Mercedes Cezayı Kabul Etti, Kararı Temyize Götürmüyor

yazar:

kategori:

Kararın ardından Mercedes tarafından bugün yayınlanan açıklamada takımın yaptırımları kabul ettiği ve temyize gitmeyeceği de belirtildi.

“Uluslararası mahkemenin kararı gösterdi ki takım Pirelli testleri konusunda iyi niyetle hareket etmiştir. Asla adil olmayan sportif bir avantaj peşinde olmamıştır ve Pirelli testi konusunda bize onay verilmediğine inanılmasını gerektirecek bir neden yoktur.”

Yapılan açıklamada Mercedes’in, davayı adil bir şekiilde yürüten mahkemeye teşekkürlerini sunduğu ve sporun çıkarları adına herhangi bir temyiz davası yoluna gitmeyeceklerini açıkladı.

Pirelli çoğu kez mevcut kurallar altında lastikleri doğru şekilde değerlendirmenin neredeyse imkansız olduğunu belirtmişti. Mercedes de yayınladığı açıklamada lastik testleri konusunda değişiklik yapılması çağrısı yaptı.

“Mercedes, özellikle mevcut lastik tedarikçisini desteklemen amacıya gelecekte daha sıkı testler yapılması konusunda FIA ile işbirliği içinde çalışmaya hazırdır. 

“Şimdi ise bu konuyu kapatıp önümüzdeki Britanya ve Almanya GP’lerine odaklanmak istiyoruz.”

 


Yorumlar

  1. Hangi ceza?
    Ortada bir ceza yok ki kabul etsinler.

  2. gördük ki politika bir kez daha konuştu.itiraz etmeyecekler miş ya bide etseydiniz bu cezadan çok hediye oldu mercedese.Hayırlı ugurlu olsun F1 camiasına artık testler serbes herkes yapabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir