Resmi: Webber Porsche için Formula 1 ve Red Bull'dan Vazgeçti

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilotun bu kararı vermesiyle önümüzdeki sezon bir Red Bull aracı boşta kalacak. Sebastian Vettel’in 2014 sezonunda takım arkadaşı olarak en büyük aday ise Kimi Raikkonen olarak görülüyor.

Mark Webber’in bu sezonun başında Porsche ile yarışabileceği iddia edilmişti.

Avustralyalı pilot 1998-99 yıllarında Mercedes ile bu seride yarışmış daha sonra Formula 3000’e geçiş yaparak oradan da 2002 yılında Minardi ile F1’e giriş yapmıştı. Webber, Jaguar ve Williams maceralarının ardından 2008 yılında Red Bull ile anlaşmıştı.

Webber, “Le Mans’ta bu zirve kategorisine geri dönen Porsche’nin bir parçası olmak ve Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’na katılmak benim için bir onur. Porsche üretici olarak yarışlarda tarih yazmış bir takım ve en yüksek seviyede teknoloji ile performansın bir belgesi.”

“Formula 1’de geçen yılların ardından bu yeni macera için sabırsızlanıyorum. Hiç kuşkusuz Porsche kendine çok yüksek hedefler koyacak ve ben dünyanın en hızlı spor otomobillerinden birini kullanmak için sabırsızlanıyorum.” diyor.

Porsche’nin araştırma ve geliştirmeden sorumlu yönetim kurulu üyesi Wolfgang Hatz da Mark Webber ile birlikte çalışacak olmanın kendilerini heyecanlandırdığını söylüyor.

“Mevcut zamanların en iyi ve başarılı Formula 1 pilotlarından olan Mark Webber’i yeni LMP1 programımızda görecek olmaktan çok memnunuz. Mark hiç kuşkusuz dünyadaki en iyi yarış pilotlarından biri. Daha önce Le Mans 24 Saat tecrübesi yaşamış ve en önemlisi yıllardır bir Porsche sevdalısı.”

 

 


Yorumlar

“Resmi: Webber Porsche için Formula 1 ve Red Bull'dan Vazgeçti” için 96 yanıt

  1. Bazen hayaller gerçek olsun isteriz :))

  2. bu vet adına da iyi olur geride kalsa bile yanında adam akıllı bir takım arkadaşı olduğunda kendini daha iyi geliştirir

  3. yolu açık olsun bakalım yerine kim gelecek rai gelirse ve rai ile vet iyi anlaşırsa redbull adına iyi olur.

  4. Red Bull'u ve Vettel'i sevmem fakat Webber'e karşı bir sempatim var.Gitmesine üzülenlerden biriyim.Yolun açık olsun Webber…

  5. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Vaybe Schumiden Sonra eski pilotlardan Webberde gidiyor Barricello gittigi gibi Trullinin gittiği gibi eski pilotlar yavaş yavaş dökülmeye başlıyor yakında button ile kimide bırakırsa şaşırmayın derim.Şu anda gridde eski pilot sayısı azaldı spora taze kanlar ekleneceği kesin..

  6. Nereye giderse gitsin bu taraftar onu ve Multi21 skandallarını unutmayacaktır

  7. Kesinlikle katılıyorum.. Webber politik oyunlarla siyasetle hiç uğraşmadı. Sadece yarıştı… Ve bence gayet yetenekli idi.. Bilirsiniz, Monaco aracın değil pilotun öne çıktığı yerdir.. Monaco'da hem jaguar ile hem williams ile hemde redbull ile harikalar yaratmıştır… Bariyerlere okadar yakın gitmek herkesin harcı değil.. Webber Senna gibi asil bir pilottu, Sadece şampiyon olacak bir araca eriştiğinde devreye politika ve siyaset girdi.. Senna Prost yılları gibi.. Helmut Marko denen şahsiyetin Vettel tutkusu Horner ve Newey'i de aynı yönde sürükledi. Webber de, biz sevenleri gibi yalnızdı.. Webber, yakın dostları button veya Alonso ile aynı takımda,eşit şartlarda yarışsaydi. Redbull harcanırdı.. Redbull'un ilk yıllarında efsane Coulthard nasıl geride kaldıysa o şekilde..

  8. Yalnız değildiniz.. Bakın benimde yukarılarda yazdığım mesaja kağan bey yanıt vermiş.. Webber Ayrton Senna gibi bir pilot. Herzaman aracına veya politikalara yenilmiş bir pilot.. Williams'da monaco'da direksiyonu araca fırlatışını dün gibi hatırlarım.. Veya jaguar ile interlagosda sıralamada 0.044 saniye ile 3. olup Okay Karacan'a nasıl bir kapak bıraktığını.. Okay demişti ki sona Webber kaldı artık ilk 10'u sayabiliriz demişti… Ne günlerdi.

    Birgün Webber gitse, petrov için izlerim diyordum malesef o da gitti. Petrovda çok efendi bir pilottu.
    Webber'in açıklamaları çok doğru, artık yarış yok. Herkes ya lastik koruma derdinde ya da politik kararlar ile züppeleri yarışçı diye tv'lere çıkartma derdinde.. Nerde o eski mücadeleler…

  9. Kağan Devecioğlu avatarı
    Kağan Devecioğlu

    "2. pilot değilmiş gibi davranmaya çalışması" nasıl bir bakış açısıdır bu!?
    adam dürüst,dobra haksızlıkları adam kayırmalara karsı sessiz kalınca mı 2. pılot gıbı davrın mıs olacak.

  10. Kağan Devecioğlu avatarı
    Kağan Devecioğlu

    Hocam önce eline sağlık duygularıma tercüman olmuşsun.Bende webberin taraftarıyım ve bazen soruyorum niye?! işte cevaplarım…….Öncelikle gridde özü sözü bir açık sözlü bildiğini korkmadan yada gösteriş yapmadan söyleyen KARAKTERLİ birisi.(vettel gibi 1 gün önce söylediğini ertesi gün kıvıran biri değil) ve tamam öyle çok yetenekli biri değil ama mücadeleci hırslı,deneyimli,ve çoğu kişinin es geçtiği şu ki vettelin altındaki aracı geliştiren en önemli faktör ve sürekli yapılan haksızlıklara rağmen (somut ornekler çok araştırabilirsiniz) puanlar topladı.Takımlar şampiyonu için (yoksa niye red bul yeni sözleşme teklif etsin) ve ben eminim ki redbulda değilde başka takımda EŞİT ŞARTLARDA yarışsaydı şu an çok farlı bir yerde olabilirdi. Ben seni yine takip edeceğim çünkü benim için karakter,dürüstlük ,dobralık,korkusuzluk önemli, (yetenekli iyi bir yarışçı olabilirsin ama karakterin yoksa sadece adını hatırlarlar;ama senna gibi karakterli biriysen unutulmazsın…….Yolun açık olsun webber

  11. Yahu yazmayın böyle senaryolar, kurmayın böyle hayaller! Yaşlı başlı adamım, yüreğime inecek heyecanlanınca! 🙁

  12. Ooof, of! 🙁

  13. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    sorma, ben öyle bir mutluluğu tarif edemem

  14. Biliyorum çok zor ama bir bomba patlatıp Schumi-Vettel (halef-Selef) yarıştıracağız deseler.
    Ayaklarım baş olur 🙂

  15. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Ancak Schumacher, Sürekli antrenman yapıyor farkındaysanız. Karting'e devam ediyor, Yol aracıyla testler yapıyor. nordschleife'de F1 aracı kullandı. Bence, Schumacher geri dönerse şuanlık sıkıntı çekmez. Eğer geri dönecekse kondisyon Schumacher için problem olmaz 🙂

    Aklıma şöyle bir senaryo geliyor, Horner bundan 2-3 hafta önce Toro Rosso pilotları için henüz erken demişti. Redbull 2014'deki yeni kurallar ve yeni motorların gelişimi için Schumacher ile birkaç yıllığına anlaşabilir. O Zamana kadar ToroRosso pilotlarıda gelişir. Vettel'de bildiğiniz kadarıyla Schumacher'le çok iyi anlaşıyor, Eğer isterlerse Efsane geri döner ama bu senaryo daha gerçekci olmasına rağmen zor.. Hayal gibi birşey 🙂

    İlk kez Redbull takımına ısınmaya başladım 🙂 Umarım bu "Hayal" gerçek olur. Redbull büyük taraftar kazanır, buna eminim

  16. söylenecek çok bir şey yok, yanlış hatırlıyorsun…

  17. Schumi'nin gelmesi, düşüncesi bile müthiş. Ama Schumi yarışları bıraktığından beri 5 kilo almış. Kondisyonu epey düşmüş olmalı. F1 aracına oturmak için hazır değildir diye düşünüyorum.

  18. Hocam kendi hesabımdan yazdım ama ismim çıkmamış. Benim hiçbir zaman konuşabileceğim Webber fanları olmadı. Yıllarca puan kovalamaktan öteye gidemeyecek araçlarla yarışmış bir pilotu destekledim. Nitekim en sonunda Allah yüzümüzü güldürdü ve 2009da ilk galibiyetimizi elde ettik. Webber red bull adına ne kadar çok podyuma çıkmış olsa da puan mücadelesi verdigi yillar benim icin daha anlamliydi. Webber 2003-2008 arasi kazanabilecek bir aracta kesinlikle sampiyon olabilirdi. Simdi gelmis Vettel taraftarlari kendisiyle ayni duzeyde rekabet etmesini bekliyorlar. Vetteli omrumuz yeterse goruruz 36 yasinda gridin genc delikanlilariyla nasil yarisiyor. 2011 İstanbul Parkta Webber Alonsoyu gectiginde ilk virajdaydim. Bagirdigimda herkes donup bana bakmisti. Webber taraftari olmak yalniz olmak demekti. Ne schumacher, ne barcelo, ne fisi, ne trulli, ne coulthard, ne heidfeld, ne montoya, ne sato, ne albers, ne ralf… Yeni nesil pilotlar paralariyla spora erken yasta giriyorlar artik, hizli olmamalari muhim degil yeter ki paran olsun. Webber sponspor desteginden yoksun oldugu icin 26 yasina kadar bekledi F1'e girebilmek icin. Ben daha doyamadim ama yas oldu 36. Ayrilik vakti, huzun vakti 🙂

  19. Dostum her kim isen,seninle aynı duygu ve düşünceleri paylaşmışız.. Gönül isterdiki yakın dostu Alonso ile aynı takımda yarışsın.. Redbull'dan ayrılmasını çok istedim ama komple F1i bıraktı..

  20. 2002'den beri Webber taraftarıyım.. Onsuz bir grid hayal edemiyorum.. Sanırım 2001'den beri izlediğim F1 keyfim bu yıl sona erecek ve birdaha izleyemeyeceğim….

    Keşke yine Jaguar kurulsa veya williams'a geçsen., yine o yetersiz arabalarla 1 puan alabilecekmisin diye eller başın üstünde; ayakta izlesek seni. 1 puan alabilecek durumdayken, motorun arıza yapmasın diye hatim indirsek.. Geride mi kalıyor şimdi hepsi ?

    Burda çoluk çocuk çok konuşur. Vettelciler felan. Onlar kim 1.sırada ise onu tutarlar. Kimse bilmez senin gıda zehirlenmesi geçirip arabada sürekli kusmana rağmen yarıştığını… Malesef Formula1 bir efsanesini daha kaybediyor… Ve de en az 1 izleyicisini. Hoşcakal Webber.

  21. Umarım bu umutlarımız boşa gitmez.

  22. Kimi_ in_Rai avatarı

    Raikkonen yeşil ışıkda yüksek ihtimal Red Bull'a yarışacak.Webber gelince gönül ister F1'de kal,Red Bull'da bir çok kişiye dürüst olmayı öğrettin.Yolun açık olsun

  23. Daha sözleşme imzalanmadı sadece olasılık var, bu bile ne kadar rahatsız ediyor.

  24. kedi gözü redbulla gelişim yolunu gösterecek 😀

  25. Kendisini sevmiyor olman objektifliğini yitirmişliğinin de göstergesi olmuş aynı zamanda. Webber, Massa gibi sırf büyük takımda yarışıcam diye ezik bir pilot olarak yarışmaktansa sözünün eri olmuş bir pilot. O yüzden senin gibi Massa taraftarı birinin sevmemesini doğal karşılamak gerek 🙂

  26. Sevmemen Massa gibi herşeyi sindirmemesi olabilir bence.O kimsenin yapmayacağını(helede Massa'nın) yaptı haksızlığa boyun eğmedi.Helal olsun başka denecek birşey yok benim açımdan.

  27. raikonen mclaren ferrari ve sauber,de olduğu gibi ilk 5 . 6 yarış,da fırtına gibi eser sonra yavaş yavaş nal toplamaya başlar lotus,da aynı senaryo acaba ben nereye kapak atabilirim düşüncesinde . eger vettel raikonen,ni partner isterse redbul alır . vettel onay vermezse hiçkimse raikonen,ni redbul,un kapısından içeri sokamaz

  28. ooo kim raikonen sevenler derneği üyeleri hepsi redbul,cu olmuş hayırdır

  29. gridde sevmediğim bir kaç pilottan biriydi. önündekini geçmek için yaptığı kasaplıklar ve de geçilmemek için yaptığı çirkeflikler uzun süre unutulmayacak. gidişine sevindim, açıkça..

    yolu açık olsun. fakat, anlaşması devam ederken bile vettel'in başarısını aleni olarak hazmedemeyen webber, galibiyet fotolarında bile görünmeyen webber, takım kutlamalarında çoktan otele doğru uzamış olan webber, hele ki bu saatten sonra vettel ve red bull'u sabote etmek için elinden geleni yapacaktır.

    red bull yönetiminin "acele etmeyeceğiz" demesine rağmen vereceği en doğru karar, sıradaki yarıştan tezi yok webber'e teşekkür edip, yıl sonuna kadarki parasını ödeyip araçtan indirip sene sonuna kadar buemi'yi koltuğa oturtmaktır. acı ama doğru olan bu. ve bu düşüncenin esas nedeni de bizzat webber'in şahsi davranışlarıdır. ikinci pilot değilmiş gibi görünme(ye çalışmak) başka şey, takımı baltalamak başka şey.

  30. Yolu açık olsun Webberin harika bir pilottu benim gözümde takımının 2010-2011-2012 şampiyonluklarında kuşkusuz katkısı göz ardı edilemez. Umarım F1 de başarılı olduğu kadar Porsche ile LeMans'da da başarılı olur.

    İnsanın hayatı boyunca zoruna giden konular olabilir. Dedem bana derki emir alan değil emir veren ol her zaman diye bu sözü kulağımda küpedir. Webber için hayırlısı olsun diyecek bir söz yok yıllar sonra çıkıp gelse eminim grid de kendine bir yer bulur bu da farkı doğurur zaten.

  31. yazdığımda ne formula 1 i küçümsedim ne de 10 yıl öncesini şimdiye oranla zevksiz buldum.
    benim tek söylediğim vettel i hazmedemeyenlerin webber i bu kadar çok abartmaları.

  32. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    paul di resta mclaren icin gonlumden geciyordu olmadi bu sefer redbull geciyor.Oncelik Kimi'nin tabi ama bu durumda redbull takim menfaati mi diyecek yoksa 1-2 devam diyecek mi?

  33. 10 yıl öncesi diye küçümsediğin yıllar Formula 1'in şuanki halinden çok daha zevkli olan yıllardı. Benim desteklediğim pilot puan için yarışmasına rağmen ben o yıllardaki zevki şimdi alamıyorum. Formula 1'in en güzel yılları 2006'ya kadar yaşandı. 07-08 ise son yarışlarda nefes kesmesiyle yine güzel anlar yaşattı, 2009 ve sonrası tam bir fiyasko.

  34. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    benimde gönlümden o geçiyor inşallah diyeceğimde zor 🙂

  35. yazılanlara bakıyorum da vasat pilot webber yere göğe sığdırılamıyor. bu ne vettel düşmanlığıdır yahu.
    adamın elle tutulur başarısı bile yok. ki nerdeyse son beş sezondur en hızlı araca sahip olmasına karşın. hiç ikinci pilot laflarıyla savunma da yapmayın. o sürdüğü harika aracına rağmen hiç şampiyona da ikinci bile olamadı. böylesine üst düzey bir araç ile bu kadar mı başarısız olunur.
    siz hala 10 yıl öncesinde kalan az daha polü alıyordu gibi tek tük çıkışlarıyla avunun.
    bırakması f1 açısından çok yerinde bir karar olmuştur.

  36. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Doğru Karar ! vettel ve horner ve ekibi tarafından ezildi sürekli çok dayandı bile.

  37. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rainin 2008 de 2. pilot olmasının tek sebebi spada yağan son turdaki yağmur oldu o yağmur yağınca rai kaza yaptı yarışı hamilton kazanmasına rağmen massaya verdiler zaferi rainin şansı o yarıştan sonra çok azaldı galibiyette 10 puanlık bir şampiyonada şansı olmadıgı icin 2. pilot oldu.

  38. Eklemeyi unutmuşum. Webber'in ilk Gp'si, Minardi'nin mutluluğu 🙂

  39. Podyumdaki en hakiki pilotlardan birisiydi, yazık oldu. Eski pilotlar gibi değil artık şimdiki pilotlar. Basına açıklama yapılırken önceden tembihlenmiş ve söylenmesi istenen şeyler söyleniyor pilotlar tarafından. Eskiden öyle değildi, Webber de öyle değildi. Son hakiki adamımızı kaybettik F1de.

  40. Webber hiçbir zaman antipatik bir pilot olmadı. Aksine en sempatik pilotlardan birisiydi. Ne zamanki minardiye puan aldırdı, insanlar tarafından (ben de dahil) sevilmeye başlandı. Sempatikliğinin en büyük örneği podyumlarda saçma sapan zıplamalı sevnç gösterileridir.

  41. Şuan şok içindeyim. Webber ile maceramız 2002 yılında çıktığı ilk yarışta başlamıştı. Sponsporu olamayan Mark, Paul Stoddart'ın cebinden ödediği para sayesinde 2002 yılında Minardi ile sezonu açmıştı.İlk yarışında kendi evinde, kendi seyircisi önünde gridin açık ara en kötü aracı ile 5. olarak tarihi bir başarıya imza attı. Nitekim sezon boyunca 11-12. sıralar arasında dereceler alarak dikkat çekmeyi başardı.

    Webber spora adım attığında 26 yaşındaydı. Şuan 36 yaşında olmasına rağmen hala üst düzey rekabet içerisinde yer alabiliyor.

    Minardi ile dikkat çeken Webber 2003 ve 2004 yılları için Jaguar ile anlaştı. Jaguar takımı adına yarışırken de takım arkadaşlarını geçmeyi başardı. Malezya Gp'de sıralama turlarında 2. sırayı alarak bir anda dikkatleri üzerine çekti. Vasat aracına rağmen gösterdiği performansıyla daha iyi takımların dikkatini çekmeyi başardı.

    2005 yılı Webber'in kariyerinde dönüm noktası olmuştur. Renault'dan gelen teklifi redderek Williams-Bmw takımına geçti. İlk yarışı 5. sıradan geçtiğinde telsizden yarışı Renault pilotu Fisichella'nın kazandığı söylendiğinde dünya başına yıkılmıştı. Nitekim reddettiği takım Renault, Alonso önderliğinde 2 defa pilotlar şampiyonluğuna ulaştı. 2005 Webber'in kariyeri boyunca en formda olduğu yıl idi. Monaco GP'de Alonso'yu geçerek ilk podyumunu yakaladı. Sezonu yine takım arkadaşlarının önünde tamamladı.

    Williams'ın dayanıksız aracıyla çok kötü bir sezonu geride bırakan takım arkadaşı Rosberg'in önünde sezonu tamamladı.

    2007 yılında ise eski takımı Jaguar'ın devamı olan Red Bull takımına geçti. Fuji Gp'de yağmur altında geçen yarışta hamilton ile liderlik mücadelesi verir iken güvenlik aracı periyodunda toro rosso pilotu Vettel'in aptalca kendisine çarpması sonucu yarış dışı kaldı ve kariyerinin ilk galibiyet şansını pist üstünde bıraktı. Avrupa Gp'de 3. olarak kariyerinin 2. podyumunu elde etti.

    2008 yılı ise Webber'in istikrarı ile ön plana çıktığı ve 2007 yılındaki toplam puanını 2'ye katladığı yıl olarak tarihe geçti. Bu yıl da Webber takım arkadaşı Coulthard'ı geride bıraktı.

    2009 yılına gelindiğinde değişen kurallar ile birlikte Webber yeni takım arkadaşı Vettel ile sezona başladı. Sezon öncesi ayağını kırdığı için sezonu kaçırma tehlikesi bulunan Webber sezon boyu platin ile yarışmak zorunda kaldı ve takımda ilk yılını geçiren Vettel'e geçildi.

    2010 yılı Webber'in kariyerinde şampiyonluğa en çok yaklaştığı yıl oldu.İspanya ve Monaco Gp'leri kazanan Webber kazandığı momentum ile çıkışını yapmışken İstanbul Gp'de Webber'in formu nedeniyle kendini baskı altında hisseden Vettel'in Webber'in tasarruf modunda atak yapması sonrası kazaya sebep oldu ve Webber kazanacağı yarışı 3. sırada tamamladı. Aynı yıl Britanya Gp'de Webber'in ön kanadı alınıp Vettel'e verildi ve Webber cevap olarak galibiyetle takımına cevap verdi. Son 3 yarışa şampiyona lideri olarak giren Webber önce Singapur Gp sonrası omzunu kırdı ve takımdan bunu saklayarak sezona devam etti. Buna rağmen şampiyonluk yolundan şaşmayan Webber'e en büyük engel takım tarafından önüne koyuldu; Vettel. Takımı uzun vaade de kendilerine daha iyi getirisini olacağını düşündükleri Vettel'in şampiyonluk şansı için Webber'in kaybetmesine göze alarak kumar oynadılar. Nitekim Webber form durumuyla rahat kazanabileceği sezonu takımının ali cengiz oyunları neticesinde abu dhabi'nin duvarında sürttüğü lastiğiyle beraber orada bıraktı..

    2011 yılı Webber'in kariyerinin en istikrarlı yılı olarak göze çarptı. 10 podyum, 6 kez 4.lük ve 1 galibiyet ile sezonu 3. sırada tamamladı.

    Nispeten iyi başlayan 2012 yılı Webber için kötü devam etti ve sezonu 6. sırada tamamladı. Monaco Ve Britanya Gp'leri kazanarak bir kez daha klasik pistlerde olan başarısını tekrarladı.

    2011 yılından itibaren gerek takımın tutumu, gerek yaşının beraberinde getirdiği fiziksel zorluklar, gerekse de çabuk tükenen pirelli lastiklerine karşı yaşadığı adaptasyon sorunu nedeniyle 2013 sezonuna da istediği başlangıcı yapamadı.
    ———————————————————————

    Şimdi ayrılık vakti geldi çattı. Keşke eski zamanlarındaki gibi yine orta bir sınıf takımda puan mücadelesi verseydin de ayrılmasaydın ama sen idealleri olan bir pilottun ve hep öyle kaldın. Bu yüzden pisliğe batmış nankör Red Bull Racing takımı yerine özlediğin Le Mans serisinde şerefli bir pilot olarak yarışmaya devam edersin. Unutmayın Webber yalnızca F1'den değil, 6 senesini verip karşılığında bir parmak çocuk için satıldığı, dışlandığı takımdan da ayrılıyor. Vettel'in gölgesi altında yarışmaktansa kendine gerçek bir yarış fırsatı sunabilecek Porsche takımına gidiyor.

    Senin gibi açık sözlü, mert bir pilotu F1 hiçbir zaman unutmayacak. Kim bilir belki 2005'de takım arkadaşı olmayı teptiğin ispanyol dostun ile Le Mans'ta buluşursunuz.

  42. Yoksa Schumi tekrardan geri mi dönüyor 🙂
    Madem bırakacaktın neden geçen sene bırakmadın Webber kardeş, Schumi de yarışmış olacaktı 🙂

  43. Whitmarsh varken Button'dan kurtulamayız. Onun için Raikkonen'in McLaren'e geleceğini sanmıyorum. Red Bull'a gidecek büyük ihtimalle.

  44. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Sauber'e geçerek kendini mahvetti Hulkenberg 🙁

  45. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yıllardır tek pilot yarıştıranlar şimdi gelmiş düşenin dostunu olma rolünü oynuyorlar.Giden gitti Webber'e yeni kariyerinde başarılar dileriz.Vettel gibi üst sınıf bir pilotun yanına kim gelirse gelsin ezilmeye mahkumdur takımda.

  46. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Haksızlık üstüne haksızlık yapıldı takımda ve belkide bilmediğimiz nice şey

    Umarım yerine düzgün bir isim gelirde Red Bull'un Vettel yanlılığı sona erer.

  47. Webber de geçen sene son yarışta Vettel'in üstüne kırmıştı Vettel onun hesabını sorsun mu? yada Malezyada sordu diyelim neden bu kadar tepki gösterdiniz.Adam senin mantığını uygulamış oldu bir bakıma.

  48. Birde rakip takımlar özellikle Ferrari deli gibi 1. pilotu desteklerken RedBull neden 2 pilotunu birden yarıştırsın.RedBull keriz değil getirecekler Vettel'in yanına 2. pilotu hem takıma hem Vettel'e yardım edecek.

  49. "Sanırım Red Bull'a nazar değdi" 😀

  50. Avatar olarak Şaşkın Necati'yi seçmişsin..Allah nazardan saklasın.Adam ne güldürdü Türkiye'yi be.
    Neydi;
    Rımdıdı rımdıdı rımdıdı dımdım.
    Rımdıdı rımdıdı rımdıdı dımdım.
    Rımdıdı rımdıdı…

  51. Yanlış hatırlamıyorsam 2010 öncesi Webber en sevilmeyen en antipatik bulunan pilotların başında geliyordu.Kasap bile deniyordu kendisine ama hepsi unutuldu.
    Ne olduysa Vettel den sonra oldu.Rakip taraftarlarda inanılmaz bir Webber aşkı doğdu.Aynı Alonso-Hamilton sevgisi gibi.

  52. Bence 2008 de 2.pilotluğu kabullendi bir bakıma..Çok iyi giden bir sezonda birden düşüşe geçti sebebini tam olarak bilmiyorum.2009 da Massa kaza geçirene kadar yine 2.pilot gibiydi takım daha çok massa ya ağırlık veriyordu.Kazadan sonra adam tek pilot olunca şaha kalktı.Yani umarım gelir ve tuttuğum takım ve pilotu aynı yerde görürüm.

    Webber içinde bu saatten sonra Vettel düşünsün adamın kaybedecek birşeyi yok istedikleri gibi mücadele etsinler yeterki takım zarar görmesin.

  53. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Buemi Redbull'un 3. pilotu. 2 yıldır'da takımda, En az Vergne ve Ricciardo kadar yetenekli. Neden onu düşünmesinler ?

  54. Büyük ihtimalle bu dediğini yapacak zaten.takıma zarar vermesinde ne yaparsa yapsın.

  55. Ek olarak, tonla Porsche dedikodusu çıkmıştı, yalanlandı ama sonunda doğru olduğu anlaşıldı.Bir süredir tonla Kimi Raikkonen dedikodusu çıktı, bu da muhtemelen doğrudur.

    Nico Rosberg hakkında bir bilgi sahibi olamamıştık, bu yıl az çok nasıl bir pilot olduğunu görmüş olduk. Jenson Button'ı da Hamilton sayesinde öğrenmiştik.

    Kimi Raikkonen'in Fernando Alonso ve Lewis Hamilton kadar hızlı bir pilot olmadığını düşünenlerdenim, Vettel'in de tam olarak nerede olduğunu görmemiz açısından Raikkonen'in Red Bull'a geçmesini istiyorum.

    Ama asıl gönlümden geçen Red Bull pilotu Nico Hülkenberg'dir.

  56. sene sonunda sözleşmesi bitecek olan pilotlar hangileri bilen var mı ?

  57. gerçekten üzüldüm webber bence f1e yakışıyordu şampiyon olmamış olabilir ama adam gibi adam inş başarılı olur porsche ile raikoneninde redbula gelmesi için bi neden kalmadı artık tatile girmeden açıklanır kiminin redbulla geçtiği

  58. buemi mi? ricciardo olmasın buemi redbull u kaldıramaz

  59. Mark Webber F1'deki sayılı delikanlı adamlardan biriydi. Barrichello gitti, De la Rosa ruhunu şeytana sattı ve yarışmayı bıraktı.

    Webber de kariyerinin aslında iyi bir döneminde, ancak ne orta sıra takımında yarışıp para kazanabilir, ne de rahat bir şekilde üst seviye takımlarında yarışabilir. Red Bull'ın mantalitesini biliyoruz. Ferrari'deki durum eskiden beri belli. Mclaren'de görmek isterdim kendisini, Button oradayken Webber'e de ihtiyaç yok. Resmen açıkta kaldı adam.

    Yeni bir maceraya atılıyor, başarılar. Umarım Mercedes'teki gibi taklaya gelmez yarışlarında 🙂

  60. McLaren'ı unutmamak lazım 🙂

  61. 2002'de ilk yarışta çok sevdiğim Minardi'lerden birini 6. sırada bitirip 1 puan alırken görmüştüm de vay beee demiştim. Mark Webber.

  62. TifoAlo HRT avatarı

    Simdi biraktin kahraman oldun MARK WEBBER.

  63. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Webberin yerinde olsam Malezya'daki olayın hesabını sorarım. Çok büyük ihtimalle bırakma sebebi de odur.

  64. Yalnız ben şimdi Webber olsam sezon sonuna doğru takım emri yok motoru kıs falan dinlemem basarım gaza. Nasıl olsa son senem diye. Vettele kötü haber bence bu kadar erken belli olması.

  65. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Eğer Mclaren bir çılgınlık yapıp, Checoyu gönderirse ve eski dostları Kimi'ye göz kırparsa gerçekten güzel şeyler olur. Mclareni hızlandıran adam Kimi Raikkonendir. Lotus'un da çok kötü olmaması durumu var tabi en azından hala mücadele edebiliyor bu Kimi Raikkonenin en iyi iki pilottan biri olduğunu gösteriyor zaten

  66. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Daha geçen gün Webber'in takıma "Hiç katkısı yok" diyordun.

    Şimdi ne oldu da "ayrıyettende takıma bu zamana kadar yaptığı katkılardan dolayı kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz." bu lafı ediyorsun.

    Bir yorumla da kendini eleştir.

  67. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Söylediklerinde haklısın.

    Benimki biraz da duygusal. 🙂 Raikkonen'in kazanmasına yardım edecek bir araçta yarışmasını istiyorum.

    Bakalım…

  68. Fernando Alonso Diaz Türkiye Aboneleri hayırdır noluyoz

    bu haberin alonsoyla uzaktan yakından alakası yok niye damladınız hemen buraya

    yorumlara bak vettel şımarık vettel şöyle böyle vettel parmak çocuk bide bazı vettel fanlarını kötülersiniz ne kadar akıllısınız la siz

    Vettelin hiç bi pilottan korkusu yok benim düşünceme göre gridin açık ara en iyisi

    istatistiklere bakın la yüzdelerde en çok yarış pol podyum puan şampiyonluk hepsi vettelde

    başta alonso kimi hamilton hepsini bozguna uğrattı

    kimi bu takıma gelirse karizmayı çok beter çizdirir 1 galibiyet ya alır ya almaz alonso ve diğerleri gelse hiç alamaz kafası çalışan bi pilot vettele takım arkadaşı olmaz dediğim gibi o karizma çok beter çizilir

    Webber efendiyede Porsche ile başarılar diliyoruz emin olunki ordada şampiyon olamayacak

    ayrıyettende takıma bu zamana kadar yaptığı katkılardan dolayı kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz………………………………………………………………..Şalu

  69. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Bazıları Rai 1.pilot olamaz hikayesine geçmiş.

    Rai böyle bir duruma müsade eder mi sanıyorsunuz?
    Rai duruşuyla sınır koyar,takım Webber'e yaptıklarını Rai'ye yapamaz.Rai Heder eder takımı vallahi.

  70. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Son üç senedir. Hatta yakın tarih olarak Malezya'da kendi takım arkadaşının arkasında kalmak istemeyen bir Vettel izledik. Kimi Raikkonen gibi çılgın bir pilotun arkasında kalmak istemez ise, ki şampiyonluğa oynadığı sürece asla istemez. Takımda büyük sorunlar çıkar, multi 21 olayının ötesinde sorunlar. Raikkonen "Checo" ya ettiği lafların mislisini söyleyebilir. Bence en ideal pilotlar Toro Rosso pilotlatı veya Paul Di Resta olabilir. Raikkonen Formula 1'de daima takımında öne çıkan pilot olmuştu, bunu değişmemesini umuyorum.

  71. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Araları çok iyi ben bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Ama tabi ne olacağını bilemeyiz.

    Redbull eğer Raikkonen'i istiyorsa zaten bu 'ikinci pilot' durumundan vazgeçmiş olmalı.

    Şu an Redbull bunun istişaresini yapıyor. Raikkonen'i alırlarsa geçmişteki politikalarından vazgeçmiş olacaklar.

    Ki bence bu daha mantıklı bir durum.

  72. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Böyle istatistikler üzüyor beni yahu.

  73. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Rainin Red Bull'a geçmesini isteyen arkadaşlar ciddi olamazsınız !

    Raikkonen ne zamandan beri ikinci pilot olmayı hak ediyor ?

    Sebasitan Vettel gibi bir şımarık pilotun yanında yarışması demek kısa sürede işsiz kalması demek. Ben sanmıyorum ki Vettel Raikkonenle mücadele etmekten zevk alır.

  74. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Ek olarak gridde kökü 2005 öncesine dayanan 4 pilot kaldı ; Alonso(31), Raikkkonen(33), Massa(32) ve Button(33)

  75. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai hadi kocum benim vettele hızını göster raiye red bull a kesin geçecektir ve bize vettelin nasıl bir pilot oldugu hakkında net bilgiler verecektir.

  76. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Bence Redbull Raikkonen'i takıma almaz. Takım ikinci pilot arıyor, Raikkonen 2. pilot değil. Redbull böyle bir risk almak istemez. Bence en büyük aday, Vergne veya Buemi

  77. elvan dalton avatarı

    Raikkonen Vettel için bulunmaz bi nimet olacak. Bu sayede hem kendisini geliştirecek hem de saygı kazanacak.

  78. Webber'in ayrılışına üzüldüm diyebilirim.onun kadar mert,açık sözlü dobra bir pilot yoktu gridde.

  79. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bence RBR Kimi yi almaz Vettel'in yanına. Ya TR den birini alacaklar yada başka birini. Kimse takımında 2 tane 1. pilot istemez.

  80. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Redbul'un Raikkonen'i seçmesi mantıklı olacaktır.

  81. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Şimdi seneye Raikonen gelsin ben göreceğim bu sitede ki Vettel fanlarını.

    Her defasın da Webber'i kötüleyip duruyorlardı.
    Seneye Rai gelsinde kök söktürsün Baby Face'inize…

  82. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Webber Seni çok özleyeceğiz gerçekten Formula 1'e karşı heyecanımı yitiriyorum ama vaz geçecek değilim tabii. Keşke EuroSport Le Mans gibi diğer yarışların da tamamını gösterse. Siteden bir ricam Webber röportajlarını Formula 1 ile ilgili olsun olmasın gözden kaçırmayın. Formula 1'in Webber gibi sadece pilotaj açısından değil her alanda cesur pilotlara ihtiyacı var.

  83. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Raikkonen geçemez Red Bull'a…Red Bull ikinci pilot arıyor sizce Raikkonen'e böyle bir şeyi yaptırabilirlermi? geçse bile emin olun Red Bull'u pişman eder öyle bir takım çünkü red bull

  84. Aussie için üzülsem de gerçekten mantıklı kararı verdi.

  85. Ancak şunu da eklemek lazım,webberin anlaşma öncesi blöfü olabilir,burası F1 ve herşey zeka oyunu gibi,şayet Matesichtz ve Marko webber'e çok ilgili yaklaşırlarsa bunu webber reddetmez diye tahmin ediyorum,porsche falan hikaye olabilir…

  86. çok güzel haber 🙂 yarışsınlar bakalım kimi vettel ak koyun kara koyun çıksın ortaya 🙂

  87. Webber e güle güle diyebiliriz artık bu sözlerden sonra, ancak vettel ayvayı yedi bence,raikkonen gelirse takıma webberin yanındaki sakin günler yerini çok çetin mücadelelere bırakacak gibi gözüküyor,ve eğer redbull seneye de iyi olursa renault motoruyla beraber,işte o zaman diğer hiç bir takıma ne pilotlar ne de takımlar şampiyonluğu için şans bırakmazlar desek yeridir,düşünsenize vettel kadar puan alan iki pilotlu bir redbull!!? Birbirlerinin üstüne sürüp yarış dışı bırakmazlarsa birbirlerini işte o zaman müthiş bir takım olacaklar diye tahmin ediyorum…

  88. Rai'nin hızı ve istikrarı ile puan tablosunda vetteli ve şampiyonluğu zorlayacağını eminim….

  89. DreamOfWinD  avatarı

    Eskilerden biri daha gitti ama çok doğru bir karar bu yılki fiyaskodan sonra. Raikkonen gitsin de bi hele parmak çocuğu silsin ortalıktan.

  90. Rai taraftarı olarak sevindim. %80 Rai koltuğa geçer diye düşünüyorum. Vettel'ide seviyorum. Bu halde hangi pilotun daha iyi olduğunu öğrenmiş olacağız.

  91. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    yakında kimi'nin redbull'da yarışacağı açıklanır………………

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir