Sebastian Vettel 2015 Sonuna Kadar Red Bull'da!

yazar:

kategori:

Üç dünya şampiyonu Alman pilot Milton Keynes merkezli takımla 2014 sonunda bitecek kontratını bir yıl daha uzattı.

Vettel 2009 yılında Red Bull’da sürmeye başlamıştı ve takımla 28 zafer, 50 podyum ve 38 pol kazandı.

25 yaşındaki pilot en genç üç kez dünya şampiyonu ünvanına sahip ve bu yılın şampiyonasında da 36 puan farkla lider durumda.


Yorumlar

“Sebastian Vettel 2015 Sonuna Kadar Red Bull'da!” için 45 yanıt

  1. Parayı veren düdüğü çalar…

  2. saçmalık dediğin şey en büyük pilot olduğunu kanıtlamanın tek yolu. pilot kendine güveniyorsa korkmaz. senin dediğinin şundan farkı yok: ağırsıklette biri tüm maçlarını kazanıyor, ben en iyiyim diyor, ama o dönemin en iyileriyle maça çıkmıyor. buna millet k.çıyla güler. lennox lewis o dediğin şekilde korkak biri olsaydı adını kimse anmazdı. vettel webberi yenerek isterse 10 defa şampiyon olsun bence kesinlikle hiçbir şey kanıtlamaz.

    en iyi olduğunu kanıtlamak aynı araçta kimleri yendiğine bağlıdır hatta şampiyonluklardan daha önemlidir. ve bunu tüm yabancı F1 basını bilir. en iyi aracı verdiğinde zaten griddeki 24 pilottan en az 15'i şampiyonluğu kazanır.

  3. vettelin aynı araçla hami , f.alans veya kimi ile görmek isterdim.
    ozaman bir numaramı yoksa… olduğunu anlardık

  4. Ben bunu bi elime geçiriyim.bakın neler yapacam neler.

  5. Onur Gentas avatarı

    Niye hemen hakaret ediyorsun ki? Elin adamı için kendi insanını küçümsüyorsun. Saygı duymamaları insanların kendi bilecekleri işler ve buna cevap bile yazmana gerek yok.

  6. Arkadaşlar o değilde Williams neden bu kadar düştü ya en köklü takımlardan biri ben anlamıyorum yenilere ayakmı uyduramıyorlar ki .

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Kırıcı oluyorsun dostum bana karşı

  8. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sen ne olur saygı göster çok ihtiyacımız var 🙂

  9. ayrıca 2003'te 2002'nin modifiyeli versiyonuyla bile şampiyonluğa oynandı, başka bir açıdan bakınca bu da büyük bir başarı…

  10. TifoAlo HRT avatarı

    Bazı geçmişte yaşayan mclarenci arkadaşlar hala Alonsonun Ferrariden 2014 de şutlanacağını düşünüyor mu?Ben size olacakları söyleyim Alonso 2013-2016 arası en az bir şampiyonluk kazanacak bunun sonucunda Ferrari 2018 e kadar Alonsoyla sözleşme uzatacak.2018 yılındada ne olursa olsun Alonso emekliye ayrılacak(Tarot garantili).

  11. bu konuda Vettel'i eleştirmekte haklısın, ama şöyle bir durum var, aynısını Alonso'da 2005'te yaptı, hemde aynı yerde, tabi Alonso rahat bir liderliğe sahipken yapmadı, baskı altında zorlarken yaptı ama sonuçta olan oldu. Alonso o kadar şanslı değildi yarış dışı kaldı, pite dönüp… Demek istediğim şey bunlarda insan hata yapar, adamın her hatasında yerin dibine sokmaya gerek yok…

    Vettel'in daha yolu var, rakamsal olarak en başarılı pilot ama hala en iyi pilot değil, benim fikrim bu en azından… ileri de ne olur, bilinmez.

    Bu arada Vettelsiz Newey, Neweysiz Vettel kazanamazdı bu kadar başarı. Ama şöyle de bir şey var, en az yarısından fazlası kazanılırdı, iki tane Webberle yarışsanız 2010 ve 2011 şampiyonlukları yine kazanılırdı bir şekilde 😉 fotoğrafında Alonso olan Vettel taraftarlarından olmadığını varsayarak, Alonso taraftarı olduğunu düşünüyorum, sen onlar gibi olma sevgili arkadaşım, Alonso'yu desteklemek için rakiplerini itin …tüne sokmaya gerek yok… benden sadece bir öneri, gerisi sana kalmış…

  12. motorları unuttun, sorunların büyük kısmı mercedes kaynaklıydı, özellikle 2005 te…

  13. Vettel ne yapması gerekiyorsa onu yapıyor.Bence büyük bir pilot, alonsoda şampiyonluklarinı araba ile kazanmıştı ama bu onun kötü pilot olduğunu göstermezdi ki bana göre vettel alonsodan daha hızlı.Savunmaları geçişleri büyük pilot olduğunu gösteriyor.Bende sevmiyorum vetteli ama büyük pilot kabul etmesekte.

  14. alonsonun ise 2016 sonuna kadar ferrari ile anlaşması var (yannlış hatırlamıyorsam doğrumudur ?

  15. sanki sizin saygınıza ihtiyacı var isterseniz f1 i bıraksın bir alo deyin olurmu aciz insanlar neden kendilerini önemli görürki

  16. Hicbir zaman gelmeyecek onun için çok rahatim ama oldu ya kazara gelirse görmeye tahammul bile edemedigimi kişiyi Ferrari takımında gorcegime gercekten de 20 senelik F1 aşkımi bunun için de bırakırım arkadaş…

  17. Dogru tercih. Ferrari'de Alonso varken onunla rekabet edebilecek birisini Ferrari getirmez. Mercedes desen pilotlarından memnun gibi gözüküyor ve 2015 sonuna kadar anlaşmaları var. Mclaren , Mercedes motoruna sahip olmayacak Honda'dan ne bekleneceği belli degil .Belki Mclaren'e gitmeyi düşünmüştür ama bu son gelişmelerden sonra oraya gitmek de pek akıllıca olmayacagı için kalmayı tercih etmiştir Geriye başka da bi seçenek kalmıyor.

    Efsane olmak için yanında kaliteli bi sürücü olması gerçegi ise tam bir saçmalık. Schumacher'i Hakkinen'i düşüyorum mesela. Barichello mu efsane Irvine mı Coulthard mı ? Geçiniz bunları.
    Bir insan neden rahat oldugu bi ortamdan ayrılmak istesin ki hem ? Çogu kişi Alonso ile Hamilton takım arkadaşlıgı yaptıgı için Vettel'in de böyle bir şey yaşaması gerektigini düşünüyor ama sanki onlar bu durumu istemiş de bilerek yapmışlar gibi konuşulmasın. Alonso Hamilton'ın bu kadar iyi çıkacagını düşünüp gitmedi herhalde Mclaren'e. Neyse fazla bile yazdım bu konuda. Daha bu yaşta bu kadar iyise Alonso'nun yaşına geldiginde (tabii emekli falan olmazsa) F1'in en büyüklerinden biri olmaması mucize olur

  18. Ferrari senin o pilotunu almaz adam elli kere açıklama yaptı hangi alemde yaşıyonuz…

  19. Ençok istedigim weberin yerine raikonen gelir işte o zaman kendini pilot olmadığını anlayacak…

  20. Lightning  Arrow avatarı
    Lightning Arrow

    Yani 2015 sonuna kadar şampiyon olsa da ben dahil çoğu kişinin saygısını kazanamayacak. Bu adam artık saygı görmek istiyosa şampiyonluklardan ve güçten daha önemli şeylerin olduğunu anlamalı. Bu adam tam olarak efsane gibi anılmak istiyosa başka takımlarda da kendini göstermeli. Çok da iyi olmayan bi otomobilden azamiyi çıkarmalı.

    Resmen kendi takımının fanları dışında adamı seven yok. Sevmeyi geçtim saygı duyan yok. Ama Lewis, Kimi ya da Fernando öyle değil. Diğer pilot fanları tarafından sevilmeseler bile saygı duyulan pilotlar. Farkı anladık umarım.

  21. bencede fazla abarttın 🙂

  22. Aras Tekiner avatarı

    Önü bos giderken araci duvara sürten adamin pilotajindan ne olur ki. 2 sene önceki son tur hadisesi hala unutulmus degil sen neyin kafasindasin ?

  23. şahsi fikrim ferrari'nin 2016 ile ilgili planlarında tek seçeneğin alonso olmayacağı…yoksa alonso ve mclaren honda birlikteliği mi göreceğiz? fazla abarttım sanırım 😀

  24. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Bu kontratı Redbull değil Ferrari uzattı 🙂 cunkı pist üzerinde elindeki en azami güçten en yüksek performansı alabilen ve bunu istatistiğe dönüştürebilen pilot var 🙂 ak koyunu kara koyunu seçmeye gerek, yine söylüyorum ;
    'Ferrari'nin prestijinden ve gücünden hiç bir pilot üstün değildir, nasılki istedikleri anda Raikkonenni yollayıp Fernandoyu aldılar ise, yine istedikleri anda Fernandoyu gönderip Vettel'i alırlar, sadece henüz bunu istemiyorlar 🙂 ( ki zaten Vettel de kırmızı tulum içinde olmak için can atacaktır görüp görebileceğim pilotlar içinde Ferrariyi her kosulda reddedecek iki pilot tanıdım M. Hakkinen ve J.P. Montoya gerisi Ferrari rica eder, pilotta kendısını arz…)

  25. elvan dalton avatarı

    Vettel çok iyi pilot ama asla bir efsane değil. Vettel'in en büyük handikapı kendisini gerçekten zorlayacak bir pilotla takım arkadaşı olmaması. Eğer bir gün bu seviyede bir rakibi olursa muhtemelen kendisini daha ileri taşıyarak insanlardan saygı görecek ve Formula 1 efsaneleri arasında yerini alacak. Mevcut şartlarda kendisinin kazandığı şampiyonluklar hakettiği değeri göremeyecek.

  26. :))) kusura bakmayın da şunu söylemek zorundayım, daha cahilliği virgülü kesme işareti olarak kullanmasından belli olan adamlardan f1 hakkında yorum dinliyoruz. schumi mumi diye atma rambonun teki olduğun belli. vettel şuan sadece webber ve bourdais'i yendi aynı araçta. diğer yaptığı tek şey redbull'un hızıyla şampiyon olmak oldu.

    hızlı mıdır belki, fakat webber'in bile pole alabildiği araçla şampiyonluk kazanmak zor olmasa gerek. ham-button durumuna bakalım button 3 senede kaç pole aldı? 1 spa vardı hamilton'a yanlış kanat verilmesi yüzünden, 3 tane almamıştır. webber kaç pole aldı? en az 10 tane almıştır.

    ve 2012 brezilya'da yaptığı hiçbirşey değil. o araçla gridin yarısını üstelik yağmurda o kadar DF varken geçmek kolay. DRS de var tabii. tur başına 1 saniyeden fazla kapattığın aracı niye geçemeyesin?

    esas sorun orta sıra araçlarını değil ilk 5 aracı geçmek ve zaten alonso bunu her yarış yapıyor vettel kadar iyi aracı olmamasına rağmen. bence şuan alonso mu vettel mi konusu bile açılamaz. vettel aracın hızıyla 3-5 şampiyonluk kazanmış biri, alonso'nun neler yapabildiğini zaten biliyoruz.

    ferrari'ye gidince ferrari de aynı politikayı izleyip yanına tırt bir pilot getireceğini sanıyor o şekilde yırtarım diyor vettel bey ama bence massa ayarında biri zorlar vettel'i.

    2011'de 19 yarışın 18. inde pole almışlar, webber de almış 3 tane
    webber'in şampiyonada durumuna bakıyoruz: üçüncü. 4. alonso'dan 1 puan farkla bir de. 2. bile olamamış. böyle kaplumbağa bir pilot işte. buna bile sıralamada kaç defa kaybetti vettel. üstelik aynı araçlarda bile değillerdi her zaman.

    hamilton'un o sene sağa sola vurmasından ve alonso'dan 1 puan fazla almasından bu araçla 3. olabilmiş. ideal bir sezonda 5. 🙂

  27. Öncelikle bilip bilmeden konuşmamak lazım. Raikkonen ile Newey 2002-2003-2004-2005 yıllarında beraber çalıştı. 2003 yılında mp4-18 aracı çok hızlıydı ancak kırılgan yapısı olduğundan piste çıkamadı. Bu kadar gelişimin olduğu bir dönemde mclaren 2002 yılının aracının geliştirilmiş versiyonuyla yarıştı bu yüzden. 2004 bu durumun toparlanmaya çalışıldığı yıldı. 2005te ise raikkonen şampiyonluğun en büyük adayıydı. Ancak araç yine kırılgan yapılıydı. Bu kırılganlığın nedeni her alanda gelişim olmasıydı. Şu anki f1de birçok alanda gelişim kısıtlanmış ve bu yüzden sorun çıkaran parça sayısı azalmıştır. 2009 yılındaki redbullun yaşadığı sorunları aklına getir istersen. Araç belli bir dönemi geride bıraktıktan sonra sorunsuz hale geldi.
    Birşeyler hakkında ahkam kesmeden önce biraz araştırma yapmak gerekiyor. Ya da en azından 2005 yılı yarışlarını izlemek…

  28. DreamOfWinD  avatarı

    Büyük konuşma bence hocam bende Alonsoyu desteklemem diyodum 🙂

  29. şu deha newey raikonen,le mclaren,de 2 yıl nasıl nal topladı hayret . şu deha newey schumi,li ferrari karşısında neredeydi acaba . şunu ister kabul ister kabul etmeyin vettel hem pilotaj hem yapı olarak hem liderlik ozelliği olarak alonso,nun 2 gömlek üstünde . buna en iyi örnek geçen yılkki brezilya,daki yarıştır

  30. Aras Tekiner avatarı

    Alonso emekli olsa bile Newey varolduğu sürece Ferrari'ye geleceğini düşünmüyorum, sıkar biraz :))

  31. sorsana mehmet kardeşim . ferrari,yi kimin sayesinde tanımışlar ferrari,yi kim popüler yapmış . 2000,den bu yana kaç şampiyonluk kazanmış ferrari . son dört yıldır alonso ne yapmış tek yaptığı vettel,li redbul,un plakasını ezberlemek oldu yaptığı bu 4 yıldır alonso,nun . birde vettel,e caka atıyorlar . benim bildiğim vettel,i dört gözle bekliyorsunuz ferrari,ye ama aması var

  32. Son yıllarda tifosileri Vettel kadar üzen olmadı.Yazdıkların gayet insani aslında

  33. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Ben iyi takım pilotu olsam para kazansam, para biriktirir 2015 sonrası red bull'u satın alır vettel'i kovardım 😛

  34. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Hiçbiri.

  35. bizde zaten schumi ferrari,den gitti bizde ferrari,yi bıraktık . benetton gibi jordan gibi

  36. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sana sadece şunu sorayım neden desteklemez sin ? Eğer gerçekten delikanlı gibi şunu diyebilirsin adam gibi adammışsın derim.Şampiyon olamayınca alonso gönüllerimizin şampiyonu diyebiliyorsanız Vettel ferrariye gelip şampiyon olursa bu şampiyonluğu saymayız diyecek yüreğiniz var mı ?

  37. Neresi mantıklı gelmıyor pardon. Ben 2007 de şahsen Alonsonun gelmesını istemiştim ama olmadı. Adam Şuan Ferrari'nin bütün yükünü omuzlarında taşıyor. Schumacher yarışırken başka bir pilota hayranlık duyamazmıydım. O zamanlar desteklemiyordum yarış kazanırken sevinmiyordum tabii ama her zaman Ferrari için sürmesini istiyordum. Alonso Ferrari de kaldıgı sürece destekleyeceğim pilottur. Başka birisi olmayacak.

    ve evet Vettel gelirse asla destelemem,(Vetteli pilotlar şamp.için)

  38. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Schumi için kavgalar? Alonso'ya kalbini veren?

    " Tifosi olarak söylüyorum ki Vettel Ferrari'ye gelirse asla desteklemem."

    pek mantıklı gelmiyor.

  39. Hacı Alonso'ya da öyle diyordunuz adam kahramanınız oldu.

  40. Schumacher için kavgalar. Raikkonene şarkılar Massa'ya tezahüratlar Alonso'ya kalbini veren bir Tifosi olarak söylüyorum ki Vettel Ferrari'ye gelirse asla desteklemem.

  41. Batuhan Yentür avatarı
    Batuhan Yentür

    Bir tifosi olarak diyorum ki Seb gelirse Ferrariyi pilotlar şampiyonluğunda desteklemem..

  42. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Vettele atıp tutanların Vettel diye bağıracak olması nekadar ilginç olacak değilmi ? 🙂

  43. bu kimsenin hoşuna gitmeyecek şampiyon

  44. alonso ne zaman emekli oluyor? 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir