2013 Le Mans 24 Saat: Allan Simonsen Ciddi Kazasından Sonra Hayatını Kaybetti

yazar:

kategori:

Danimarkalı pilot GTE Am sınıfında yarışa polden başlamıştı.

34 yaşındaki Simonsen Tertre Rouge virajında ciddi bir kaza yapmış ve bariyerlerin onarımı için 50 dakika kadar süre boyunca güvenlik aracının piste girmesine neden olmuştu.

Le Mans’da yedinci kez yarışan pilot ambulans ile hastaneye kaldırılmıştı.

Organizatörden gelen bilgiler şu şekilde: “Yerel saatle 15:09’da Danimarkalı Allan Simonsen tarafından sürülen 95 numaralı Aston Martin Vantage GTE dördüncü turunda Tertre Rouge virajında yüksek hızla pistten çıktı.”

“Sürücü görevliler tarafından hızlıca pistin tıbbi merkezine götürüldü. Merkeze durumu ciddi şekilde getirilen Allan Simonsen orada hayatını kaybetti.”

“Simonsen’in ailesi Aston Martin Racing yöneticisi David Richards tarafından derhal bilgilendirildi.”

Organizatör ACO, kazanın nasıl gerçekleştiği tam olarak ortaya çıkmadan yeni bir açıklamada bulunmayacak.

Simonsen’in ölümü 1997 yarışının antrenmanlarında Sebastien Enjolras’ın hayatını kaybetmesinin ardından gerçekleşen ilk ölümcül kaza oldu. Yarış içinde gerçekleşen en son ölümcül kaza ise Jo Gartner’ın ölümüne sahne olan 1986 yılında olmuştu.

 

 


Yorumlar

  1. Lauda'nın kazası gibi olmuş. Gerçekten bariyere çarpabileceğin en kötü durum. Kerbe kaptırmış.

  2. Motorsporları böyledir. Zaten bu gerçeklik olduğundan ve değiştirilemeyeceğinden de motorsporları kelimesinin arkasını bazı tanımlar dolduruyor. İnsanlar böyledir farklı canlılarız. Ölümü bilerek yola çıkabiliriz bir çok benzerliği olmasına rağmen hayvanlara bunu söyleseniz yaptıramazsınız bazı şeyleri.
    Her seferinde bir suçlu, keçi aramamak gerekir. Böyle olursa motorsporlarını yapamazsınız. Yapmanızın da bir manası kalmaz. İnsan fizyolojisinin üzerinde ki fiziki gerçekleri değiştiremezsiniz hiç bir zaman 30 yıl sonra da mevcut motorsporları mantalitesini topyekün değiştirmiyorsanız önünü alamazsınız sakatlık ve ölümlerin. Bunu insanlar istiyor biz istediğimiz için bu sitedeyiz. Ölene sorulamıyor malum değer miydi diye.

  3. Ailesine sabır diliyorum. Motorsporları böyle maalesef, acıması yok.

    Sanırım bariyerin hemen arkasında bir ağaç varmış, ağır hasarı veren ağaç olmuş. Bariyer ne işe yarıyorsa artık?

  4. sanırım üye girişi yapmadan bir yorum yazdım.son yorum benim olmalı.motor sporlarında ölüm günümüz teknolojisi ile olmamalı.bu durumda bir sorumlu olmalı bulunmalı ve cazalandırılmalı.bir pilotun hayatını kaybetmesi üstelik 2 teker değil 4 tekerde olması benim için kabul edilebilir değil

  5. öncelikle Allah rahmet eylesin.sonrasında böyle ölümcül bir kaza oluyorsa le mans kendini sorgulamalı.hiç bir 4 tekerli yarışta ölüm olmamalı (2 teker her zaman kumar ama 4 teker farklı).yani kurallardamı hata var pisttemi hata var otomobillerdemi var her nerde hata varsa ölümcül kazaları sıfırlamak için derhal harekete geçilmeli.insan hayatı 1.ve en önemli kuraldır.hiç bir neden-olay-kural bunun önünde olamaz.bir kategoride ölüm oluyorsa ben bu işte bir hata ararım.bir hata var ve bulunmalı bir dahada tekrarlanmamalı

  6. TifoAlo HRT avatarı

    Allah yakinlarina sabir versin son zamanlarda boyle ölümlü kazalarin sayisinin artmasida pek ic acici degil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir