Eleştirilere Maruz Kalan Pirelli'nin Sabrı Tükendi Tükenecek

yazar:

kategori:

Formula 1 son saniyede kendisine yeni bir lastik tedarikçisi aramak zorunda kalabilir. Çünkü Pirelli üç yıllık kontratının bitmesine az kalmışken Formula 1’deki konumundan giderek daha fazla rahatsızlık duymaya başlıyor.

Firmaya yapılan eleştiri Pirelli’nin önümüzdeki yarışlarda kullanılacak lastikleri açıkladıktan sonra geldi. İtalyan Autosprint lastik seçimlerindeki muhafazakar seçimin stratejik mi, yoksa sıradan bir ihtiyat mı olduğunu sordu.

Lotus mühendisi Alan Permane ise ağır eleştirilerde bulundu.

“Bahreyn ve Silverstone’da kullanılan lastikleri Macaristan’da da kullanmak alışılmış bir şey değil. Kesinlikle mantık dışı, o pist için çok sertler.”

Force India lastiklerden hoşlanan takımlardan beri.

Sutil: “Lastiklerle ilgili büyük sorunlarım yok. Bir çok kişi şikayet ediyor fakat ben etmiyorum. Bu herkes için aynı olan bir mücadele. Hepimizde aynı lastikler var.”

Pirelli’den Paul Hembery firmasının çok zor koşullarda sadece işini yapmakta olduğunda ısrarcı.

Hembery takımlarla ilgili destek ve işbirliği sorunlarının olduğundan şikayetçi.

Perşembe günü Pirelli Paris’de FIA’nın Mercedes ile yapılan gizli Barselona testi sorgulamasında hazır bulunacak.

Hembery Pirelli’deki patronlarının durumdan hoşnut olmadığını da dile getirdi.

“Önümüzdeki zamanlarda işlerin nasıl ilerleyeceğini göreceğiz ve buna göre hareket edeceğiz.”

“Verilecek en kolay tepki ‘bu delilik, ayrılalım’ olacaktır. Ancak biz çözümler üreten bir şirketiz.”


Yorumlar

  1. Pirelli şimdi çeker giderse marka prestiji asla bir daha yerine oturmaz. Beceremedi kaçtı olur. Bu yüzden Pirelli kalmak isteyecektir.

  2. Tabikide sert olacak(macaristan da kullanılacak lastik) büyük patronlar böyle istiyor çünkü; Hak hukuk her zaman güçlüden yana olmuştur öylede devam etti edecek.Eşitsizlik F1 de her alanda oluyor ama bu sene lastik olayları haddinden fazla oldu.Lastiklerin değişmesi, mercedesin test yapması bunlar rahatsızlık verici.Gelecek cezaninda takımına göre adamına göre geleceğinide biliyoruz.Kandırıkçılık oynuyoruz aslında, yersen tabi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir