Montezemolo FIA'ya Güveniyor

yazar:

kategori:

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Geçtiğimiz ay İspanya’da test kurallarının ihlali nedeniyle 20 Haziran tarihinde Paris’te düzenlenecek Uluslararası Mahkemeye Mercedes ve lastik tedarikçisi Pirelli’yi çağırdı.

Salı günü İtalya’daki Ferrari Müzesi’nin açılışına katılan Ferrari’nin patronu Montezemolo konu hakkında FIA’ya güvendiklerini söyledi.

Montezomolo: “Yorum yapmak istemiyorum ancak federasyonun bu işi ele alış şeklini memnuniyetle karşılıyorum”

“Umuyoruz ki Formula 1 profesyonelliğini koruyacaktır ve mevcut düzenlemelerin etrafından dolaşanlar önce takip edilip sonrasında gereken yapılacaktır.”

Ferrari’nin en başarılı dönemi olarak gösterilen 2000-2004 arasında 5 defa şampiyonluk yaşayan takımın başında olan Jean Todt şuan FIA’nın başkanlığını yapıyor.

Ayrıca Ross Brawn o yıllarda Ferrari’de Jean Todt’un sağ kolu olarak teknik patronluk görevini yapıyordu şimdi ise Mercedes takımının patronluğunu yapıyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında Ferrari 2011 aracıyla pirelli ile teste çıkmış, Mercedes ise “gizli” Barcelona testlerine yasak olan 2013 aracıyla çıkmıştı. Bu olayın ardından Ferrari, Mercedes’i resmi olarak FIA’ya şikayet etti. FIA Ferrari’nin bu testlerde kural ihlali yapmadığını açıklarıken Mercedes’i 20 Haziran’daki Uluslararası Mahkemeye çağırdı.

Redbull takımı ise Mercedes’i 1000 km’lik testten avantaj sağlamakla suçlarken, Mercedes ekibinin de neyi test ettiğinden haberdar olduğunu iddia etmişti.


Yorumlar

  1. Mustafa Sar avatarı

    yani mercedes'e ceza vermezsen senin canına okurum diyor FERRARİ…
    iyi bir yakllaşım..
    patron FERRARİ bu zaten böyle..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir