Hamilton McLaren'dan Şampiyon Olamadığı için mi Ayrıldı?

yazar:

kategori:

28 yaşındaki İngiliz pilot, McLaren’den ayrıldığını çünkü aldığı dünya şampiyonluğunun yanına yenilerini ekleyemeyerek zaman kaybettiğine inandığını düşünüyor.

Hamilton: “Tek şampiyonluğun artık çok büyük bir prestiji yok çünkü şampiyonluk alan çok fazla pilot var. Bugün iki, üç ya da dört şampiyonluğu olanlar var ve sizi özel yapan budur.”

“Formula 1’e geldim ve neredeyse ilk sezonmda şampiyon oluyordum. Sonrasında ikinci sezonumda şampiyonluğa ulaştım ama ondan sonra gerçekten rekabet edebilecek bir otomobile sahip olamadım.”

“Otomobil çok büyük fark yaratıyor. Bu nedenle, en iyi yıllarınızı heba etmek istemezsiniz.”

Hamilton’ın McLaren’dan ayrılık kararı almasında Ron Dennis ile yaşadığı anlaşmazlıkların da etkili olduğu düşünülüyor. Dennis daha önce yaptığı açıklamalarda, adını vermeden, eski bir McLaren pilotunun takımda konsantrasyonunu kaybettiğini ima etmişti.

“Bazı insanların hedefleri konusunda konsantrasyonlarını kaybettiler. Bunu yaptığınız zaman dünya şampiyonu olma konusunda konsantrasyonunu da kaybetmiş olursunuz.”

 

 


Yorumlar

  1. Onur Gentas avatarı

    Hamilton ve Alonso aynı takımda yarıştılar.Alonso ozaman fark attımı peki? Lütfen Hamilton poh pohlandı falan demeyin saçma geliyor bu tür bahaneler.

  2. o aldığım dereceler F1'in resmi sitesinden zaten. oldu hep 1 saniye fark olsaydı. hamilton tek turda en hızlı olduğu halde 0.2 saniye geride kalıyorsa hatta webber'in de gerisinde kalıyorsa bu redbull açık ara hızlı demektir. zaten de öyle, 2009-2010-2011-2012, redbull hep sezonun en iyi aracıydı. 2009'da brawnla beraber en iyiydi.

    2010'da ortalama grid pozisyonları
    1 Vettel: 2.0
    2 Webber 2.5
    3 Hamilton 5.2

    esas olan şu: vettel hızlı değil en hızlı ve en iyi araçlarla yarışıyor tam 4 sezondur. bu 5. sezon.

  3. Bu cumlelerin neredeyse tamamina katilirdim, ama Redbull`a gitseydi..

  4. emiko emiko avatarı

    Mclaren mercedes'ten sonra 6. ve 7. lik savaşı verir.

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    evet hamilton hep hızlı araçla yarıştı pole sayıları önemli deil pole pozisonlarının hangi derecelerle alındıı önemli f1 resmi sitesinden derecelere bakarsan öyle 1 saniyelik pole farkları yok hamiltonun olduğu araçta alonso olsa belki yine şampiyon olamazdı ama en azından daha çok zorlardı buna eminim

  6. Eski bir Mclaren taraftarıydım.O yüzden takımı iyi bilirim.Kopan kanatlar,hava girişinde unutulan tıkaçlar değiştirilmeyen lastikler.Pilotların birbirine çarpması buradan köye yol olur.Çok saç baş yoldurdular.Hamilton en iyisini yaptı.

  7. 2011 sonunda pole alamazdı değil, şampiyon olamazdı yazacaktım. yanlış olmuş.

  8. Ferrari de kaç senedir şampiyon olamıyor hatta McLaren ın arkasında kalıyor. Yani senin mantık kötü be kardeş.

  9. En hızlı araca belli yerlerde denk olan aracımız vardı. Ben bunu anlatmaya çalıştım. Bunu kullanamadılar sadece Lewis değil takımda. Ama lider her zaman pilottur pit duvarı değil. Sen Macaristanda yumuşak lastiği seçilmesine bir şey demeyip yarış kaybedersen bunda suçlu belli kimdir.(yarışı izleyenler bilir.)

    Takım orda yağmurun gelebileceğini düşünüp yumuşağı takmak gibi bir fikir yürütmüşki yağmurda yağdı. Ama Button yapmadı. Bu tip olayların hepsini Button daha iyi kullandı. Demekki takım yapması gerekeni yapıyor. İçine de ettiği oluyor ama genelde işini iyi yapıyor. Bu tip olayları şans faktörünü görmezden gelerek düşünün derim ben.

  10. hamilton hep hızlı araçla yarıştı şampiyon olamadı diyen bazı troller atlamadan hemen yazalım;

    2010;

    redbull'un 19 yarışın 15'inde pole aldığı sezon. geçen hamilton'un resmen çıldırarak sürdüğü bir tur göndermiştim. adam o turla bile 4. olabilmişti. hem de vettel'den 1 saniye fark yiyerek

    tur burda; https://vimeo.com/68125920
    fark da şu;
    vet: 1:29.615
    web:1:29.758
    alo: 1:30.426
    ham: 1:30.556

    button'ın turu ise: 1:31.699 / yağmurlu olmamasına rağmen Q2'ye kalamamıştı.

    2011;

    redbull 19 yarışın 18'inde pole aldı. hadi yarışlarda hatalar yaptı diyelim, sezon içinde 1'e 18 pole ile üstün olan diğer araca karşı kimse şampiyonluk alamaz. bu sezonda mclaren'de veya redbull harici başka herhangibir takımda tarihin en iyi sürücüsü olsa bile (ki bu hamilton değilse) pole alamazdı.

    2012;

    mclaren redbull'dan 9'a 8 ile 1 pole fazla aldı. ancak sadece malum araç yüzünden kaybettiği 4 galibiyet vardı. /diğer pilotlar/takım hatalarını saymıyorum. aynı sezon ise vettel ve alonso takım yüzünden puan kaybı değil, puan kazanımı sağlıyordu. çok doğru kararlar, hatasız pitstoplar, dayanıklı araçlar vs.

  11. 2011'de şampiyonluk kazanacak aracımız varmıydı? 😀 yapma ilyas 20 yarışın 19'unda pol kazanan her yarış alıp başını giden fark atan bir RBR7 karşısında nasıl şansımız vardı? Lewis bi tarafını yırtsa yine bizim takım pitlerde,stratejide içine ederdi örnek 2012.

  12. Mclaren şu an puan için SAVAŞIYOR.

  13. 2011 de şampiyonluk kazanacak bir araca sahiptik bence. Ama sen takımı ileriye doğru yükseltemedin. Çünkü sende saf hız var sadece. RB ile aramızda sadece yarım adım vardı. Alonso bizde olsa bence şampiyon olurdu yada olabilme ihtimali çok yüksekti o araçla.

    2012 de de bu sefer dayanıklılık çıktı ve istikrarsızlıkla beraber yine kaçırdık. 2010 da da bir ara her yarış şov yapıyorduk.

    Yani şampiyonluk kazanacak aracım olmadı deme. Ayıp olur. Sadece en hızlı aracım olmadı de anlarım.

    Benim gördüğüm sende artık şampiyon olamayacağım yada Vettel e yetişemem artık gibisinden bir tavırdı ki bunu Ron da görmüş belliki. 2012 nin yaz aylarında bu çok netti bence.

    Bu yüzden sende artık savaşan takımı bıraktın daha basit bir takıma geçtin. Bari daha stressiz yarışayım diye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir