Mercedes'ten Ferrari'ye Suçlama

yazar:

kategori:

Paris’te devam eden mahkeme sırasında takımın avukatı Paul Harris, uluslararası mahkemenin testler konusunda takınacağı sert tutumun, 2011 aracını kullanmış olsalar da gerçekleştirdikleri test nedeniyle Ferrari’ye de uygulanması gerektiğine inanıyor.

Ferrari takımı Barcelona’da 2011 aracının kokpitine geçen test pilotu Pedro de Rosa ile bir Pirelli testi gerçekleştirmişti. FIA tarafından eski otomobillerin kullanılmasına izin veriliyor olmasına rağmen, Harris 22 maddenin katı yorumuna göre otomobillerin mevcut kurallar uygulanmaya devam ederken kullanılamayacağı anlamına geleceğini söylüyor.

22 maddede, mevcut Formula 1 teknik düzenlemeleri devam ediyorken şampiyonada yarışan herhangi bir takımın yarışlar dışında bir önceki veya bir sonraki senenin araçları dahil piste çıkmasına izin verilmeyeceği belirtiliyor.

Harris, “Eğer biz 22 maddeyi yorumlarken yanlış yaptıysak ve ihlal gerçekleştirdiysek, Ferrari de aynı ihlali gerçekleştirmiş demektir.”

“Onlar da piste çıktılar. Bizse burada onların aracının düzenlemelerde belirtilene uygun olduğunu konuşuyoruz. Başka bir şey söyleyemiyorum”

“Ferrari’nin 2011 otomobili, 2012 ya da 2013 sportif düzenlemelerine uygundur. 2011 ile 2013 araçları arasında sadece yarım saniye fark vardı. Yani 2011 ile 2013 arasındaki değişiklikler çok büyük farklar yaratmamıştır.”

Ayrıca Mercedes, Ferrari’nin 2012’de Pirelli ile bir test daha gerçekleştirdiğini, Felipe Massa’nın İspanya GP öncesinde test yaptığını ve takımın 1000 km’den fazla yol kat ettiğini hatırlatıyor.

Harris, Ferrari 2011 aracını kullanarak 151c maddesine göre kural ihlali yapmış sayılmıyorsa, Mercedes’in de 2013 otomobilini kullandığı için cezalandırılamayacağını söylüyor.

 

 


Yorumlar

  1. F1 tarihindeki bütün skandalları topla bir de bunları 1000le çarp yine de mclarenin 2007 deki casusuluk skandalının yanında devede kulak kalır.

  2. bu sene sıfır ''0'' çekecek bir takımın taraftarı için diğer takımlar hakkında atıp tutma fazlasıyla komik bir durum.a benim homolog yavrum ah.

  3. F1 de hangi takim Ak'ki McLaren kara leke olarak gecti. Bence en Karasida Ferrari cünkü en kücûk cikari icin bile herseyi yapabiliyor.

  4. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    çogu yorumda mercedes suçlanmış en güzel örneği çamur atalım izi kalsın gibi gerçekten gülünç yorumlar da var 🙂

    habere gelince itirazda geç kaldılar bana göre fakat adamlar bu demeçlerinde sonuna kadar haklılar ceza gerekiyorsa ferraride almalıdır.

  5. mclaren kaka takım mı bilemem ama;

    F1 tarihine kara leke olarak geçmiş bir takımdır

  6. Atalarımız iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır demiş ama bu arkadaş anlamamış.

    Hırsızlıkları hiç yok akıllarında.

  7. Raikkonen,Massa ve Senna hakkında yazdıkların dışında hepsi doğru. Mclaren yüz milyon cezayı boş yere mi ödedi?

  8. İşler senin dediğin gibi yürüseydi ne esnek kanat,ne çift katmanlı diffüzör ne de EBD olurdu.Herkes Çarliye sorar o onay verirse yürürler. Ferrari iki kez özel lastik testi yapmış.Bu 2013 yılında lastiklerle sorun yaşamamalarını açıklıyor.Reno ve Ferrari işlerine gelmeyen(Diğer takımların sorun yaşamadığı lastikler)lastikleri ertelettiler.Muhtemelen bu yıl kullanılmayacak.

  9. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Mercedes ayrıca Maldonado ve Grossjean'ın da ceza alması gerektiğini, çünkü kötü sürücüler olduklarını, öte yandan McLaren'in de 2007'de casusluk yaptığı için kaka bir takım olduğunu kaydetti. Üstüne üstlük Red Bull'un dandik takım olduğu, Kimi Raikonen'in hiç yakışıklı olmadığı ve Felipe Massa'nın da burnunu karıştırdığını açıklayan takım son olarak F1 efsanesi Ayrton Senna'nın da son yarışından önce yere tükürürken çekilmiş fotoğrafını basına dağıttı.

  10. Heh bende ne zaman Alonso'ya laf gelecek diye bekliyordum ve son satırda şaşırtmadın beni. 🙂

  11. 011000110110000101101110 (spa2000) avatarı
    011000110110000101101110 (spa2000)

    Pirelli, şayet testten sorumlu ise Ferrari'nin testte 2011 de homolog edilmiş olan aracı kullandığını kamuya nasıl ispat ediyor?

    Flu fotoğraf ile mi?
    Yoksa sadece ben sizlere sadece 2011 aracı kullanıldı diyorum ve buna inanın mı?
    1000 den fazla tur test yapıldı dan kasıt nedir? 1005 mi 1230 mu 1560 mı?
    Testte 2013 lastiklerinin kullanılmadığını nasıl ispatlıyor. Gözlemcilere örnek mi veriliyor?(gözlemci var mı?) Yoksa 2013 lastiği değil bunlar vallahi mi deniyor?
    Madem lastikler hakkında geri dönüş alınacak neden Ferrari'nin test pilotu görevlendiriliyor? Aracın bir Ferrari olması düz mantığı ile hareket etmek yerine şu an mevcut takımlar ile bir bağı olmayan bir pilot neden seçilmedi. Malum Pedro'nun da Ferrari nin 2011 aracında bir tecrübesi yok.

    Tahminim;
    Fotoğraf için 2011 aracı ile görüntü verilmiş sonrasında 2013 aracı ile bir sonraki yarış olan İspanya gp sinde kullanılacak lastikler test edilmiş, diaz bu test sayesinde rahat bir yarış çıkarmış, Red Bull ile ara korunmuştur.

  12. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ayrıca Ferrari testini yarış takımı değil gösteri takımı yapmış diye biliyorum bence bu da önemli bir nokta ve testin yapıldığı araçla bu yılın araçları birbirinden tamamen farklı bu da ferrari'nin istese de çok bir fayda sağlayamayacağı sonucunu doğurur…

  13. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    sende yanacaksın ferrooo

  14. "Zaten alacağız cezayı, giderayak herkesi çukura atalım" gibi birşey bu

  15. Kuralları okuyupta sadece mgp yetkililerinin 2013 aracı ile test yapılabileceğini anlamasını da sormak gerekmez mi?
    Bu işi oldu bittiye getirmek istediler ama ellerinde patladı bence. Eğer zaten bu şekilde bir test serbest olsaydı geçen sene veya ondan önceki senelerde yine aynı yılın aracı ile test yaparlardı zaten.
    Çünkü her yıl lastik sorununu çözdük diye yalanlar atıp sonra yarışta gümleyenler kendileri.

  16. TifoAlo HRT avatarı

    Takım acilen avukat değiştirmeli yoksa kendilerini rezil ederler.

  17. Adama sormazlar mı 2013 aracı ile test yapabilirsiniz denirken niye 2011 aracı ile test yapmak istesinler?

  18. Kuralda bir sene öncesinin ve bir sene sonrasının olamayacağı açıkça belirtiliyor. 2011 aracı ile 2013 arasında çok büyük bir fark yoktu, aynı şekilde değerlendirilmeli demek çok saçma. Madem öyle siz de öyle yapsaydınız işinizi garantiye almak için. İddia edildiği gibi ne kadar benzerse benzesin kurallara aykırı bir şey değil anlaşıldığı kadarıyla 2011 aracını kullanmak. Bir takım kurallarda belirtilen şekilde hareket etmiş, bir diğeri ise kuralları kendince esnetmeye çalışmış ama sınırı aşmış. Dışarıdan bakıldığında, benim gördüğüm şekliyle olay bu.

  19. Adama sormazlarmı madem öyle siz neden 2011 aracı ile test yapmadınız???

  20. Çamur atalım izi kalsın.

  21. Mercedesle Ferrari'nin durumu cok farklı Ferrari'nin bu olaydan herhangibir ceza alması tuhaf olur

  22. Ferrari'ye gelecek bir ceza olacağını zannetmıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir