2013 Kanada GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Ferrari F138 – Yeni Ön Kanat

Ferrari, Kanada’ya sadece yeni bir burun getirmedi; onun yanında  tamamen yeni bir ön kanata da sahipti. Kademeli flaplar artık düz değildi. Onun yerine şekli ovalleştirildi ve hava akışı için daha fazla alan sağlandı ki ön kanatta birçok yarık bulunduğu gözleniyor.

 

Ferrari F138 – Yeni Fren Diskleri ve Kanalları

Montreal, takvimde frenler üzerine en sert pistlerden birisi. Ferrari her sırada 5 delik, toplamda neredeyse 1000 deliğin olduğu Brembo diskleri kullanıyor. Kanada’da takım, İspanya ve Monaco’dakine kıyasla daha geniş bir merkez alana sahip düzenlenmiş fren kanalları ile piste çıktı. Kenardaki açıklıklar da kaliper-disk grubunun soğutulmasını arttırma adına daha büyüktü.

 

Mercedes F1 W04 – Yeni Motor Kapağı

İspanya’da ve Monaco’da Mercedes, aracında birçok güncellemeye sahipti; bunlardan birisi de arka süspansiyondu. Kanada’da ise takım, yeni bir motor kapağına sahipti ve sidepodların uzantıları için karoserde düzenlemeye gitti. Yeni motor kapağı (üstteki resim), öncekine (alltaki) göre çok daha ince ve Ferrari’de de gördüğümüz bir arka kuyruk bulunuyor.

 

Williams FW35 – Düzenlenmiş Arka Kanat

Kanada’da Williams, geçen sene Montreal’de kullandıkları kavisli arka kanadı tekrar ortaya çıkardı. Montreal’deki padokta en sıradışı arka kanattı belki de. Bu şekilde takım, daha düşük yere basma kuvvetine sahip oldu.


Yorumlar

  1. Evet sevgili dostlar son iki ayın en iyi ferrarisi var macaristanda. Uzun sürüşlerde çok istikrarlı, hızlı turlarda son derece rekabetçi bir araç var. Ön kanatta ıspanya benzeri bir açı ve yeni rüzgâr toplama bölümü var. Biraz daha tutunmayı artırıyor. Downforce artırıcı bir sistem daha vardı ama ismini hatırlayamadım. Ferrari 3 hafta çalıştı red bullunkine benzer bir kanat çıkardı, yarın sıralamalarda son bir sürpriz olabilir. Bende tam bilmiyorum. ŞU KADAR söyleyelim ferrari yeni teknik datalarıyla bu haftasonu çok rekabetçi olacak. Uzun aradan sonra Alonso'ya galibiyet şansı doğdu. Red Bull evet çok hızlı ama Bu sefer Red Bull'a en yakın araç ferrari. Alonso 3. kalksin galibiyet garanti o da Alonso'nun ufak gayretiyle. Alonso'ya bu yüzden para veriyorlar, hakkını versin yoksa Rahmetli Dedem Enzo Ferrariye'de en hızlı aracı verseniz galibiyeti o bile alır. Maharet hızlı olmayan aracla hızlı aracı geçip galibiyet almak 🙂 🙂

  2. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    @Mehmet Karanfil

    Kardeş işsizim bu aralar var mı Ferrari'de iş mekanikerlik olur, temizlikçi olur.

  3. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    @Mehmet Karanfil

    Kardeş işsizim bu aralar var mı Ferrari'de iş mekanikerlik olur, temizlikçi olur.

  4. Mehmet Karanfil, Maranellodan bildirdi

  5. Kanadadan bu yana 2 yarış geçmiş, hiç teknik data konmamış. Ferrari adına konuşacak olursak, tipik akdeniz ülkesinin rehaveti çöktü. Haziran geldi mi? sıxaklıklar 25-30 dereceye çıktı mı? ferrari teknik departmanı gevşer. Bir denize girelim la ne olacak? diyerek erken tatil moduna girerler ve uyduruk güncellemelerle, dahada geriye giderler. Mesela ingilterede maksimum sürati artırmak için kanat ayarlarıyla oynadılar sıralamalar daha berbat hale geldi. virajda tutunma sorunu ortaya çıktı. Almanyada yine benzer sorunlar vardı. Lastik basıncını tam ayarlayamamaktan kaynaklı down force kaybı ferrariyi virajlarda savuruyor. Viraj çıkışlarında bariz savrulma ve çekiş kaybı var. Bu sorundan dolayı 2012 lastiklerine dönülmesinin önü açılmış oldu. Yoksa mümkün değil ferrari istemeden lastikler değişmezdi. Şimdi yüksek bir downforce içeren paket var ferrarinin elinde. Eğer motor ısınmasını artırmazsa bu güncelleme ferrariyi bir adım öne taşıyacak sıralamalarda ve yarışta. Uzun yıllar sonra macaristan galibiyeti için bir umut doğdu. Detayları önümüzdeki günlerde paylaşacam.

  6. aynen size katılıyorum, sitenin seviyesi oldukça düştü. Eskiden teknik bilgi paylaşan arkadaşların hepsini küstürdüler.

  7. Bilgilendirme için teşekkürler.Eskiden teknik konuları konuşabileceğimiz bir sürü insan vardı.
    Şimdi buraya Alonso beş para etmez. Vettel şöyle falan yazsam burası yorum kaynar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir