Massa: "Yerime Gelebilecek Daha İyi Bir Pilot Yok"

yazar:

kategori:

Takım patronu Stefano Domeniceli bir Brezilya gazetesine verdiği demeçte, Massa’nın muhtemelen 2014’te takımda kalacağını belirtmişti: “Eğer Felipe kendisi gibi devam ederse, geleceği için bir sorun göremiyorum.”

Felipe Massa da mevcut durumdan memnun olduğunu söylüyor. Monako ve Kanada’da yaşadığı kazaların takımdaki geleceğini etkileyip etkilemeyeceği sorulduğunda, “Rahatım. Bana kalırsa en önemli nokta iyi bir tempo yakalayabilmek. Otomobilin içinde kendimi rahat hissediyorum. Bahreyn’de lastiklere olanlar ve sonrasında yaşadığım kazalar için çok üzgünüm. Bunlar puan almamı engelledi ama otomobilden ve sürüşümden memnunum. Önemli olan da bu.” diyor.

Massa, Ferrari’nin ancak pilot pazarında kendisinden açıkça daha iyi bir pilot bulunduğunda değişikliğe gideceğini düşünüyor.

“Eğer benim yerime alınabilecek çok daha iyi biri varsa, tamam. Ama olduğunu sanmıyorum.”

 


Yorumlar

  1. Ferrari senden iyisini bulamaz massa haklısın, kafasına vur ekmeğini al..

  2. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    tüy dikmeyeydin bari…

  3. Ferrari'nin ana kuruluşunun(FİAT) en büyük pazarlarından biri Brezilyadır. Massa'nın bunun dışında hiç bir özelliği yoktur. F1 aracı ile pistte turlayabilen her pilot Massa'nın yaptığını yapabilir. VDG bile Ferrari'ye gelirse aynı turları atar.

  4. 2007 ve 2008 sezonlarında ise mclaren ile ferrari'nin aldıkları poller aşağı yukarı eşitti, ya da ferrari öndeydi. hamilton'a rağmen. ama massa şampiyonluğa oynadı.

  5. massa'nın yerine webber mi? 🙂

    massa kazanan bir araç olduğunda şampiyonluk kazanabilecek bir pilot (2007-2008)
    webber açık ara farkla en hızlı aracı olduğunda bile şampiyonayı değil kazanmak, 3. ancak olabilen bir pilot (2010-2011)

    2010'da 19 pole'den 15'i
    2011'de 19 pole'den 18'ini redbull aldı. webber 2. bile olamadı.

    2012'de ise mclaren'in dayanıksızlığı sayesinde şampiyonluğu aldılar.

  6. Massa yanılıyor aslıdna biri var: Mark Webber

  7. emiko emiko avatarı

    Massa doğru söylemiş yerine gelebilecek gerektiğinde takım arkadaşına yol verecek uysal 2 numaralı pilot yok.Alonso da Massayı istiyor çünkü sorun çıkarmıyor.

  8. Webber denenebilir, gerçi o da Massa'dan çok fazla artısı olan biri değil, massa takımı biliyor en azından

  9. İyi hoş ta Massa azıcık ta cesaret be kardeşim.Yarışta Rai'nin yanına kadar geldin araya girdin niye frene bastın? Bırak Rai basssın sen almışsın pozüsyonunu bırakıyosun.Olmaz Massa böyle şampiyonluk zor gelir. Azıcık da ha cesaret.Hadi bakem görem seni:)

  10. Bu arada Ferrari'nin Corse Clienti adında bir organizasyonu var. Birgün buradan insanlar yeterli zenginliğe ulaşır da deneyimler inşallah. Video'larını izleyin normal seviyede ki insanlar için şuanki halleri bile ne kadar zorlu olduğunu görün. İş yarış makinesi olunca sürmek, hareket ettirmek yeterli olmuyor. Çok güzel videoları var.

  11. Adam haklı. Yerine çok daha iyi olabilecek biri henüz listede, gridde yok. En azından bazı pistlerde (pilotların bazı pistleri sevmesi) güzel performans sergileyebiliyor yada sergileyebilir.
    Ferrari'de aynı durumda olduğu için koltuğundan edemiyor zaten yoksa çoktan göndermişlerdi, Scuderia o kadar milletin sandığı gibi kalbi takım değil. Olurda Fernando'ya birşey olsa Felipe'nin arkasına ver bütün takımı şampiyonluk için koşturur bunu sağlayabilecek adam, tecrübe olarak imza atmış da bir adam. Kamui gibi adamlar henüz bunu kaldırabilecek tecrübeye ulaşmadı. Force India'da harika işe imza atmış adamı oturttular takım sabır taşına döndü. O adam kadar tecrübesi olan dünyada 5bin kişi yoktur sanmıyorum.
    Jenson, Felipe gibi adamlara itimat etmek lazım.

    Gençler bu işler Simülasyon, F1 2012 oynamaya benzemez. Yılları yarış makineleri üzerinde geçen adamlar 20 tur da süre tutturamıyor, alıştıramıyorlar kendilerini. İlk önce 600 HP'lik yol makinesi tecrübe edin, inletin sonra F1 Pilotlarına laf edersiniz. Yılları Porsche Cup'larda geçen adamlar yok böyle birşey, mümkün değil gözüyle bakıyor. Klavye başından sıkmak parmağa kolay.
    Hiç yoksa insanın zanaatın zanaatkarlarına, tecrübeye, büyüklerine saygısı olur. Bunu mihenk taşı aldıktan sonra istediği gibi eleştirilebilir.

  12. Ferrari%100 avatarı

    massa bu sezon illa bi yarış kazanacak bakalım görelim
    2014 te değil massa bu takımda emekli olur diyorum

  13. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    ?

  14. Dostum, seni tebrik ediyorum. Pazar günkü yarışın yıldızı kesinlikle Massa idi. Serhan ACAR bile bunu kabullenemiyor. Massa geçişlerini görse bile anlatmıyor, 1 tur sonra aaa Massa geçmiş felan diyor. Ama emin olun ki Massa bir gün ŞAMPİYON olacak…

  15. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    İşte KRALLLLLLLLLLLLLLLLLLL KRALLLLLLLLLLLLLLLLLLLL MASSA KONUŞ BABAAAAAAA!!!
    "Eğer benim yerime alınabilecek çok daha iyi biri varsa, tamam. Ama olduğunu sanmıyorum."

    Alonso Massa 2 lisi şu anda pilot kadrosunda en iyi ikili, massa ne zaman kaza yapsa Alonso kaza yapmış gibi üzülüyorum, Massa her zaman ilk 4 de olmayı hak ediyor elbet o yarışlarda kendini gösterecek ve hızını defalarca kanıtlaması için bir neden göremiyorum, bazı sorunlar onun yakasını bırakmıyor bu sorunları ÇEŞKE VETTEL YAŞASA! ama elbet o gün gelecek ve elime bayrağı alıp şanlandıracağım,Massa'nın kalmasına çok sevindim aynen söylediği gibi şu anda pilot pazarında Massa'dan daha iyi bir iş çıkartan pilot olduğunu sanmıyorum belki 2015'de Bianchi gelebilir ama gelirse'de Çaylak olarak gelir buna garanti verebilirim.. Ferrari Akedemesinden Mezunlar listesinde Bianchi Ve Perez var Perez Mclarende olduğuna göre Bianchi Bankooooooooo 2015 Welcome To Ferrari…

  16. senden daha iyi onlarca kişi var ama senin kadar itaatkar kimse yok. Zaten o koltukta oturmanıda buna borçlusun dostum

  17. Kobayashi gelsin de biraz geçiş görelim.

  18. sanki sen sıkmadın.acık millete diyeceğine çuvaldızı kendine batır.fanboyluğun daniskasını yapıyorsun farkında değilsin.massa ile milletin derdi olmasa bile sen zorla sokuyorsun.her yarış lanet okuduğun ferrariyi massa iyise alkışkıyorsun,alonsoya en ufak başarısızlıkta saydırıyorsun hatta massa onu 1 kez geçsin şampiyon yapıyorsun.massa aylarca süründü hiç yazmıyordun iyi geçen bir yarış ardından ortaya çıkıyorsun.bence sende sinsilik derneği yada tutarsızlık derneği kurmalısın

  19. hafta sonu yarışı netten izlemek durumunda kaldım. bi ispanyol kanalı idi. görüntü kaliteli ve akıcıydı ama ispanyolcadan başım döndü. ne acayip bir dil öyle, dinlerken bile yoruyor insanı.

    massa'ya iyi geçişler dilemiştik bir gün öncesinde, güzel ve bir hayli fazla geçişiyle yerine getirdi temennimizi. her ne akdar maykıl nayt gibi önündeki aracın üstünden uçarak geçiş yapamayıp buradaki Türk-senna'ları tatmin edememiş olsa da (o kadar ki, kimse massa'nın geçişlerini ağzına bile alamadı :), başından sonuna kadar söz verdiği gibi atak modundaydı, geçip gitti. esasen hakkı 6.lıktı ama ilk pitlerde anlamsız şekilde SS lastikle devam edince strateji battı. ki zaten bunu kendileri de dile getirdiler. yine de yarışa en çok zevk katan sürücülerden biriydi. öyle ki, ilk turdan son tura kadar sürdü mücadelesi. daha yukarılarda yer almayı fazlasıyla hak etti sürüşüyle. tebrikler.

    gelelim habere. senelerdir aynı haberler, aynı yorumlar.

    "massa'nın koltuğunun parasını ödeyenler derneği"
    "massa'nın oturduğu koltuğu kendine dert edenler derneği"
    "ferrari'nin koltuğunda yüzde hisse sahibi olanlar derneği"
    "oturduğu yerden her şeyi bilen adamlar derneği"

    böyle bir dernek filan kurabilirsiniz mesela. size de yazık be, hani senelerdir bi bitmedi sıkıntınız, o bağlamda 😉

  20. elvan dalton avatarı

    senden daha iyi en az 10 tane takımlarında ikinci pilot olan sürücü sayabilirim. Belki Grosjean'dan daha iyi olabilirsin, haksızlık yapmayalım sana da

  21. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Diğer konuya yorum göndermiştim buraya da göndereyim aynısını.

    "Burada kritik soru şu bence; Vettel ne zaman takıma katılacak? Bu benim görüşüm ancak Vettel kesinlikle Ferrari'ye gelecektir. Bu soru dolaylı olarak Alonso'dan geçiyor. Vettel – Alonso ikilisi olur mu bilemem. Bu karışıklıklar nedeniyle de gelecek vaadeden bir pilotun takıma getirilemeyeceğini bu yüzden Massa'yla devam etmenin en mantıklı iş olacağı kanaatindeyim."

  22. massa'yı 10'a katladıktan sonra ESC'den save yapmayı unutma.

  23. Ki ,, senin yerine milyon tane gelecek daha iyi adam var.

  24. Senin kadar tecrübem olsa seni 10 katlarım kardeş!!!!

  25. tabi ya massadan iyi pilot yok yani f1 de massa bi tane kaç tane dünya şampiyonluğu ve bir sürü yarış birincilikleri var devam et ferrari böyle ne diyelim yolun açık olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir