Bridgestone Oluksuz Lastik Hamurlarını Değiştirdi

yazar:

kategori:

Bridgestone, gelecek sezon ısıtıcı battaniyelerin kullanılacağı yönünde FIA’nın kararının ardından bu ayki testler öncesinde oluksuz lastiklerinin hamurlarını değiştirdi.

Daha önceden lastik battaniyelerin 2009’dan itibaren yasaklanacağı kararı alınmıştı ama takımlarda oluşan güvenlik endişeleri ile yönetim kurulu geçen ay bu kuralda geri adım attı.

Bu ayın sonlarında sezonun son oluksuz lastikli testi öncesinde bu karar, Bridgestone’yi hamurlarında değişiklik yapmaya yöneltti.

Bridgestone Motor Sporları Sorumlusu Hirohide Hamashima: "Bu karardan önce 2009 lastiklerimizi, lastik ısıtıcıları olmaması üzerine geliştiriyorduk"

"Isıtıtılara izin veren kararın sonucu olarak, yapının önceden test edilen oluksuzlarla aynı olmasına rağmen Temmuz ayındaki test öncesinde hamurlardaki çalışma aralığı değiştirdik."

Gelecek yılla ilgili planların değişmesine rağmen Hamashima, ısıtıcılar olmadan da oluksuz lastiklerin yeteri kadar güvenli olduğundan yine de emin.

Hamashima: "Lastik ısıtıcılarına sahip olmak, onlara sahip olmamaya karşı tercih edilir. Ama lastiklerimizin, ısıtılar olmadan da güvenli ve uygun olduğuna inanıyoruz"

Bridgestone, yeni oluksuz lastiklerini Jerez’de bu ayın sonlarında deneyecek ve herhangi bir başka değişikliğin gerekip gerekmediğine karar verecek.


Yorumlar

  1. onur aybars avatarı

    Hamurlar değişmiş. Hımmm… Aklıma kötü kötü şeyler geliyor ama ne olduğunu söylemiyim. Uğraşamam…

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Evet f1 maliyetlerin düşürülmesinden bahsedip bahsedip duruyordu bridgestone nun maliyetleri f1 e dahil değil herhalde ;ilk bir test yapılsı lastik ısıtıcılarla sonra lastik ısıtıcısız ve şimdi tekrar lastik ısıtıcılı işte şu söz doğruluğunu bir kez daha ispatlıyor ''en kötü karar kararsızlıktan iyidir''

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir