Mercedes: "Genç Sürücü Testleri Yasağı Aşırı"

yazar:

kategori:

Mercedes, geçen hafta yapılan mahkemeden kınama ve genç sürücü testlerinden men edilme cezası almıştı.

Brawn “Genç sürücü testlerini kaçırmanın sonuçlarına bakıyoruz çünkü o testler için planladığımız çok derinlemesine bir program vardı.”

“Bu programdaki kaybı nasıl telafi edeceğimiz üzerine çalışıyoruz ve bunu yapabileceğimizden emin değilim. ORada planladığımız bazı şeyleri yarış hafta sonunda yapamayız. Bu yüzden genç sürücü testlerine katılmadığımız için kaybımız büyük olacak.”

“Bazı takımların, bu cezanın önemli olmadığını söylüyor olmaları talihsizlik.” 

“Cezamız oldukça aşırı. Pirelli için 1000 km’lik test servisi yaptık. İki günde tamamlanabilirdi ancak hava muhalefeti nedeniyle 3 günde yapıldı.”

“12 set gelişim lastiği test ettik ve bunların hiçbirisi 2013 ya da 2014 sezonunda kullanılmayacak. Kısa ve uzun sürüşlerle lastik testleri yapanlar başka bir şey için boşluk olmadığını bilirler. Sadece lastik testi yaparsınız.”

“Takımlar normal araçlarıyla 1500 km test yapacaklar, tüm ekipmanlarını, sistemlerini ve yeni parçalarını kullanacaklar.” dedi.


Yorumlar

  1. Genç Sürücü Testlerinde çalışamayacaksınız, belki de geriye de düşeceksiniz, ama yaptığınız 3 günlük illegal (As pilotlarla gerçekleştirildi bir de, var gelen feedback'leri sen düşün…) testin ardından zaten öne çıkmıştınız (kendilerine yarar sağlamaktan bahsediyorum elbet). Şimdi sıra sizde, hadi bakalım odana, cezalısın.

  2. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Amacı "algı tönetimi" olan bir açıklama. Ceza'nın fazla olduğu açıklamaları ile takipçilerin gözünde yeterli bir ceza algısı oluşturmak niyetindeler. Yoksa bu kadar cezadan çok fazla memnun olduklarına eminim. Fia politik sebeplerden dolayı bu kadar ceza verebilirdi en fazla.

  3. Aferim böyle devam.Red Bull ve Reno böyle yaptı.Ufak ufak avantajlarla büyük ilerleme kaydettiler.Ay motorumuz güçsüz deyip EBD,patinaj kontrolü vs geliştirdiler.

  4. Aldıkları cezada hafifletici sebepler de etkili oldu. Bilmiyorduk ağbi durumundan yırttılar. Yoksa test yasağının ihlali çok daha büyük ceza gerektirir.

    Belki genç pilot testlerine çıkmalarına tekrar izin verilebilir.

  5. Katılıyorum ceza aşırı. Bunlara yaptıkları için ödül verilmeli. Ceza mı o da bu işi açığa çıkaran densizlere verilmeli.

  6. Brawn sende hiç mi utanma yok ? Verilen ceza yapmış oldugunuz kural ihlalinden kat be kat daha hafif iken çıkıp ceza aşırı demek ne tür bir saçmalıktır.

  7. salih yildiz avatarı

    Yuh be insan utanır bunu söylerken, Ozan ın da dediği gibi FIA nın başka hesapları olmasa ceza eminim bu şekilde olmazdı…

  8. Tamam tamam yedik siz haklısınız.

  9. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    zeytinyağı gibi su üstüne çıkıyorlar birde 🙂

    FIA,F1'in çıkarlarını düşündüğü için daha büyük bir ceza almadınız.Susun oturun bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir