Mike Gascoyne: "LMP2 Caterham'a Çok Uygun"

yazar:

kategori:

Caterham’ın teknoloji ve yenilik bölümünün başındaki isim Gascoyne müşteriler için bir LMP2 aracı üretmenin şirketi için mantıklı bir seçim olacağını söylüyor.

Caterham’ın LMP2 projesi ile ilgilendiği ortaya çıkmıştı. Takım Greaves Motorsport takımına sponsor olmuştu ve birlikte bu ylın Le Mans 24 Saat yarışına katılacaklar.

Gascoyne: “Gerekli ekipmanımız, tasarım takımımız ve iş ortaklarımız var. Böyle bir proje bizim için çok doğal.”

“Caterham bir LMP2 şasisi üreterek kar edebilir. Hali hazırda maaşları ödenen bir tasarım takımımız var. Bu proje aynı zamanda takım için ticari bir değer.”

Caterham Greaves Motorsport ile olan sponsorluğu kapsamında test pilotu Alexander Rossi ile Le Mans 24 Saat yarışında hazır olacak.

Greaves Motorsport hem Dünya Dayanıklılık Şampiyonasında, hem de Avrupa Le Mans Serisinde mücadele ediyor.


Yorumlar

  1. Yanılmıyorsam en son Williams ile BMW 1998 LeMans'a beraber katılmışlardı. Arabayı Williams tasarladı, motoru BMW taktı. Hatta şimdiki Williams aerodinamisti o arabayı tasarlayan adam.

    İşte o LeMans motoru da 2000'de elden geçirilip Williams'ın F1 arabasına takıldı. Demek ki elimizde başarılı bir örnek var. Ama heralde artık "maddiyat"a önem verip sadece F1'e odaklanıyorlar. Yoksa Sauber örneği de var.

  2. SP300R yalan oldu galiba. Pek görünmedi ortalarda. Adamlar yeni projeyle uğraşıyor.

    Bu arada, F1 takımlarının Le Mans için neden araç geliştirmediğini de bir türlü anlamış değilim.

  3. Caterham'In geçici olarak sponsor olduğu Greaves Motorsports şu an Zytek Z11SN şasisi üzerine Nissan motoru takarak yarışıyor.

    Yalnız şu da var. Caterham'ın çok uzak olmayan bir zamanda LOLA ile beraber geliştirdiği Caterham Sp300R cihazı acayip bir alet. Bir kaç gündür GRID 2'de kullanıyorum, online oyunda gelenin geçeni ezerek geçiyorumç Öyle bir cihaz yaratabilecek kapasitedeyse Caterham fazlası da olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir