Domenicali: "Ferrari Rakiplerini Yakalamak İçin Kendi Performansına Odaklanmak Zorunda"

yazar:

kategori:

Alonso’nun Vettel’in de kötü şansa sahip olduğu yarışlar geleceğine inandığını açıklamasına rağmen Stefano Domenicali Ferrari’nin asıl kendisinden endişe etmesi gerektiğini düşünüyor.

“Dışarıya bakamam. Kendimize bakmalıyız, aracın yarıştan önceki gün de geliştiğinden emin olmalıyız.”

Ferrari’nin Vettel’in sorunlarına bel bağlayıp bağlamadığı sorulduğunda ise: “Elbette bu olursa ağlamayacağım, fakat ben bir sporcuyum ve onun sorun yaşamasını istemiyorum.”

“Bence şimdiye kadar oldukça istikrarlıydı, fakat bu yıl işler kolayca değişebilir. Zor bir yarış geçirirsiniz, sonra işler birden değişir. Çok güçlü olduğuna şüphe yok.”

“Geçtiğimiz yıl yaz arasından önce 40 puan gerideydi, ancak şampiyonluğu kaybettik.”

Takımın sezona istikrarsız başlaması Bane Alonsoyu Sebastian Vettel’in 36 puan gerisine düşürdü. Ferrari Malezya ve Bahreyn’de iyiyken Monako’daki performans eksikliği takıma ciddi puanlar kaybettirdi.

Ferrari patronu Luca di Montezemolo sıralama performansını geliştirmenin 2013 mücadelesi için kritik olacağını söylüyor.

“Kazanmak için tam olarak ne yapmamız gerektiğini biliyoruz.”

“Domenicali ve tüm mühendislerle uzun ve detaylı bir toplantı yapacağım. Neyin yapılması gerektiğini ve Ferrari’nin rekabetçi olması için nasıl gelişim sağlayacaklarını biliyorlar.”

“Süper bir Cumartesi? Evet, normal bir gün bile bize yeterli. Aracın ilk iki sıraya yerleşebilecek hıza sahip olduğunu görmemiz yeterli. Pol şart değil.”


Yorumlar

  1. alonso varya yeter . sizde başkalarında olmayan bir pilot var . araç yavaş olsa bile süper ispanyol alonso ferrari,yi sırtında taşır . bence siz yine vettel,in sorun yaşamasını umut edin belki geçersiniz .

  2. Aras Tekiner avatarı

    James Allison mu gelecek kim gelecekse gelsin artik su aracin tek tur performansina bi care bulsun yeter artik 2010 Singapur'dan beri pole alamiyoruz, polü gectim ikinci cizginin bile gerisinde kaliyoruz

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sen kanada gp yi hamilton kazanacak diyen değilmiydin yahu ?

  4. cumartesi günü ipler bu sezon tamamı ile mercedes'in elinde.Redbull'un kazandığı avustralya ve kanada'daki pole un nedeni yağmur ve diğer pilotların son tur haklarında yaptıları hatalar…Redbull diğer kuru pistlerde de sıralamada önde olursa sezon benim içinde bitmiştir

  5. At yarisini izleyenlerde F1 izlerse böyle yorum gayet normal Alonso bu sene söke söke şampiyon pilot yerine koydugun kişi ağlayacak ama bir gazoz takıma böyle yorum yakışmaz…

  6. eğer tek turda redbull lar yine gelişip mercedesin önüne geçerlerse ferrari sezonu kapatsın.
    çünkü redbullun hemen arkasında mercedes olacak. zaten ferrari redbull ile zor mücadele ediyor. o kadar dandik araçları olmasına rağmen bu zamana kadar son 3 yıldır fernandonun üstün mücadelesi ile şampiyonluk kovaladılar. fakat bu sene redbull tek turda eski haline gelirse ferrari bu sezonu unutsun redbullar sezonu domine ederler yine. mercedestende bi cacık olmaz. sadece sıralama takımı oldular şuanda..

  7. magneti marelli ile ne alakası var RBR nin? aynı firma RBR ye gece gündüz destek verdi ne zırvalıyorsunuz.

  8. Ferrari%100 avatarı

    pole şart değil ikinci çizgide olsak yeter

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    2012 de italyan magnetti durduramadı 2011 deki gibi sorunsuz bir sezon gerçirirsek çok dua edersiniz arıza çıksın diye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir