Donington Park, Silverstone'un Yerini mi Alacak?

yazar:

kategori:

Formula 1’in pist tasarımcısı Hermann Tilke, pistte bazı değişiklikler yapılacağı için Donington Park’ı ziyaret etti.

Ayrton Senna’nın 1993’te efsanevi bir şekilde yarış kazandığı bu pistin, Silverstone pisti Formula 1 takviminden çıkarılırsa İngiltere Grand Prix’sine ev sahipliği yapacağı iddia ediliyor.

Donington Park’ta yapılacak değişikler için Silverstone’da yapılacaklara göre daha fazla yenilik gerekmesine rağmen F1’in patronu Bernie Ecclestone Donington’un bu yenilikleri yapmak için para bulunması bakımından Silverstone yönetiminden daha fazla şansı olduğunu düşündüğünü söyledi.


Yorumlar

  1. 4.sıradan start aldığı yarışın ilk turunu lider bitirdi. defalarca yağmur yağdı-durdu-yağdı-durdu hatta Senna lastik değiştirmek için pite girdiği sırada tekrar yağmur başladı ve pit ekibine el sallayarak pitten düz geçti. F1 Tarihinin en unutulmaz yarışları arasında.

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Öğrencilerinden bir tek schumacher dersini çalışmış :))

  3. Pist rekoru hala Senna ya ait böyle kalsın bence 🙂

  4. 1993 Donington,Sennanın kariyerinin belkide en iyi yarışı ve yarış sonu sennanın tarihe geçen sözleri
    "Yarış herkes için zor şartlarda geçti ama zor benim hırsımı hırsımda azmimi tetikliyor.Bugün bizim çocuklara yarışmayı öğrettim bir sonraki yarış ise uçmayı öğreteceğim." danington bence tekrar girmeli..!

  5. Güvenlik olabilir mi?

  6. ozan ülkügil avatarı
    ozan ülkügil

    ecclostone silverstone'u niye istemiyor anlamıyorum?pilotlar seviyor,seyirci ilgisi oldukça fazla ve takımlara en yakın pist.bizde tribünlerinden 25.000i doluyken adamlarda bu sayı neredeyse 100.000!ecclostone bıraksın bu işi 75ine merdiven dayamış artık.ayrıca yeni pistler masrafları kısacağına arttırmıor mu?ecclostone iyice düşünsün bu konuyu

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu pistin uzatılması lazım şayet f1 orada yapılacaksa mesala spadan uzun yapılırsa fena olmaz :)) tilke uzatsın şu pisti hatta ve hatta bayağı genişletsinki geçiş görelim daha sonrada alman pistleri gibi bir yıl donington da bir yılda silverstone da ingiltere gp.sini yapalım

  8. Güzel bir pist inişli-çıkışlı falan ama bence F1 için çok kısa. Sadece 4km uzunluğu var. Günümüz F1 otomobilleri 1 dakikanın altında bile dönebilir bu pisti.

  9. Akıcı ve güzel pist olduğunu biliyorum Toca Race Driver sayesinde. İnişli çıkışlı bir pist. Ayrıca İngiltere olduğu için devamlı yağmur olasılığı mevcut. Sanırım bir BTCC yağmurlu yarışı seyretmiştim burada Motors TV ile.

    Değişiklik olabilir. En az Silverstone kadar kaliteli bir pist burası çünkü.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Circuit_Doningtonpark.png
    http://en.wikipedia.org/wiki/Donington_Park

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir