Ferrari, Mercedes Kararı Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Mercedes; 2013 aracı ile yaptığı testler nedeniyle kınama ve genç sürücü testlerinden men edilme cezası aldı.

Ferrari şirketinin sitesinden yapılan açıklama şu şekilde: “Suçlu tarafın görsel olarak adil olmayan bir sportif avantaj elde etmesine rağmen ceza almaması kafa karıştırıcı.”

“Katalunya pistinde tek başına 3 gün test yapmanın, Silverstone’da direksiyonda büyük umutlara sahip gençlerle yapılacak testlerle aynı olmadığını söylemeyin. Yaz mevsimine rağmen orada hava şartları değişken olabilir.”

“Ve bu olay genç sürücü testlerinden sonra olsaydı, o zaman ne ceza verecektiniz? Sene sonunda akşam yemeği düzenlemesini mi engelleyecektiniz?” 

“Şu anda Formula 1’de işlerin ilerleyiş şekli çok sıkıcı. Hata yapıyorsunuz, kurallara aykırı parçayla yarışıyorsunuz ancak sadece bunun sıradaki yarışta değişmesi söyleniyor.”


Yorumlar

  1. Ortada bir müsabaka var ve adil olunması şart, herkezin test yapma hakkı var artık. Ferrari tutumunda sonuna kadar haklı.

  2. waaaoooowwwwww fantastik………………………………………………………………….Şalu

  3. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    O değilde resmi büyütünce cok güzel bi görüntü cıkıyo ortaya

  4. Mercedes lobi gücünü kullandı. Mercedes'e büyük bir ceza gelmeyeceğini söylemiştim önceden. Yani şaşılacak bir durum yok esasen.

  5. Ferrari patlamış da komik olmuş. Ağırlık koyabilen bir takımın patlayışı değil bu. Zaten kazanmasalar bile fazla para alıyorlar, sussunlar otursunlar bence. Zamanında Ferrari'yi de gördük.

    Şu da var, şimdi test yapmaya kalkanlar olacak bu sezonun aracıyla, FIA da tepelerine binecek. Mercedes karambole kurtuldu, hafifletici sebepleri vardı belki de. Bundan sonra test yapacakların bu sebepleri olamayacak.

  6. Burada… büyük ceza gelmemiş olması benim takımım için oldukça iyi ama sportif yönden düşünülmesi gereken bir durum.Etkileyici şekilde tehdit olmaması bu işlerde yarına yönelik sakıncalı durumlar oluşturacaktır.

    Bu durumu eleştirirken şahlanmış atdan en ilginç hikaye ise şu olmuşdur:"Şu anda Formula 1'de işlerin ilerleyiş şekli çok sıkıcı. Hata yapıyorsunuz, kurallara aykırı parçayla yarışıyorsunuz ancak sadece bunun sıradaki yarışta değişmesi söyleniyor." Bu durumdaki parça aracın performansına yönelik olaral ileri seviyede etkide bulunmuş hatta yarış kazanmasını sağlamışsa Horner kardeşimizin çırpınmasının açıklaması ne olacak?

  7. Ferrari bence "Madem ceza vermiyorsunuz, caydırmıyorsunuz ben de test yaparım" diyecek. Çatır çatır Fiorano'ya arabayı koyacak Pedro ve Fisichella'Nın altına. Sonra da FIA sezon içini serbest bırakma kararı alacak, gidiş bu yönde.

  8. Ferrari, son birkaç senedir büyükbaba rolünde. 🙂

  9. TifoAlo HRT avatarı

    Gene horse whisperer dan yazdılar açıklamayı.

  10. Aynı şekilde pirelliyle test yapılsın.Cezası belli sonuçta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir