Michelin F1'e Dönüşü Göz Ardı Etmiyor

yazar:

kategori:

Basında yer alana haberlere göre FIA başkanı Jean Todt’un Pirelli’yi tercih ettiği söyleniyor ancak Michelin şirketinden Pascal Couasnon, Formula 1’e geri dönüş ihtimalini göz ardı etmediklerini belirtiyor. 

Spora dönüşü göz ardı edip etmedikleri sorulduğunda Cauasnon, “Hayır (etmiyoruz). Hepimiz aynı dünyada yaşıyoruz ve hepimiz Formula 1’in çok öte bir yerde olduğunu biliyoruz. Teknoloji söz konusu olduğunda, Formula 1 oldukça ilginç olabiliyor.” diyor.

Öte yandan Cauasnon, spora girişlerinin Formula 1’i Pirelli krizinden kurtarmak amacıyla olmayacağını da belirtiyor ve Michelin’in mevcut durumda gözü kapalı Formula 1’e giriş kararı vereceğini de düşünmüyor.

Bazı kuralların değişmesini istediklerini belirten Michelin yetkilisi, “Birlikte oturup, bazı öneriler yapmak isteriz. Lastik tipleri açısından ya da lastik üreticileri için doğru manzaranın ne olduğu konusunda (değişiklikler).”

“Mesela Formula 1’de lastik boyutlarının değişmesini önerebiliriz. Bugün 13 inç lastikler kullanılıyor ama bunlar bizim ilgimizi çekmiyor. 18 inç lastikler tamamen farklı bir mücadele.” diyor.

Couasnon ayrıca mevcut düzenlemelerin Formula 1’in daha çevreci bir spor olma hedefine uygun olmadığı görüşünde.

“Lastiklerin sadece yedi tur dayanabildiği bir sporu yeşilcilik fikriyle bağdaştırmak zor. (Formula 1) ile ancak lastikler açısında daha akıllıca düzenlemeler kabul edildiğinde ilgilenebiliriz. Formula 1’in kurtarıcısı olarak addedilme zamanı artık geçti. Ama eğer başka şekillerde mümkün olacaksa, ‘neden olmasın’ diyebiliriz.

 


Yorumlar

  1. O nasıl bir tasarımdı öyle 🙂 Amacı güzeldi ama berbat görünüyordu. Zaten tasarımı sökünce şampiyon oldular 😛

  2. RA107 daha hoştu sanki 😉

  3. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Çevreci lafı geçti.Aklıma RA108 geldi.
    "My earth dreams" :))

  4. Lastiklerin sadece yedi tur dayanabildiği bir sporu yeşilcilik fikriyle bağdaştırmak zor.

    Böyle bir şey yapmalarının marka imajlarına zarar vereceğinin farkındalar. Pirelli gerçekten cesur çıktı.

    Artık Indianapolis'te yarış yok, Michelin gelebilir 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir