Brawn: "Testlerden Fayda Sağlamadık"

yazar:

kategori:

FIA bugün Paris’te gerçekleştirilen toplantıda kimin hatalı olduğunu bulmak için tarafları çapraz sorguya tutuyor.

Brawn “Nasıl avantaj sağlayacağımızı bilmiyorum. Hangi lastikleri kullanacağımızı bilmiyorduk. Pirelli’nin neler yaptığı konusunda detaylı hedefleri bilmiyorduk.”

“Biz her zaman kötü bilgi olmasındansa hiç bilgi olmamasını prensip ediniyoruz. O testlerden bilgileri nasıl kullanabileceğimizi bilmiyorum.” dedi.

Brawn, testlerde araç telemetre verilerinin açık olduğunu ancak kullanılmaması için takımın güvenli sunucularında saklandığını söyledi.

Brawn “Araçta bir sorun oluşmaması için takım her piste çıktığında pist üstü verilerini açık tutar. Telemetre aracın normal çalışması için kullanıldı.” dedi.

FIA avukatının, piste her çıktıklarında bir şeyler öğrendiklerini bu yüzden avantaj sağladıklarını söylemesi üzerine Brawn “Bu kaçınılmaz bir şey ve FIA’dan test için izin aldığımızda bu dikkate alındı. Ancak her şey orantılı olmak zorundaydı.” dedi.

Brawn ayrıca her hareketlerinden önce en son mecra olarak Charlie Whiting’e danıştıklarını; bu testlerde de aynısını yaptıklarını söyledi.

“Charlie sportif her konuda bizim için bir referans noktası, özellikle de yarış hafta sonunda çıkan bir çok konuda ondan faydalanıyoruz. Charlie de yarış direktörü olarak onlarla ilgilenir. Sportif kuralların önemli yanı o an için cevap almaktır.” dedi.

Mercedes’in Whiting ile olan görüşmelerinin yazılı olarak kayıt altına alınmaması sorusu üzerine Brawn, yarış hafta sonunda bunun mümkün olmadığını belirtti.


Yorumlar

  1. 1000km test kısaca 3 yarış veya 2 yarış haftasonu test yapacaksın,bu senenin aracını kullanacaksın,2014 veya 2013 her neyse lastikleri test ediceksin bundan fayda sağlamadığını veya rekabetçi olamayacağını belirteceksin,nasıl kullanacağını bile bilmiyorum diyeceksin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir