İngiltere GP Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Fernando, Fransa yarışından bir puanla ayrıldın ancak daha farklı beklentilerin vardı.

FA: Evet. Sıralamalardan sonra bu yıl ilk kez podyumu hedefleyebilecğimizi düşünmüştüm. Bu yüzden, anlaşılır şekilde hayal kırıklığına uğradım. Yarışım çok iyi başlamadı, pozisyon kaybetttim. Ardından da cumartesi günü elde ettiğim hızı yakalayamadım. Aracın düzlük hızı iyiydi ama işe yaramadı. Bir puan elde edebildim. Bu da bir şeydir. Bu haftasonu daha iyisini yapmaya kararlıyım.

İngiltere Grand Prix’sinden neler bekliyorsun?

FA: Olumlu düşünüyorum çünkü daha yapılacak çok iş olsa da Magny-Cours’da geliştiğimizi gördük. Nelson’la beraber Silverstone da üç günlük bir test gerçekleştirdik. Aracın ayarları ve bazı yeni parçalar üzerinde çalıştık. Lastikleri denedik. Şimdi pist hakkında iyi düşüncelerimiz var.

Enstone’daki fabrikanız Silverstone pistine karayoluyla bir saatten daha yakın…

FA: Magny-Cours’dan sonra bizim bir diğer evimiz. Birçok takım üyesi orada olacak ve pazar günü bizi destekleyecek. İyi bir sonuç tüm takım için çok önemli olacak.

Silverstone pisti hakkında bize ne anlatabilirsin?

FA: Formula 1 takvimindeki klasik pislerden biri. Pist, pilotlar için olduğu kadar araçlar için oldukça zorlayıcı. Özellikle hızlı virajlarda çok iyi bir denge yakalanamız gerekiyor. Pilotlar üzerinde fazlasıyla G kuvvetinin etkili olduğu fiziki bir pist. Silverstone’da iyi bir tur atmak daima insanı neşelendirir çünkü araç ve pilot en uygun durumdadır.

Nelson Piquet

Nelson, Fransa’da ilk puanlarını elde ettin. Neler hissettin?

NP: Sene başından beri bu anı beklerken ilk puanlarımı kazanmış olmak harika. Puan almak istediğimden biraz daha uzun sürdü ama ilk yarışlar benim için ya da takım için kolay olmadı.

Bu sonuç sezonun geri kalanı için sana daha fazla güven verdi mi?

NP: Umarım bu performansı Silverstone’dan başlayarak ilerleyen yarışlara da taşıyabilirim. Ancak bu sonuç kafamdaki hiçbir şeyi değiştirmedi.
Neler yapabileceğimi biliyorum. Bana kalırsa daha güçlü bir ikinci bölüm geçireceğim. Daha fazla deneyimliyim ve ilk sekiz yarışta inanılmaz şeyler öğrendim.

Silverstone’daki yarıştan beklentilerin neler? Burası favori pistlerinden birisi mi?

NP: Evet, pisti seviyorum. Takım burada daha fazla puan elde etmeyi hedefliyor ve benim de takım arkadaşımla mücadele etmemi bekliyor. Ancak Fransa’da orta gruptakilerin çok rekabetçi olduklarını gördük. Birçok araç aynı seviyede mücadele ediyor. Silverstone’da sıralamalar da çok önemli olacak çünkü hızlı bir pist olması nedeniyle geçiş kolay değil.

Silverstone takım için evide yarıştığı ikinci yarış gibi. ve sen de İngiltere’de yaşıyorsun. Bu senin için bu yarışı daha özel kılıyor mıu?

NP: Evimde yarıştığımı hissediyorum. Aynı zamanda, bu takım üyeleri için de güzel bir şey. Enstone’daki fabrika buraya çok yakın ve çalışanlar bizi destekleyecekler. Ama her yarış aynı derecede önemlidir. Ben normal yaklaşımımı koruyacağım ve haftasonundan en fazlasını elde etmek ve bir kez daha yarıştan puanlarla ayrılmak için zorlayacağım.

 


Yorumlar

  1. erhan f1 çok zoruna gidiyo bizim şampiyonluklarımız bir gün mutlaka göreceksiniz anlan haaaa

  2. Bende diyorumki madem Michelin arkasından böyle bir dolap çevirildi ve sen bunu biliyorsun bize kaynak gösterde bizde öğrenelim. Kütle amortisör bal gibi kural dışıydı. Hareketli parçalar her zaman kural dışıdır. Ferrari esnek tabanı nasıl çaktırmadan yarışa soktuysa Renault da aynı yolu izlemiştir. Gidipte 10 takım birlikte imza atıp FIA ya şikayet ediyorsa vardır bişi dimi? Ayrıca FIA nın değiştirdiği bütün o kurallar Ferrari yi durdurmak için çıkarılmadı mı? Bunları ne çabuk unuttunuz da şimdi Ferrari kayırılıyor diyorsunuz. Güzel takımın Renault bu kural değişiklikleri olmasa ve Ferrari engellenmese yine şampiyon olabilecekmiydi sence?

  3. sıkılmadık çünkü bunların hepsi birer engeldi bunlar yeterli açıklamalar değil neden V8 e geçildi masraf kısmak içinmi yoksa ferrariyi tatmin etmek için mi neden mclarenın standart ecusuna geçildiii????????? kütle amortisörü madem aykırı bişey neden 2005 te izin verildi fia testlerinden nasıl geçtii?????????? michelin okadar aci bir firma değildi ne dolaplar cevirildi de michelin spordan çekildi altın yıl fln değil resmen önümüz kesildi

  4. V8 motorlara geçme konusunda tüm takımlar sıkıntı yaşadı sadece Renault a has bir şey değildi. Ferrari önceden biliyordu denedi falan diyeceksiniz ama nerden biliyorsun deyince kaynak gösteren yok hiç. Kütle amortisör sistemi yasaklandı çünkü kurallara aykırıydı. Tüm takımların imzaladığı bir belgeyle FIA ya şikayet edildi Renault. Michelin yasaklanmadı zaten çekilmeden önceki sezon kendileri çıkıp (tek marka lastik kuralı çıktıktan sonra) bundan sonra F1 de yer almayacağını açıkladı. İsteseydi Bridgestone ile yarışabilirdi ama yapmadı. Yani kimsenin kimseyi engellediği falan yok.

    Her takımın altın yılları olur ve bunu takip eden düşüş yılları olur. McLaren 2001e kadar altın yıllarını yaşadı sonra düüşüşe girdi şimdi tekrar yükselişte. Renault da 2005-2006 yıllarında altın yıllarını yaşadı şimdi düşüşte. Kimse engellemiş falan değil.

    Bu FIA bizi engelledi şöyle ceza verdi böyle yaptı demekten sıkılmadınız bir türlü.

  5. tahsin sanırım bana yazdın al bende sana cevabını vereyım renault 2002 de kuruldu 2002+3=2005 dünya şampiyonlugu 2002+4=2006 double dünya şampiynlugu bunun üstüne bişey yazılamaz herhalde 5.en büyük bütçeyle bunu herkes yapamaz suan bile ferrari,mclaren,bmw,toyota,redbull,honda bizden bütçe oalrak büyük takımlar fakat biz azimle inançla iyi yerlerdeyiz renonun basarısı örnek bir basarıdır siz en zengin birkaç takımdan birsiniz fakat hala yarış kazanabılecek bır otomobılınız yok yarıs kazandık dıyosan o yarısta ferrari ve mclaren yarıs dısı kaldı bıraz mantıklı ol 2004 te renault kendı gucuyle yarıslar kazanmaya baslamıstı bılmem hatrlıyomsn ferrari ve mclaren hatta williamsn yarıs dısı kalmasyla değil kendı bılek gücüyle bizden basarılı olmanz ıcın daha 40 fırın ekmek yemenız lazım kubica söylyr sampıyonluk riya diye siz hala zirvendeyzz dıyosnzz uyanın önünüzde Ferrari ve mclaren dibinizdede redbull-toyota-reno var bunu kubica söyluyor

  6. önünü kesmek için ne mi yaptılar önce bütün gücünü V10 motorunu geliştirmeye ugrasan takımın bütün ugraslarını bosa cıkararak V8 motora geçirdiler bu yetmedi 2006 sampıyonlugunu engellemek ıcın 2005 tede kullanılan kutle amortısorunu kaldrdılar yetmedi en emin yerlerımızden biri olan michelini yasakladılar yetmedi sezon ortasına dogru müthiş gelişim sağladıgımız motor gelişimini durdurdular oda yetmedi standart ecuya döndüler daha sayyyım mı erhan kardesım:D

  7. Yasin Renault hakkında söylediklerine katılıyorum ama Renault un önünü kesmek için ne yapıldı?

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Aklında Pınar kalmış Tahsin arkadaşın ; yorumlarını çok kafaya takıyor herhalde ondandır

  9. tahsin cevap yazdıgın kişi Yasin Pınar degil:)))

  10. sinan  bilir avatarı

    benim yorumlar gider baipınarlar kalır,buda güzel!bundan sonra hiçbir habere yorumu yapmayacağım.bunuda silersiniz artık.

  11. walla pınar sende ala provakatör yok reno 2002-2004 yıllarına kadar 2 galibiyeti vardı başka ne başarısı vardı 2.yılınızda kaçıncı oldunuz biz 2.yılımızda.3.en iyi araç olduk.sen BMW'nin williams yıllarını izlemiyordun galiba BMW'de bu sporda yıllar önce şampiyonluk yaşamış bir motor üreticisiydi.(brabham BMW)sonra çekildi çeşitli sporlarda faaliyette bulundu 2000 yılında geri geldi williams ile güzel yıllar geçirdi.sonra 2006 yılında sauber'i aldı şimdi 3.senesinde zirve için mücadele ediyor.

  12. yha sinan sen provakatörün alasısın yuhh yhaa aşağıda kim bmw ye laf söylemiş asıl siz her reno haberinin altını bmw bmw diye dolduruyosnz kım bmwye tas atmıss yuhhhhhh artık snn amacın ortamı germek bıktım artık renocular neden cekemesın bmwyı 2002 de kurulmus en kötü derecesi DÜNYA 4.lüğü iki kere üst üste hem markalarda hem sürücülerde şampiyon olmuş bir takım shumiyi alonsoyu meydana çıkaran bi takım ilk kez turbo motoru kullanan toplamada 6 şampiyonlugu bulunan bir takım 5.en büyük bütçeyle tarih yazmış önü kesilmek için her türlü engel konuslmus bir takım neden mclaren ve ferrarilerin basına gelmedık kalmayan bır yarısta kazanabılen bır takımı kıskansın söylermsnn bana bmw yenı kurulmus reno cok mu eskı 2002-2006 cok fazla fark yok sadece 4 sene ama sizin 1 yarıs galıbıyetınız bızım ıse IKI DUNYA SAMPIYONLUGUMUZ var konusturtma benı

  13. tahsin biz renocular bmwyi fln kucumsemyrz ortamı germe

  14. umut katılıyorum sana kardeşim.

  15. Renaultcular BMW yi küçümseyemez çok saçma.BMW Renaulttan çok daha üstün durumda nasıl küçümseyecekler garip bir durum.

  16. Yine her zaman ki tartışmalar başlamış.:) Renault taraftarlarıda BMW taraftarlarıda bıkmadı bu tartışmalardan ne sabır varmış sizde.

  17. tolda ben BMW taraftarıyım ama BMW'yi seviyorum diye diğer markaları sevmememmi gerekiyor sadece mclaren'i değil gerekirse diğer takımlarıda savunurum erhan arkadaşımız doğru söylemiş kubica BMW'yi uyardı haber başlıklı yazıda pınar gereksiz yorumlarıyla BMW'yi çok küçümsüyor aşağıdaki yorumu sadece bu haber için değil genel anlamda söyledim nerde bir BMW haberi yada nerde bir hamilton haberi pınar yada başka renocular ortamı germek için boş boş konuşuyor ve küçümsüyorlar renocuların mclareni sevmemesinin nedeni alonso.artık alonso bile hamilton hakkında yorum yapmazken renocular konuyu sakız gibi uzatıyor ama anlayamadığım nokta renocuların BMW'yi neden sürekli küçümsemeleri. BMW burda kimseyi küçümsemedi. ama renocular sürekli; BMW'yi bu yarışta ezicez yok görüşücez kan davanızmı varda böyle gereksiz yorumlar yapıyorsun vahit eğer söylediklerimi daha iyi irdelersen ne demek istediğimi anlarsın tabi gözünüzdeki BMW düşmanlığı büyümezse.

  18. Hmm silinmiş yorumum o kadarda sert değildi halbuki.

  19. heralde almanları seviyor :))

  20. tolga soydan avatarı

    tahsin BMW taraftarı falan değil bana göre.her yorumunda mclarencilerden daha çok savunuo mclareni.

  21. vahit başol avatarı

    burak karDesım bızDe espırı yaPtık yanı,bıZde bıLıyok herHlede.tahsının ne taraftarı oLması benı ıLgıLendırmez ben sadece tahmın ettım.yorumLarına karsıLık vermek ıstedım

  22. vahit 1999 da siyah beyaz televizyon mu kalmıştı….Tahsin arkadışımız BMW taraftarıdır…

  23. vahit başol kardeş çok güzel konuşmussun kardeş saol

  24. harbiden asagıda ne bmwye nede hamıltona soylenmıs laf var ne alakada sen renoculara laf atıyosun

  25. vahit başol avatarı

    devamlı gırıyom bu sıteye ve herkesın yorumLsrını okuyom,gercekten cok guZel yorum yaZan araKadasLar var.ama su tahsın arakadasın yorumLarına bır anLam veremıyom.mıLLetı kıskırtmaktan basKa bısey yapmıyo gordugum kadar.buraya yorum yazmamın tek sebeı sensın tahsın karDes.bıraz yorumLarına dıKKat etsen ıyı oLur rencıde edecek cumLeLer kuruyon.sana tavsıyem bıraz sakın oLman.senın o begenmedıgın takım ıkı sene ust uste sampıyon oLdu ıkı sene oncesıne.sımdı bende sana bısey dıyeyım damam tahsın kardes sende kendını takımınL aıLgıLen buyuk ıhtımaL sen mc Laren taraftarısın.en son mc Larenın sampıyon oLdugu zaman sanırım sıyah beyaz erKanda gormussundur beLkıde gormemısndır yasın kucukse o bakımdan dedım.bunu yazmak ıstemezdım ama sadece tahsın arkadasa cvp nıteLıgınde bu yorum.sen boyLe devam eDErsen bende senLe urasırım arKadas cok agresıf gordum senıı bakıyomDa tahdın kardeSs:))))

  26. renocu arkadaşlar diğer takımların taraftarlarına laf yetiştirmektense kendi takımlarına baksınlar öyle hamilton'ı küçmsemeler dalga geçmeler.BMW'yi küçümsemeler dalga geçmeler.reno başarılı bir takım ve başarılı olmasını isterim seyir zevkinden dolayı ama öyle her hafta diğer insanlara laf yetiştirmekle biryere varılmaz.gerektiğinde tebrik etmesini bilin F1'de sadece reno şampiyon olmadı ferrari mclaren williams lotus brabham… daha bir çok takım şampiyonluk sevinci yaşadı reno şampiyon olduğu yıllara bir anda gelmedi onun için ufak tefek geliştirmelerle ön sıralar için mücadele etmek ancak hayal olur.bence reno bu seneyi çöpe atıp 2009 için gerçek anlamda çalışmalıdır yoksa hüsranlar birbirini kovalar hazır bu yıl iddialı değilsin başla çalışmaya 2009 için bırak R28'i geliştirmeyi yüklen R29'a sonra daha başarılı olacaksınız bence.

  27. onur aybars avatarı

    Renault bu sezon için daha fazla zorlamayıp, 2009 için çalışsa çok daha iyi bir iş yapacak. Sezon sonu ha 4. olmuşsun ha 10. olmuşsun. Ancak 2008'i bu şekilde bırakıp 2009 için çalışırsa ve Alonso'yu da bir başka takıma kaptırmazsa 2009'un favorilerinden olabilir. Bir McLaren'ci olarak güçlü bir Renault görmek beni mutlu eder.

  28. bekleyen derviş sıkıntısından gebermiş :))))))))))9

  29. ferhat umudunu yitirma kardeş benim gibi ol bir gün mutlaka

  30. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    artık bende pek umutlu bakmıyorum çünkü gelişecek araç sezon başında belli eder kendini, bundan önce ne olduya bundan sonra olacaklar aynıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir