Button Kanada'dan Umutsuz Ayrılıyor

yazar:

kategori:

McLaren son üç senedir galip geldiği pistten bu kez puansız ayrıldı. Sergio Perez ve Jenson Button yarışı bir tur geride 11 ve 12. sıralarda tamamladılar ve McLaren’in 64 yarışlık ard arda puanlı yarış finişlerine son verdiler.

Button farklı stratejiler denemiş olsalar da finiş pozisyonlarına bakıldığında bugün hiçbir taktik dehanın aracın hız eksikilğini örtemeyeceğini düşünüyor.

“Bugün acı bir gün oldu. Önümüzde uzun bir yol var.”

“Sanırım bugün stratejik açıdan ne yaptığımızın pek önemi olmadığını kanıtladık. Daha önce araçtan indiğime hiç bu kadar sevinmemiştim. Takım olarak en iyi yarışımız değildi.”

“Kolayca tur yedik ve sanki başka bir kategoride gibiydik.”

Button, McLaren’in yarışın kontrolünü ele alışını da eleştirdi ve tek pit stopunun ardından hedef tur zamanının yavaş olduğunu söyledi.

“Sert lastiklerle ikinci bölümde belli bir tempoyu tutturmak istedik ama çok yavaştı. O turun neden yeterince hızlı olacağını düşündüğümüzü araştırmamız gerek.”

“Çalışıp gelişmemiz gerekiyor.”

 


Yorumlar

  1. birkaç hafta önce bu takımın kötüye gittiğini ve düzelmenin zor olduğunu yazdığımda birçok arkadaş hala bana perezi ve whitmarshı savundu. halimiz ortada artık küçük düşünen mclaren olduğunu unutan bir takım var. elinde mühendisini, tasarımcısını, pilotunu tutamayan bir takım. şampiyonluğu değil puan almayı düşünen bir takım. lastikleri bitti diye stratejisini değiştirmemek için arabayı pite almayan, yavaşta olsa pistte tutan bir takım. arabayı geliştiremediği gibi stratejisinide geliştiremeyen bir takım var. whitmarsh bunları göremiyormu hala umut tacirliğimi yapıyor…

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    brawn gp de iken baricello nun deneyimleri le araç bir yerlere geldi, kaymağını button efendi yedi. Zannettiler ki button büyük pilot. mclaren'den lewis gitti, takke düştü kel göründü. Birde geçen sezon sonu aracı istediğim gibi geliştirecem tarzı mühendis vari laflar ediyordu cacık.

    Senin kumaşın kaliteli olaydı zamanında briatore gibi bir zaka seni yollayıp Alo'yu oturtmazdı o koltuğa. Daha o zamandan belliymiş senden bişey olmayacağı.

  3. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Martin adamın button ile başbaşa kaldın.Hamilton'ı istemedin,şimdi kurtar paçanı 😀

  4. Bu takımı rezil kepaze durumuna düşürenlerin kellesi biran önce gitmeli!yeter artık galibiyeti,pole almayı geçtik puan savaşı veriyoruz.hadi martin çık taraftarlara yine mavi boncuk dagıt.

  5. Hala umut mu taşıyordun be birader? Toro Rosso'nun bile gerisine düşmüşüz. Şaka gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir