Coulthard: "Bu Benim Son Britanya Yarışım Olabilir"

yazar:

kategori:

David Coulthard, rekabeti ve devam etmeyi hâlâ istemesine rağmen bir Formula 1 pilotu olarak Britanya GP’sine son kez çıkma ihtimalini reddetmedi.

Coulthard, F1’deki en yaşlı pilot ve Barrichello’dan sonra en uzun süreli yarışan isim. 236 yarışa katıldı ve Ayrton Senna’nın ölümünün ardından 1994 yılında Williams adına İspanya’da çıktığı ilk yarıştan bu yana 14. tam sezonunda mücadele veriyor.

İskoç pilotun devam etmek istemesine rağmen Red Bull’da kendisinin yerine Vettel’in geçeceği yönünde söylentiler yeralıyor.

Coulthard: "Hepimiz farklıyız ve ben oldukça gerçekçiyim. Bir şey olduğunda veya bir karar alındığında ya da herhangi bir şey olacaksa, üzerinde durmam, sadece bir sonraki şeyle ilgilenirim. Durum da buna benziyor. O zaman geldiğinde, hayat yolculuğudur bu. Bir sonraki şeye geçmelisiniz."

"Şu anda bir GP pilotuyum. Epey sezondur (bu işte) bulunuyorum ve hâlâ bir GP pilotu olarak burada oturuyorum. Çünkü hâlâ keyif alıyorum. Son bir kaç yıldır, takımın bana bağlanması için yeterli değerdeyim."

"Bir nokta gelecek, devam edilmeyeceği nokta ve… kim bilir? Başınıza gelebilecek daha kötü olan bir çok şey var. Sadece bir sonraki mücadeleye geçmelisiniz."

Coulthard, McLaren’de iken 1999 ve 2000 senelerinde Silverstone’de iki defa yarışta zafere ulaşmıştı. İskoç pilot, tekrar bu pistte kayışmanın keyfini sürecek.

Coulthard: "Yer olarak sadece bir başka yarış ama atmosfer olarak iyi hissetme faktörü, tarih, bütün bu şeyler özeldir."

"Hangar düzlüğünden Stowe virahına sürmek ve pistin kenarındaki kalabalığı görmek Silverstone’de ayrı bir özel. Çünkü bu bir Britanya topluluğu ve Britanya bayraklarını görebilirsiniz. Motor sporunun evi Britanya’dadır. Bu yüzden bu, iyi hissetme zamanıdır."

"Hangar düzlüğünde sürüş yapmazsınız. Orada fren noktasına kadar sadece oturursunuz. Bu yüzden atmosferi içinize çekersiniz."

"1994’den beri daima buna benzer durumda olmuşumdur ve (önümüzdeki hafta sonu) orada yarışırken de tam olarak aynısını yapacağım"

Silverstone’de son bir kez podyumda olmak için ne verirsiniz sorusuna karşılık Coulthard: "Bir şey vermezdim. Ama harika bir duygu olacağı kesin. Ama Kanada’da podyumda olmaktan gerçekten keyif alacaktım. Harika bir duygu"


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Pisti o anlatırken ben duygulandım resmen lirik bir şekilde açıklamış ve 14 yıldır içinde olduğunuz bir aileden ayrılma vakti bu gerçekten özel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir