Red Bull Dördüncülüğü Korumak İstiyor

yazar:

kategori:

Red Bull Racing Takımı, şu anda markalar şampiyonasında ellerinde bulundurdukları dördüncü sırayı koruyabileceklerine inanıyor.

Yaşadıkları dayanıklılık problemlerini 2008 yılında aşan Milton-Keynes merkezli takım bu sezon şimdiye kadarki sekiz yarışın yedisinden puanla ayrıldı ve şu anda Ferrari, McLaren ve BMW’nin ardından dördüncü sırada yer alıyor.

Toyota ve Renault’nun da gösterdiği güçlü performansa rağmen Red Bull bu pozisyonda kalmaya istekli görünüyor.

Takım patronu Christian Horner "Sezonun ilk bölümü bizim için harika gitti. Dayanıklılık konusunda çok büyük bir adım attık ve performansımız da 2007’ye oranla ilerleme kaydettik. Şimdiye kadar çok az dayanıklılık sorunu yaşadık. Bu da geçen seneyle karşılaştırıldığında harika. 2007 sezonun tamamında topladığımız kadar puanı şimdiden elde ettik."

"Sorun yaşadığımız tek yarış Melbourne oldu. Her iki pilotumuz da kazalar nedeniyle yarış dışı kaldı. Artık tüm yarışları tamamlamayı hedefliyoruz ve sezonu markalarda dördüncü sırada bitirmek istiyoruz. Ama yine de önümüzde uzun bir yol var. Ayrıca, gelişmeye devam ediyoruz ve McLaren ve BMW’nin performansına yaklaşmayı umuyoruz."

Horner aynı zamanda Adrian Newey’in 2009 aracı için çalışmakta olduğunu da söyledi.

"Şampiyonada dördüncülük için mücadele ederken bir taraftan da 2009 programı için çalışıyoruz."

"Savunma yapmanın en iyi yolu saldırmaktır ve bu yüzden 2008 için de çalışıyoruz. Teknik grubumuzla birlikte elimizdeki aracı geliştirebilecek kapasiteye sahibiz Adrian Newey şu anda 2009 aracına odaklanmış durumda."

 

 


Yorumlar

  1. sinan  bilir avatarı

    toyotada gelişmeye başladı tahsin ben kolayca red bull un 4. olacağını sanmıyorum.bence toyota alıcak.

  2. bu sene 4.redbull ilk 4 şekilllendi gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir