Horner'dan Ferrari'ye Destek: "Ferrari'nin Durumu Mercedes'ten Farklı"

yazar:

kategori:

Red Bull ve Ferrari, Monaco’daki hafta sonunda Mercedes’i resmi olarak protesto etmişti; çünkü Alman marka, İspanya GP sonrasında 2013 aracıyla bir lastik testi yapmıştı.

Ama FIA, Bahreyn’den sonra 2011 aracıyla Pedro de la Rosa ile yapılan benzer test nedeniyle Ferrari’yi de ifadeye çağırmıştı.

İtalyan takım, kendi durumlarının Mercedes’ten farklı olduğunu, çünkü mevcut araçla çalışmadıklarını belirtmiştiki ki Red Bull da aynı düşünüyor.

Horner: “Ferrari’nin durumu farklı. Çünkü, resmi pilot kullanmış olsalar da, araçları 2013’ün değildi. İki durum, kıyaslanamaz bile.”

FIA’nın inceleme sonrasında ne cevap vereceği beklediği sorusuna Horner: “Meselenin hızlı ve adil bir şekilde incelenmesini.”

Mercedes ve Pirelli, Barcelona’daki testin gizli olmadığını açıklamıştı ama Horner, tam tersini düşünüyor.

Horner: “Birinin bir şeyler bilmesini istemediğinizde böylesi yaklaşımlarda bulunursunuz. Aksi halde kamuoyuna bunu açıklarlardı; aynı diğer etkinliklerini duyurdukları gibi.”

Ayrıca bir başka söylenti de, Lewis Hamilton’ın İspanya’da testte iken twitter’dan Amerika’daymış gibi yazılar yazdığı; pistte tanınmamak için farklı kask kullandığı iddia edildi.

Öte yandan Horner, yanlış bir şey yapmadığını ifade eden pirelli’yi de eleştirdi.

Horner: “F1’deki herkes, kurallara göre hareket etmelidir: Pilotlar, takımlar ve tedarikçiler. Kurallar onlar (Pirelli) için de geçerli”


Yorumlar

  1. Yakup ERCAN avatarı

    Aslında 16 demesek, bence daha 9 dalar. :))

  2. Tamamen F1 içindeki politik mücadelenin ürünüsünüz. Ferrari,Williams ve Mclaren gibi büyük takımlar üzerinde baskı oluşturmak için size destek verildi. Esnek kanattan,esneyen gövdeye oradan ground effecte kadar yasak olan her şeyi kullandınız.Motor dondurma kuralı varken bir kaç kez geliştirilip güçlendirilmiş motoru kullandınız.Bir yarış bile kazanamayacakken bir kaç tane şampiyonluk aldınız.Şimdide kendinizi büyük takımlarla kıyaslıyorsunuz.Yarışmayı bıraktıktan iki yıl sonra kimse adınızı hatırlamayacaktır.

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    kaç yıldır yarışıyorsunuz okadarcıkmı alabildiniz

  4. kıyasladığın araçla ferrari,nin önce tarihlerinine bak . ferrari f1,in başlangıcından belli yarışıyor . redbul , 1997 yılında Stewart Grand Prix ile başlıyor . sonra 2000 yılında jaguar f1,e dönüşüyor . 2004 yılında redbul adını alıyor . birinin 16,ncı yılı . biri sende 60 . ben diyeyim 70 yıl olmuş . kıyaslaman abes biraz . unutma ferrari schumi gelmeden önce 20 yıldır şampiyon olamıyordu . yani burada schumi,nin nasıl bir pilot olduğunu anlıyoruz

  5. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    13 Takımlar Şampiyonluğu, 12 Sürücüler Şampiyonluğu Daha Kazandıktan Sonra Tartışabiliriz Bu Konuyu. O Güne Kadar Böyle Birşeyi Konuşmaya Gerek Yok 🙂

  6. bu konuda en çok sikayet eden iki takım biri buyuk avantaj sahibi olan ferrari digeri avantaj sahibi olmayan redbull ortak paydada bulusmaları gayet normal . dusmanımın dusmanı dostumdur ayagındalar .

  7. Bu işe FIA artık bir dur demeli ve bu konu hakkında bir karar vermeli. Sessiz kalındıkça işler daha da karmaşıklaşacak. Anlaşılan o ki olmaması gereken bir durum var ortada. Evet, daha önceleri de F1'de böyle durumlar oluyordu, ama ortaya çıktı işte. 2013 aracının kullanılmaması gerekiyormuş ve kullanılmış. Test yasağı delinmiş sayılır, eğer durum böyle değilse ve FIA bunu yanlış bulmuyorsa yine acele bir şekilde açıklanmalı ki diğer takımlar da hakkını arayabilsin o zaman.

    Yeni bir konu da Horner'ın resmi Ferrari'nin resmi pilot kullanmış olduğunu söylemesi. Test yapabiliyorsan test pilotunu kullanmaktan daha normal bir şey var mı? Kurallarda bunu engelleyen bir şey mi var acaba, yoksa Alonso ve Massa'yı mı kastetmiş aslında?

  8. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Haklı.

  9. pirelli suçlu olduğunu biliyor ve testler devam edecek diyor. ters psikoloji 🙂 en iyi savunma saldırıdır havasındalar 🙂

  10. Kanatlar esnemeyince normaldir Hornerım 🙂

  11. Ayrıca bir başka söylenti de, Lewis Hamilton'ın İspanya'da testte iken twitter'dan Amerika'daymış gibi yazılar yazdığı; pistte tanınmamak için farklı kask kullandığı iddia edildi.

    Herkes'den gizli bir halt yemişsiniz anladıkda.Favori pilotuma olmadıgı yerde olmuş gibi gösterip pis işlerinize bulaştırmayın bari !!

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Horner'in Ferroya destek vermesi psikolojik üstünlüğün bizde olduğunu gösterir.

  13. Horner ve takımım burada yine büyüklüğünü göstermiş katılmamak elde değil.

    Ferrari'nin 2011 sezonunda kullandığı araba ile 2012 ve 2013 deki kullanmakta oldukları araba ile arada dağlar kadar fark var. 2011 araçlarının ön süspansiyon tasarımı geometrisi push rod, 2012-2013 ise Pull-rod buda en büyük farklılığı ortaya çıkartıyor. Aerodinamik kuruluş çok farklı Ferrari'nin testi bana göre tamamen yasal kurallara göre de yasal olarak biliyoruz. Ferrari bu testten nasıl bir avantaj sağlaya bilir motor haritalama da küçük şeyler denemiş olabilir Shell ile bir yeni karışım denemiş olabilir bunlar 2013 aracına aktarılabilir ama aero olarak bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum arada ciddi olarak tasarım farkı var.

    Ama Mercedese gelirsek 1000 km test yaptılar ve bu testten sonra arabaya gelen güncellemeler orada yeni arka fren kanalları ve kaliperleri ve bu değişiklik ile arkada ki ısıyı 10 derece düşürdükleri söyleniyor buda lastikleri daha iyi korumaları anlamına geliyor. Bunu neden şimdiye kadar yapmadılar da testlerden sonra yaptılar ilginç emin olmadıkları bazı yerleri testte edilen verilerle eminliğin den emin olduktan sonra yapmaları çok mantıklı bizde bunu yasal bulmuyoruz maalesef.
    Vites kutusuna karbon giydirme yaparak arka süspansiyon geometrisinde daha geniş yer edinilmiş ve tamamen ayarlarla alakalı. Keşke bu çözümler 1000 km test yapılmadan önce gelseydi de bizde helal olsun adamlara lastik sorununu çözdüler deseydik…

    Bu saatten sonra çözmüş oldukları lastik sorunlarını F1 camiası nasıl çözdüklerini gayet iyi biliyor.

    Şimdi bir ***** çıkar bu yazdıklarıma yine ağlıyorlar derler onlara da sadece gülüyorum. Her iki klasmanda da lider olan biziz geçici ya da kalıcı olarak bu da unutulmasın.

  14. düsmanımın düsmanı dostumdur mantalitesi

    anlayıs gösremek gerekir..

  15. destek isteyeceğimiz en son takımsınız. Lütfen bize herhangi bir konuda destek vermeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir