Toro Rosso, Tanıtımın Gecikmesinden Dolayı Pişman Değil

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso Teknik Müdürü Giorgio Ascanelli, yeni araçlarının tanıtımını sezon ortasında yapma kararlarından pişman olmadıklarını söyledi.

Takım sezonun ilk beş yarışında geçen sene kullanılan STR2 ile yarışmış, Monako’da yeni STR3’ü tanıtmıştı.

Ascanelli "Sezona 2007 aracının modifiyeli versiyonuyla başlamaya karar verdik ve bundan pişman değiliz. Geçen yıl toplamda sadece bir puan elde edebilmiştik. Bu yüzden doğru birşeyler yapmamız gerekiyordu.Aldığımız hiçbir karardan pişman değilim!"

Ascanelli STR2B ile ilk beş yarışta iki puan elde ettiklerini de söyledi ve yeni aracın tanıtımında geç kalınmasını akıllıca olarak nitelendirdi.

Yeterli yedek parça olmadığı için zorlayamayan Sebastian Vettel ve Sebastien Bourdais’nin şimdi daha rahat olduğunu söyleyen Ascanelli "STR 3 daha iyi bir araç. Her ne kadar tanıtımı sorunlu olsa da bunu yapmanın akıllıca olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

Yeni araç üzerinde daha yapılacak çok şeyin olduğunu söyleyen Ascanelli Fransa’da sıralamalarda ve yarışta iyi bir performans sergilediklerini ancak yine de daha fazlası için gelişime devam ettiklerini söyledi.

Toro Rosso bu sezon şimdiye kada yedi puan topladı ve markalar klasmanında dokuzuncu sırada yer alıyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir