Horner Mercedes'in Masum Olduğuna İkna Olmamış

yazar:

kategori:

Mercedes’in kendini temize çıkaracak savunmayı yapıp yapamadığı sorulduğunda Horner, “Pek değil ama karar mahkemenin. Tüm gerçekler ellerinde. Doğru kararı verecekleri konusunda onlara güveniyoruz.” diye konuştu.

Horner, “Bana kalırsa bazı belirsizlikler var ama kurallar oldukça açık ve tüm takımlar bu kuralları biliyor. FIA ile birlikte kurallar yazılırken çok fazla zaman harcıyorlar. Yani bana kalırsa tüm takımlar kuralların neler olduğu konusunda fikir sahibi.”

“Cezanın ne olması gerektiği konusunda yorum yapmak bize düşmez ama genelde sportif bir ihlal yapıyorsanız buna uygun sportif bir ceza vardır.”

“Şurası açık ki, bir Formula 1 aracıyla ne zaman piste çıksanız bir şeyler öğrenirsiniz, özellikle de mevcut araçla çıktığınızda. Bu nedenle hangi lastikleri kullandıklarının hiç önemi yok.”

“Elbette Ferrari de bu şekilde birkaç test yaptı ancak 2011 aracı kurallara uygundu. Önemli olan şeffaflık ve açıklığın olması çünkü bu testin (Mercedes testi) yapılış şekli doğru değil” diye devam etti.

 


Yorumlar

  1. Pole ü alıp Ferrari ile aralarına mesafe koyamayınca Ferrariye geçilme ihtimalleri fazla oluyor.Pole ü almalarına en büyük engel Mercedes olduğu için politika ile işi halletmenin yolunu seçiyorlar.Şu an lastiklerini iyi kullanan bir Mercedes olsa zaten hiçkimse şu araca yetişemeyecekdi.

    Şu anlaşılıyor ki; RBR tekımı gri bölgelerle performans farkı oluşturamayınca politik olarak çalışmaya başladı.Takımı bu kadar sistematik şekilde çalışmasını sağlamak tabiiki takdir konusu ama RBR de bazen illegal yöntemlerini politikalarla desteklemiyor değil.

  2. Hadi ya ciddi misin?Korku dağları bekler. Mercedes korkunuz iyice açığa çıkmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir