Horner: "Vettel Giderek Güçleniyor"

yazar:

kategori:

Son üç senenin şampiyonu Vettel, Montreal’de zafere ulaşınca şampiyonadaki liderliğini 36 puan farka çıkardı.

Horner: “Giderek güçlenmeye, daha iyi hale gelmeye devam ediyor.”

“Çok odaklanmış, azimli genç adam ve hariyerinde çok fazla şey başardı.”

“Ama onunla ilgili etkileyici olan, kendisini geliştirmeye ne kadar da istikli olduğudur. Açıkçası elinden geldiğinde başarılı olmak istiyor.”

Red Bull patronu, Vettel’in gençlik çoşkularını da ilk defa Kanada’da geri plana attığını belirtti; mesela yarışın sonlarında en hızlı turu elde etme amacı.

Horner: “Bazı şeyler bizi şaşırtmıyor; mesela en hzılı tur meselesi ki elbette bunun için zorluyordu.”

“(Yarış mühendisi) Rocky’ye, onu kontrol altına al’ dedim. Bu yüzden o da, ilk sektörde mor yapmasının ardından Sebastian’a, ‘Monaco 1988, Senna’ dedi.”

“Bunun işe yarayacağını düşünmüştüm ve Seb, telsizden geri döndü ve ‘Pekalâ, sadece şaka yapıyordum’ dedi. Sonra ayağını gazdan çekti.”

Vettel’in şampiyonadaki puan avantajına rağmen Horner, farkların çabucak kapanabileceğini ekledi.

Horner: “Her bir yarışta kendimizden ve pilotlarımızdan azamiyi elde etmeye odaklanıyoruz.”

“Şu anda puan konusunda iyi konumdayız (ama) Fernando, yine güçlü bir yarış çıkardı ve herhangi bir rahatlama olamaz.”

“Fark çok çabuk bir şekilde kapanabilir.”


Yorumlar

“Horner: "Vettel Giderek Güçleniyor"” için 14 yanıt

  1. kedi ciğer meselesi işte

  2. yerinizde olsam 2 . 3 yıl daha redbul,da tutarım vettel,i giderse . schumi,nin bıraktığı ferrari gibi olursunuz . ferrari 79 yılıdan bu yana yani 35 yılda 7 pilotlar şampiyonu olmuş bunun 5,ni schumi kazanmış 1,nide raikonen kazanmış başka yok . vettel redbul için bulunmaz bir pilottur . bunu redbul,dan gittiği zaman anlayacaksınız

  3. horner bu demeci kaç yıldır veriyor? son 2-3 yıldır aynı demeç. o da biliyor ki böyle 15 saniye farkla yarış kazanmakla pilot kalitesi belli olmaz.

    webber'e de kızıyor insan, 3 sene şampiyonluk kazanmış araçla 1 kere bile ikinci olamamışsın. hatta birinde 6. olmuşsun. 4. sene olacak 5.sin mercedes'in gerisindesin. redbull seni gönderse koltuk bulamayacaksın, 37 yaşındasın. git bari emekli ol, gençlerin önünü aç. bu kadar vasat bir pilot hala f1'de. hem de en hızlı aracı üreten takımın pilotu.

  4. ulan arkadaş birde utanmadan şu herifi övüyorlar, millet arkada birbirini parçalıyor kanat kıranlar,lastik patlatanlar,320 süratle tanpon tanpona gidenler, bu beyefendi dünyadan haberi yok ulan yarıştan sonra dikkat ediyorum herifte ter bile yok, uzun lafın kısası arabası süper diyenlere katılırım ama allah aşkına şu herifin pilotluğunu bu kadar abartmayın bunu ben söylemiyorum istatislikler ortada sadece 2 yarış geriden başlayıp kazanmış geri kalan hepsi ilk çizgi, halan bu adamı şişiren varsa söyleyecek sözüm yok.

  5. yani bizde onu diyoruz zaten adam en hızlı aracla hep en onden baslayıp kazandı gelisme firsati bulamadi aynı aracı kime verirseniz verin sampiyon olurdu zaten webber neden olamadi diye muhalefet edenler olacak simdi hemen cevap vereyim webber takım tarafından tarihin ikinci barrichellosu yapilmiştir. . ama gerccekten bu sezon vettelde gelisme var tum araclar hemen hemen esit sartlarda ve herkes lastik sıkıntısı yasıyor . bu yıl gercekten bende vetteli buyuk bir heyecan ve keyifle izliyorum ..

  6. redbull giderek güçleniyor!

  7. Alonso F1'e girişinin 4. yılında şampiyon olmuştu. Vettel de üçüncü yılında şampiyon oldu. Kıyaslama yaparsak Vettel'in bu senesi Alonso'nun 2007 yılına denk geliyor. Çok çok benzer kariyerler. Buradan hareketle Vettel'in olgunlaşabilmesi için 3 seneye daha ihtiyacı var 😀

  8. Adam 3 kere şampiyon oldu ama halen gelişiyor.Bakalım asıl gelişimi Abu Dhabi de sc periyodunda drs tabelasına çarpmazsa gösterecek.

  9. adam yanına kimseyi yaklaştırmadı.istediği zaman mor dereceleri elde etti hala konusuyosnuz.

  10. ona mı takıldın arkadasım.muhtemelen tur bindiriyodur

  11. Evet çok güçlendi kimse yokken önünde arkasında duvara sürtüyor cimlere cıkıyor.

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    O değilde adam son turun son düzlüğünde arakdaki rakibe 15 saniye fark atmışken DRS yi açıyor. Bu nasıl bir psikolojidir anlamak mümkün değil. Açmazsa kaybedecek yarışı.. :))

  13. Ferrari%100 avatarı

    Vettel önümüzdeki yarışlarda sanki hiç yarış dışı kalmayacak veya puansıs bi hafta sonu
    Ille bir veya iki kez sorun yaşar diyorum ben

  14. Bide Vettel'i övüyo ya. Biz bişey göremedik klasik Vettel galibiyetiydi yani. Önü açık zorlayan yok. Gelişmek nedir biliyo musun Horner efendi: Gerilerden başlayıp hatasız sürebilmektir. Önceki performansların üstüne koyabilmektir. Ama Vettel'de hiç göremedik kazanılan yarışların hepsi ilk çizgi başlangıcı. (2012 Abu Dhabi Hariç.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir