Kubica: "F1'de Yarışamayacaksam Test Yapmanın Anlamı Yok"

yazar:

kategori:

Gerçirdiği kazanın ardından uzun bir tedavi süreci geçiren ve şu anda rallilerde boy gösteren Polonyalı sürücü verdiği demeçlerde Formula 1’de olmayı özlediğini çok defa dile getirmişti.

Kubica, “Orada olmak ve orada kalabilmek için elinizden gelen her şeyi yaparsınız. Sonra bir gün gelir, bazı nedenlerden ötürü, orada olma fırsatını kaybedersiniz.”

“Formula 1’i özlemem çok doğal bir şey” diyor.

Şu anda Citroen ile WRC2 ‘de mücadele eden Kubica, hala tam olarak rekabetçi olabilmek için çalışması gerektiğini söylüyor.

“(F1 için) sağ kolumda hala yeterli hareket kabiliyeti yok. Önümde uzun bir yol var ve her şey bende bitmiyor. Formula 1’de yarışmak için kusursuz fiziki kabiliyete sahip olamayabilirim.”

Kubica’nın Mercedes’in Brackley’deki merkezinde simülatörde çalıştığı ve takıma yardımcı olduğu biliniyor. 

Polonyalı, “Aslında tüm pistlerde sürüş yapamıyorum. Mesela Monako. Orada direksiyonu çok daha fazla çevirmeniz gerekiyor ve ben bunu yapamıyorum. Elbette aracı kullanabiliyorum. Simülatördeyken kendimi eskiden kullandığım kadar iyi hissediyorum ama tüm pistlerde sürüş yapamıyorken piste çıkıp test yapmanın da anlamı yok.”

“Fiziksel efor bakımında simülatörde elbette pistte aracın içindeyken karşı karşıya kaldığınız g kuvvetiyle karşı karşıya kalmıyorsunuz ama direksiyon arkasında kontrollerle harcanan çaba oldukça eş değer.”

Kubica pist üzerinde bir teste çıkacağının kesinleştiği konusunda iddialar olduğu sorusuna ise gülümseyerek cevap veriyor: “Böyle bir şeyi herkesten saklayamazsınız. Hayır, gerçekten, eğer yarşamayacaksam, teste çıkmanın benim için br önemi yok.” 

 

 


Yorumlar

  1. Kubica için WRC'yi takip etmeye başladım. Ana seriye geçse de kabiliyetini görsek. Raikkonen gibi batırmasa bari.

  2. haberdeki resim herşeyi anlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir