Williams: "Bottas Maldonado'ya Göre Daha Esnek"

yazar:

kategori:

Williams’ın çaylak pilotu yağmurlu geçen Montreal sıralamalarında FW35’ini üçüncü sıraya yerleştirerek takımın bu sezonki en iyi grid pozisyonunu elde etmişti.

Ancak Pazar günü güneşin boy göstermesiyle aracındaki performans eksikliği yüzünden yerini koruyamamış ve gerilere düşmüştü.

Yarışta puan kazanamamasına rağmen Bottas Williams’ın patronlarını etkilemeyi başardı.

Pujolar Bottas’ın değişen şartlara Maldonado’dan daha iyi uyum sağladığını söylüyor.

“İkisi de yeterince agresifler. Pastor biraz daha seçici, Valtteri ise her an değişebilen şartlara kendisini daha iyi adapte edebiliyor.”

“İkisi de lastiklere aşağı yukarı aynı şekilde davranıyorlar, Pastor’un istediği bazı değişiklikler kendisine sıralamalarda bir avantaj verebiliyor.”

“Aracımızdaki bütün sorunlar Pastor’u Valtteri’ye göre daha çok etkiliyor. Aracın gelişimini sürücülerimizden aldığımız dönütler yönünde sürdürüyoruz.”


Yorumlar

  1. Aslında bu yüzden dikkat çekti zaten. Pilot yeteneğinin önem kazandığı ıslak pistte, sıralamalarda da olsa gayet başarılı bir sonuç aldı elindeki araca göre, ki aracın gerçek performansını sonraki gün gördük. Bu araçla sıralamalarda ikinci cebi elde etti ve dikkat çekti. Ayrıca iki yıllık tecrübesi olan takım arkadaşını yedi yarışın beşinde geride bırakmış durumda. Takımdan da durmadan pozitif açıklamalar geliyor. Evet şu an bir yıldız değil ama olma potansiyeli var diyebiliriz kendisi için.

  2. Iyı pılot dedıgın schumacher gıbı ilk yarısında takım arkadaşını gecer. Raikkonen gıbı ilk yarısında basılı basarılı olur. Alonso gıbı her yarısta dandik minardi de takım arkadaşını gecer. Hamilton gibi ilk sezonunda son yarısa kadar sanpiyonluk kovalar. Vettel gibi ikinci yarısınyağmurada puan alır. Bottas da kim. Ne yapmış bu kadar yarış ta dikkat cekici?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir