Lotus: "Pirelli Çok Tutucu Davrandı"

yazar:

kategori:

Pirelli, yarışlarda çok fazla pit stop olması ve takımlardan değişiklik çalışmalarına destek gelmemesi üzerine sıradaki yarışlara daha tutucu bir seçimle gitti ve sert lastikleri götürme kararı aldı.

Bu durum lastiklerde sorunlar yaşayan takımların avantajına olurken Lotus gibi lastikleri iyi kullanan takımların dezavantajına olacak.

Alan Permane “Bu sene takımlara mücadele oluşturmak için tüm lastik türlerinde yumuşamaya gidildi ve sezonun ilk yarışlarında sonucunu gördük.”

“Ancak sıradaki yarışlara sert lastikleri getiriyorsanız bu iş olmamıştır. Macaristan’a Bahreyn ve Silverstone ile aynı lastikleri getirmek çok olağan dışı bir şey. Durum geçen seneye çok benziyor. O zaman da sezon sonuna doğru tek pitli yarışlar olmuştu.” dedi.

Permane, Pirelli’ye çok fazla baskı olduğunu ancak yine de doğru olanın sezon başında nasılsa öyle devam etmek olduğunu söyledi.

Permane “Tabi ki lastiklerin daha dayanıklı olmasını isteyen takımlar var. Bizse sezon öncesinde spor tarafından kabul edilen lastik türlerinin kalmasını ve sene içerisinde değiştirilmemesini istiyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. sizde test yapın mercedes nasıl olsa ceza almadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir