2013 Kanada GP – Yağmur Altında Pole Pozisyonu Sebastian Vettel'in

yazar:

kategori:

Baştan sona yağmurun etkili olduğu sıralamaların son bölümünde Vettel 1.25.425 ile seansı ilk sırada tamamladı ve Mercedes’in pole pozisyonu istikrarını sona erdirmiş oldu.

Mercedes’ten Lewis Hamilton, 3 yarış sonra takım arkadaşı Nico Rosberg’i geçmeyi başardı ve yarışa 2. sıradan başlama hakkını elde etti.

Williams’ın çaylak pilotu Valtteri Bottas, sıralamalardaki zorlu seansı en iyi değerlendiren isim oldu ve 3. olarak Formula 1’deki en iyi sıralama sonucunu elde etti.

Son 3 yarışın pole pozisyonu kazanan ismi Rosberg, sıralamalarda 4. olurken onu Red Bull’dan Mark Webber takip etti.

Ferrari’den Fernando Alonso sıralamalarda 6. sırada kalırken onu iyi bir seans geçiren Toro Rosso pilotu Jean-Eric Vergne takip etti.

Force India’dan Adrian Sutil 8. olurken Lotus pilotu Kimi Raikkonen 9. oldu. Toro Rosso her iki pilotuyla son seansa kaldı ve Ricciardo yarışa 10. sıradan başlayacak.

Sauber’den Nico Hulkenberg, sıralamaların 2. seansında 11. olarak son seansı kılpayı kaçırırken Mclaren bu sezon ilk defa her iki sürücüsüyle son seansa kalmayı başaramadı. PErez 12. olurken Button 14. sırada kaldı.

Monaco’da 2 büyük kaza geçiren Ferrari pilotu Felipe Massa, Kanada’da sıralamaların 2. seansında da kaza yaptı ve 16. sırada kaldı.

 

1 Vettel GER Red Bull 25  
2 Hamilton GBR Mercedes 31  
3 Bottas FIN Williams 30  
4 Rosberg GER Mercedes 32  
5 Webber AUS Red Bull 30  
6 Alonso ESP Ferrari 30  
7 Vergne FRA Toro Rosso 32  
8 Sutil GER Force India 29  
9 Räikkönen FIN Lotus 32  
10 Ricciardo AUS Toro Rosso 31  
11 Hülkenberg GER Sauber 22  
12 Perez MEX McLaren 23  
13 Maldonado VEN Williams 24  
14 Button GBR McLaren 22  
15 Gutiérrez MEX Sauber 24  
16 Massa BRA Ferrari 20  
17 di Resta GBR Force India 12  
18 Pic FRA Caterham 10  
19 Grosjean FRA Lotus 13  
20 Bianchi FRA Marussia 12  
21 Chilton GBR Marussia 12  
22 van der Garde NED Caterham 10

Yorumlar

“2013 Kanada GP – Yağmur Altında Pole Pozisyonu Sebastian Vettel'in” için 54 yanıt

  1. Bence Alonso seneye redbull'a gelsin ferrari için biri değil unutmasınki iki şampiyonluğunuda renault motorlu araçla kazandı o renault aracıyla iyi ferrari michael schumacher, senna ,vettel gibi insanlar için bi araç … iyiler için

  2. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Herkese Selamun Aleyküm..yarışın başlamasına az bir süre kala bende fikirlerimi belirteyim..

    Vettelin polü alması demek yarın ki galibiyet şansını yüzde 50'nin üzerine çıkarması demek.Startta geçilme ihtimali çok çok az.Hamilton ve Rosberg ne kadar direnir ön grupta bilinmez,ama direnirlerse şayet lastik testleri ile ilgili gündeme çok güzel iddaalar atılır.Fernando çok gerilerde gene 6'ncı sırada,en fazla 3'üncü döner ilk virajı daha fazlası çok çok zor.Raikkonen için ortalarda geçeceğe benziyor yarış,eksik pit stop maksimum üçüncülük dördüncülük kafi.Bottas gerilere düşer mi yoksa kontrolü sağlar mı tahminim yok ama büyük ihtimalle puan almakla yetinir bu akşam..Neyse kalbimiz Alonsoyla umarım en tepeye çıkar..

  3. yarış parçalı bulutlu olacak.avusturulya ya benzer bir hava durumu var takımlar yumuşakla başlar ancak sonradan yağmur yağabilir yinede benim favorim alonso çünkü yarışın sonunda yumuşak lastikler teekrar takılır ice rai süpriz yapmaz

  4. vettel inanılmazı başardı olmaz denilen oldu pist bize çok ters ama aldık polü

  5. sınan matias avatarı
    sınan matias

    süper hızlı hamilton kaç yarıştır ilk kez rosbergin önünde…

  6. Massa gerçek bir yağmurcu olduğunu gösterdi bize.Yıllar önceki silverstone yarışını bu gün gibi hatırlarım.O spin attıkça ben koltuktan düşüyordum.Yarın yağmur yağarsa yine şov yapacaktır.
    Yarın yağmur yaparsa yarışı bottas bile kazanabilir.Kuru zeminde ne olacağını görmek lazım.Bolca lastik patlatma bekliyorum.

  7. aç bir daha izle istersen . alonso turu atarken massa çoktan aracından çıkmıştı .

  8. Ferrari kumar oynadı. Daha pist ıslakken Massaya Intermediate lastik taktılar. İlk turun ardından Intermediate lastiklerle kayda değer bir tur atamadı, sonraki turunda fazla zorlayınca kaza kaçınılmaz oldu.

  9. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Allah Akıl, Fikir Versin. Çok İhtiyacın Var 🙂

    Göz Doktoruna Gitmen Senin İÇin İyi Olur 🙂

  10. Webber hizmetçiyse, massa köle olur sanırım :))

  11. Massanın kazasında Weber vettel bottas rosberg Alonso sıralaması vardı seans tekrar açılınca Weber ve kaza geçiren massa hariç herkes pite çıktı herkes bir tur attı vettel ve Alonso turlarını tamamlama gereği duymadan pite girdiler seans sonunda Alonso 7 olarak son seansa kaldı

  12. alonso 5. ydi o zaman. işkembeden sallama

  13. egolarını başka şekilde tatmin etmelisin. takılmayın böyle artılara eksilere.

  14. Allahım kalbinize göre versin.

    Massa kaza yapmadan yarım tur önce Alonso zaten 4. sıraya cıkmıştı.

  15. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Nerde 12 ya nasıl izliyorsunuz? ilk 8 de felan olması lazım. tam yerini hatırlamıyorum ama kesinlikle 12 değil.

  16. Şu siteye eksileme sisteminin geri dönmesinin bi yolu yok mudur ? sadece üyeler oy kullanabilsin ama tek bir kullanabilme şartıyla yapması çok mu zor ki bunu ? eskiden -300 alan yorumlar oluyordu. öyle olmasını da istemem tabii ki. Bazı yorumlar o kadar akıl dışı yapılıyor ki eksileyemeyince kötü oluyorum. tabi pür fanatizm içerenlere de direk eksiyi basmak lazım.

  17. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Canım kardeşim bir şey sorabilir miyim?

  18. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Alonso'nun işi çok zor vettel'in sağdık hizmetçişi webber oldugu sürece

  19. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Kesin bir ifade ile anlatmadım durumu.Sadece olasılık nezdin de yorumladım.Kesin Jean Eric geçer demedim yani.

    Eğer geçerse/geçebilirse bir şeyler olur.Onun için Alonso'nun kaderi starta bağlı.

  20. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Vettel'e tebrikler. Red Bull'un güçlü olacağını tahmin etmiştim. Tabi yarış hızı anlamında ne durumda olacaklarını yarın belki göreceğiz ancak Red Bull geride olsa da her zaman yine zirveye çıkabilecek geliştirmeyi yapma potansiyeli mevcut. Bu hızlarını yağmura bağlamıyorum açıkçası.

    Mercedes'i Monaco'nun ardından bakalım burada nasıl izleyeceğiz. Bottas içinse bir çaylak pilota göre sezona iyi bir giriş yapmıştı. Yarın ki yarış performansını görmek eğlenceli olacak.

    Ferrari'ye gelecek olursak eğer bir de sezona iyi başlayıp yine geriye düşeceksek bu hiç iyi olmaz. Yarış hızımızı görmemiz gerek. Umuyorum Monaco performansı istisnadır.

    Felipe'ye gelecek olursak, keşke kaza Monaco'da değilde burada olsaydı demiştim, malasef burada da kaza yaptık. Tüm hafta sonu boyunca araçla boğuşuyordu, rahat olmadığı ortadaydı. Avustralya'da olduğu gibi beyaz çizgiye çıkınca kontrolü kaybettik. Monaco'nun ardından gelen bu kaza moralleri kesinlikle bitirdi. Ancak Felipe çok zor durumlardan ayağa kalkmaya çalıştı/başardı. Kazadan sonra aracı yumruklaması beni umutlandırıyor. Yarış uzun olacak, yağmur, koskoca 70 tur, geçiş imkanları… Yarın bu kötü talihi yeniden çevirme zamanı.

    Toro Rosso yine iyi gözüküyor, di Resta eğer elenmese ilk 5 mücadelesi verebilecek gibiydi. Lotus'un işi de zor. Burada az pit pek fazla işe yaramayabilir. Yarış için heyecanlıyım. Umarım bu heyecanıma değecektir.

  21. kimin ne ayar yaptığını bilmiyorum ama Vettelin performansı üst düzeydeydi eğer yarın yarış yağışlı geçerse Vettel yarışı çok rahat alır ama yarış kuru piste olursa ki umarım yağmur yağmaz her ne kadar geride olsalarda Alonso ve kimi nin galibiyet için yarışacaklarını düşünüyorum asıl merak ettiğim mercedesin durumu Monaco'da şartlar lehlerine gelişti önde oldukları için lastik koruyup sıkıntı yaşamadan finişe gittiler burda iki uzun düzlük ve iki drs alanı sayesinde rahat geçiş olacağı için mücadele etmek zorunda kalacaklar işte o zaman Monaco'ya göre nerde oldukları ortaya çıkar benim isteğim her ne kadar doğru olmamasına rağmen yaptıkları testten doğru sonuçlar çıkartıp mücadele içinde olmaları çünkü ben çok hızlı iki pilot olan Hamilton ve rosbergin vettel kimi ve Alonso ile galibiyet yarışına girerek birinci Tur'dan son tura kadar heyecanlı mücadeleyi izlemek istiyorum sıralamaların yıldızı bottasa tebrikler iyi olan kazansın

  22. senin aslan dediğin yarın kedi olacak kedi…a handa buraya yazıyom —–

  23. Alonso startda weberin iyi start almadığını biliyor hata yapma oranı cok yüksek start esnasında olaya öyle bir konsantre olur ki arasın eric varmış raikonen varmış onları bile düşünmeye vakti olmayacak

  24. massa,nın kazası şüpheli 2,nci seansın bitmesine 1. 50 bir dakika elli saniye var . alonso 12.nci . yani büyük ihtimalle ilk on,a giremeyecek . bu işin içinden iş çıkarsa şaşırmayın herkes burada konuşuruz tekrar

  25. Jean Eric iyi start oldığını hiç görmedim en iyi start alanlar alonso,hamilton,massadır startda araç ve pilotun kondisyonu önemlidir bu ikisinden biri olmassa geçilirsin örneğin webber startta kaybedenlerden Alonso startda hata yapacak ancak eric geçebilecek senin anlattığın olaya göre o zamanda hamiltonda veteli geçmesi gerekiyor

  26. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Katılıyorum.

  27. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Belli olmaz eğer olur da Alonso geçilirse Jean Eric'e startta sorun olur baya.

  28. acu weather da yarın guneşli diyor bakalım kuru hava ayarı yapanlar ne yapacak vettelin kazanacagınıda sanmıyorum rai ve alosno iyi iş cıkaracaktır

  29. hala aynı kafalar . şansına şampiyon olanlar . f1,de zoru görüp kaçıp gidenlerin taraftarları hala aynı terane . her pol,de . her yarış kazanmada . hala şansa diyenler . 2007.den bu yana hep şans,sa . diğer pilotlar hiç yarışmasın boşuna . vettel yarın yine şansı,na kazanır . ee adam 3 yıldır şans,a şampiyon oluyor

  30. Bir pistte 1000 km yapmak lastiği çözmek demek bu 1000 km farklı pist yerine aynı pistte yapılırsa sen herkesin önüne geçersin lastikte ama farklı pistlerde yapılsaydı pek bir şey anlaşılmazdı.

  31. Bu pistte Vergne Alonso'yu tutamaz.

  32. mercedes'in sene başından beri devam eden lastik problemlerinin 1000kmlik testle çözüleceğini sananlara gülüyorum resmen. hem de bu testin tamamı bu senenin lastikleriyle yapılmış değil.

    sorun yaşamadı merc diyenler bir ayrı zaten, yağmurlu pistte kim, ne zaman lastik bitmesi sorunu yaşamış?

  33. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Bu Massa artık elde ne kadar şasi varsa bitirir artık hepsini.Nasıl beceriyor şöyle şeyleri anlamıyorum.Ferrari-Kamui birlikteliği şimdiden hayırlı olsun diyorum.Massa ağzı ile kuş tutsa bile bugün F1 kariyeri bitti gibi ya da ben acayip kötümserim!

    Sıradan gidelim göze çarpan pilotları yorumlayalım.Vettel polü aldı.Yarışta yağmur yağarsa birinciliği gider.Yalnız şöyle de bir durum var içimden bir ses Vettel'in teknik sorun yaşayacağnı ya da kaza yapacağını söylüyor.Sorun felan olmassa eğer yağmur olursa birinci de olamaz.

    Mercedes'lerin lastik hakkında yorumlanması için kuru zemin de bir yarışın gerçekleşmesi lazım.Ortada skandal var.Bunun yanın da zamana da ihtiyaç var.Kuru zemin de Mercedes sorun yaşamaz ise işte o zaman fiyasko olur.Skandal tam anlamıyla "skandal" olur!
    Yarışta İlk üç için büyük mücadele olacak.İlk 6 büyük rekabet halin de olacak.

    Bottas kalitesini gösterdi.Ben açıkçası Button'a benzettim kendisini.Fırsatları iyi değerlendiren bir pilota benziyor.Üst seviye de midir orası tartışılır.

    Webber bir ara yanılmıyorsam Q1 idi Button'ı engelledi.Bir ceza gelebilir.Arka taraflara düşmesini bekliyorum.

    Yarın ne yapacağı merakla beklenen Fernando!Sıralama kötü.Eğer startta bir şekilde Jean Eric'e geçilirse vay Fernando'nun haline vayyyy.Jean Eric tutmaya çalışacak.Bir nevi klasikleşmiş RBR'yi kollama görevi verilecektir Jean Eric'e!En zor iş yarın Fernando'nun startı kaybederde yarışı baştan kaybeder.Fernando'nun Jean Eric'e geçilip geçilmemesi kilit nokta olacak.

    Site de Raikonen fanı çok fazla bu yorumuma tepki gelir elbette.
    Evet Raikönen yarış temposu en iyi pilot gibi şu anda ama sıralama da berbat!Bu sıralama ya da şöyle söyliyim bu tek tur performansıyla olduğu yer de dönüp dönüp durur!Sırf bu sıralama performansından dolayı şampiyonluk ellerinden uçup gidebilir

    Esteban Gutierrez!Kimi pilot yağmurda kimi pilot kuru zemin de iyidir.Bu her ikisinde de kötü.Tam bir facia.Ulen bir pilot bu kadar mı vasat olur.F1'de adı-sanı anılmayacak bir pilot.Sauber çok mu aradı bunu anlamadım gitti.

    Yarın iyi bir yarış bizleri bekliyor.Herkese iyi geceler.

  34. red bull ve bottas'ta yağmur ayarı var fakat yarın hava güneşli olacak alonso bu yarışın 1 numaralı favorisidir.

  35. Yağmurlu olursa Hamiltonın şansı olur yoksa Vettel gene fark atar.Kuru havada Alonso ile Rai podyumu tamamlar

  36. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Aslanım yine kalitesini ortaya koydu yağmur çocuk alonso nerelerde yahu geçen sene yağmurda belli oluyordu hani sürücüler ?

  37. olur öyle şeyler, yağmurda kanada gibi kaçış alanının fazla olmadığı bir pistte kazalar pek garip durmuyor. ne kazalar gördük burada, ve yarın da göreceğiz daha. yağmurda acayip ilginç bir hale geliyor burası. olmasa iyiydi ya, yapacak bir şey yok şimdilik. en azından sıralamaların öneminin minimum olduğu bir pistteyiz. kuru da olsa, ıslak da olsa geçiş çok kolay.

    kanada zaten güneşli havada bile harika bir pist. yağmurda ise tadından yenmiyor, ne zaman ne olacak hiç belli değil. umarım yağmur yarın da devam eder, 2 sene önceki gibi süper bir yarış daha izleriz..

  38. neset aydın avatarı

    Vettel Yarın Yarışı Domine Eder Gibime Geliyor Canada Haftasonu Boyunca Yağmurlu Gözüküyor Tabii Yağmur Canada'ya Büyük Zevk Getirir 2011'deki Gibi Efsane Bir Yarış Olur Umarım ve Vettel Kazanmaz(Görünen Köy Kılavuz İstemez Vettel Farkı Yine Açacak Gibi Gözüküyor)
    Raikkonen ve Ferrariler Araçları İle Boğuştular Resmen Ferrari'nin Yol Tutuşu Çok Kötü Lotus'un Yağmurlu Havalardaki Performansı Zaten Belli Diyecek Birşey Yok…Bottas Harika İş Çıkardı Ama Öndekilerden Birine Çarparsa Bizim İçin Çok Daha İyi Olur Bekleyip Göreceğiz

  39. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Yarın yağmur ihtimali %30 civarı ama hava güneşli gibi olacak diyor accuweather

  40. gözler mercedeste olacak… Hamilton yağmurda çok iyi sürüyor, burda da kanıtladı.

    piyangodan kim çıkacak bakalım. yağmur ayarlı araçlar da var. hayırlısı..

  41. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    karmakarışık bir sıralama seansı oldu, yorumsuz…

  42. Ferrari%100 avatarı

    Yarın yarışta çok geçiş olacak

  43. Ferrari%100 avatarı

    Massa yine neden kaza yaptı nası iş bu

  44. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    sezon boyu izlenimlerime göre ,en iyi paket hala redbull da,arkasından ferrari geliyor ve onunda arkasından lotus geliyor sıralama bu bence,yağmur da soğuk da sıcak ta takiplerime göre yazdım ,hele lotus 2. yağmurlu sıralama veya yarış diyelim çok kötü ,yarın yağmursuz olursa ,belki podyum kovalayabilir lotus,yoksa zor ,mercedesi saymıyorum bence 1000 km test yararlı olmuş yarın yarışta normal şartlar olursa daha net belli olacak ,mercedesinde durumu ,umarım zevkli, bir yarış olur ayrıca vettel i indirmenin zamanı fazla geçmeden ,saldırmak lazım 😀 bu senede kazanırlarsa bayar artık

  45. Üst düzey takımlarda Massa kadar hata yapanı yok! Yavaş ol birader, Ferrari'nin ikinci pilotusun, kimse uçmanı beklemiyor. İstikrar şart!

  46. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Raikkonen'e Üzüldüm Cidden Arabanın Kurbanı Oldu Bugün.Resmen Arabasıyla Boğuştu Adam.
    Vettel ve Bottas'a Tebrikler İkisi De İyi İş Çıkardılar.
    Yarın Hamilton Düzlük Hızını İyi Kullanırsa Vettel'i Geçebilir Anca Yoksa Geçmesi Zor Gözüküyor.Alonso'nun (Ferrarinin) Yarış Temposunu Ve Düzlük Hızını Göz Önünde Bulundurursak Yarın Podyum Bence Muhtemel.Aynı Şekilde Kuru Havada Raikkonen De Lastik Koruma Avantajıyla Eğer İlk Turlarda Trafikte Kalmazsa Eksik Pitstopla Podyumu Kovalar Gibi Geliyor.
    Çift DRS Alanı Olması Geçişleri Çok Yapaylaştıracaktır Ama Eğlenceli Bir Yarış Bekliyorum Umarım Öyle Olur.

  47. TifoAlo HRT avatarı

    Vettel Hamilton ve Bottlasta yagmur ayari var yarin yagmur yagmazsa hic biri ilk 3 e giremez(bence).

  48. DreamOfWinD  avatarı

    3. çizgiye kapak atsak yeter diyodum neyseki atabildik. Yarıştan bi şey beklemiyorum. Takımıma söyleyecek bi şey bulamıyorum

  49. Lotusun hali yağmurda içler acısı.Raikkonen sadece araçla boğuşuyordu.Yarın hava nasıl olacak yarışta ?

  50. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Vettel BALLIYDII..Hamilton 0.3 sn daha hızlı geliyordu ama hata yaptı olmadı yoksa pole bizimdi yarın herşey olabilir..Mercedes lastik sorunları eskisi gibi değil hızlı görünüyoruz.inşallah kazanırız yinede Vettel'i şansda olsa tebrik etmek gerek hep biz alacak değiliz ya polü

  51. süperhızlı maldonado, bottas'a yenildi.
    süperhızlı grosjean, kimi'ye ezildi 🙂 söylemiştik.

  52. hamilton yağmur altında rosberg'i eziyor. geliştiremedikleri Q3'ün son turları arasında 1sn fark vardı, ros 1.27, ham 1.26

    raikkonen lotus'un lastik korumasının dezavantajını yaşadı. hem lastik koruyup hem lastikleri çabucak ısıtacak bir araç olamazdı.

    vettel hamilton'u gördüğüne sevinmiş gibi nedense. ağzı kulaklarında 🙂

  53. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai nin arkada kalacagını herkes biliyodu lotus gerçekten yagışlı havada yarışmasın bence. yarın hava güneşli olursa iyi bir sonuç alabiliriz yoksa imkansız.

  54. Bilemiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir