilde ilerlerken bir anda motorsikletinin hakimiyetini kaybetti yarış dışı kalmaktan kurtulamadı. Yarışa iyi başlayan Vermeulen yükselen performasını devam ettiremedi ve yarışı yedinci sırada tamamladı.

Yarışın en hareketli pilotlarından birisi de Colin Edwards’dı. Önündeki rakiplerini bir bir geride bırakan Edwards 12. turda beşinci sıraya yükseldi. Edwards’ın aynı turun sonunda bu kez Dovizioso’yu geride bırakarak dördüncü sıraya yükselmeyi başardı. Amerikalı pilor yarışı son turuna kadar mücadelesini sürdürdü ve son turda vatandaşı Hayden’ı geride bırakarak kürsünün son basamağında kendisine yer buldu.

Daha yarışın ilk turunda motorsikletinden düşerek 13. sıraya kadar gerileyen Rossi yarışı bırakmadı ve önce önündeki Melandri ile arasındaki 8 saniyelik farkı kapatarak geride bırakmayı başardı ve 12. sıraya yükseldi. Bu turdan itibaren yükselişine devam eden Rossi bu kez Elias’ı geride bırakmayı başarı ve yarışı 11. sırada tamamladı. Bu sonuçla birlikte Rossi şampiyona liderliğini Dani Pedrosa’ya devretti.

Pos. Driver Team Tires Time
1 C. Stoner Ducati Marlboro Team 42:12.337
2 D. Pedrosa Repsol Honda Team + 11.310
3 C. Edwards Tech 3 Yamaha + 17.125
4 N. Hayden Repsol Honda Team + 20.477
5 A. Dovizioso JiR Scot Racing Team + 27.346
6 J. Lorenzo Yamaha Factory Racing Team + 28.608
7 C. Vermeulen Rizla Suzuki MotoGP + 32.330
8 Shinya Nakano Honda Gresini + 34.892
9 J. Toseland Tech 3 Yamaha + 38.566
10 S. Guintoli Team Alice + 38.817
11 V. Rossi Yamaha Factory Racing Team + 46.025
12 T. Elias Team Alice + 48.213
13 M. Melandri Ducati Marlboro Team + 59.594

 

 

Rossi Kazası, Hayden Talihsizliği ve Özet Videosu:

 

 


Yorumlar

  1. Ayni takimin bi pilotu 1. oluyor, digeri sonuncu oluyor, fark tam 1dk. Bu nasil olabiliyor anlamis degilim..

  2. Hakkinen'in son turda 1.ci giderken ve rahat en az 30sn Schumi fark açmışken yaşadığı sorunda baya bi ağlamıştım 🙁 Hayden'a da yazık oldu iyi götürüyordu şanssızlık işte Stoner iyi sürdü ve kazandı Pedrosa istikrarlı şekilde sürekli podyumda bu sene ondan şampiyonluk bekliyorum..

  3. tolga soydan avatarı

    haydenın benzini bitmiş.yazık oldu =)

  4. Stoner çok rahat kazandı. Ayrıca Rossi'yi alkışlamaya gelen kalabalıkta muazzam dı doktor da onlara 2 geçiş izletti. Motoru erken toplayabilseydi bence daha fazla geçiş izlerdik. Tebrikler Stoner. Hayden'a da acıdım 🙂 Bir an Hakkinen aklıma geldi ama en azından Hayden bitirebildi İspanya 2001 😀

  5. Ah be Rossi kazanabileceğin bir yarıştı. 2 yıl önce aynen bu şekilde düşüp Hayden e kaptırmıştın şampiyonluğu. İnşallah bu yıl olmaz aynı şey. Ducatiye de helal olsun inanılmaz geliştirmişler motoru.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir