İngiltere GP Öncesi Bridgestone

yazar:

kategori:

Formula 1 sezonunun dokuzuncu yarışı olan İngiltere Grand Prix’si için Bridgestone sert ve orta sert Potenza lastiklerini getirecek.

Hirohide Hamashima "Silverstone, takvimdeki yıpratıcı pistlerden biri. Bu yüzden buraya sert bileşimli Potenza lastiklerini getiriyoruz. Lastikler için zor bir pist ve pistin son bölümde lastiklerin aşınması çok önemli oluyor. Bu yüzden doğru lastiği seçemk iyi bir sonuç almak adına kilit nokta. Pilotların yüksek hızdaki virajlarda lastiklerde istikrara ihtiyaçları var. Lastiklerin iyi ısıtılması da burada çok önemli."

"Orta sertlikteki bileşenimiz tek turluk performansta daha kullanışlı ve eğer beklediğimiz koşullar olura sıralamalar için tercih edilen lastik olacak. Sert lastikler daha istikrarlı bir performans sergiliyor. Ancak takımlar ve pilotlar aşınmadan şikayet ederse yarış içinde orta sertlikteki lastiği de tercih edebilirler. Takımlar burada çok yakın bir zaman önce testler gerçekleştirdiler. Doğru ayarları bulma konusunda ve Silverstone pistinnin gereksinimlerini karşılama konusunda çalıştılar. Aralarından çok yakın tur zamanları görebiliriz."

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir