Alonso Silverstone'da Farkı Kapatabilecek mi?

yazar:

kategori:

İspanyol pilot iki yıl önce Silverstone’da Ferrari’nin ilk F1 zaferinin 60. yılı kutlamalarında Jose Froilan Gonzalez’in 1951 yılında kullandığı Ferrari’yi kullanmıştı.

Takım patronu Stefano Domenicali, “Benim için, Alonso’nun 2011’de bu pistte kazandığı zafer kariyerimdeki en özel zaferlerden biriydi. Çok özel bir yarıştı çünkü zor bir sezon geçiriyorduk ve Ferrari’nin ilk zaferinin 60. yılını kutlarken yarış kazanmak sanki bir kader emaresi gibiydi.”

“Geçtiğimiz  günlerde çok üzücü bir olay yaşadık. Ferrari’ye 1951’de ilk zaferini kazandıran Froilan Gonzalez aramızdan ayrıldı. Bu hafta sonu boyunca onu anacağız.” diye konuşuyor.

Fernando Alonso’nun şampiyonada lider durumda bulunan Sebastian Vettel’i yakalaması için bir zafere ihtiyacı var.

McLaren pilotu Jenson Button Silverstone için, “Bu yarışta Vettel’in favori olduğunu söyleyemem. Alonso favori” diyor.

Silverstone’da geçen senenin galibi Mark Webber olmuştu. Takım patronu Christian Horner, “(Webber) bu pistte daima iyi olmuştur. Bana kalırsa burayı tıpkı Montreal gibi kendi evindeki yarış olarak görüyor.” diye konuşuyor.

Ancak pazar günü zafer için yarışacak tek takımlar Red Bull ve Ferrari olmayacak.

Mercedes’ten Lewis Hamilton, “Lastik ve fren soğutması konusunda bazı önemli adımlar attık. Çok büyük adımlar değil ama neler olduğunu göreceğiz. burada hafta sonu boyunca kesinlikle rekabetçi olacağımızı düşünüyorum” diyor.

Ferrari ile 2007’de Silverstone’da zaferin sahibi olan Kimi Raikkonen’in de Lotus ile burada iyi bir performans sergileyebileceği düşünülüyor.

Silverstone’da Hamilton ile 2008 yılında yarış kazanan McLaren’da ise Jonathan Neale “Çocuklar buradan bir podyum çıkarabilirse çok iyi olurdu ama son performanslara bakıldığında bu zor olur. Ancak F1 değişken bir spor ve son tura kadar ne olacağını asla bilemezsiniz” diyor.

Force India’dan Paul di Resta ve Marussia’dan Max Chilton da kendi taraftarları önünde iyi bir mücadele ortaya koymak niyetinde.

Williams ise 600. yarışına çıktığı Silverstone’da puan arayışında olacak.

 


Yorumlar

  1. Senden de bunları duymak güzel 😀

  2. Kazanması gereken bir pist, sıralamada alacağı yer çok çok önemli.Bir şekilde Vettel'in önünde bitirmesi gerekiyor.Redbullun ve Mercedes'in gerisinde kalırsa yarışda işi zor.Kimi'ye de dikkat etmeli.Güzel ve çekişmeli bir yarış olması dileklerimle.

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Redbulları geçebilecek kapasitede olursa araç silverstone da olabilir neden olmasın ferrarinin yarış temposu güzel

  4. Farkı kapatamazsa zaten çok zor olan iş iyice imkansız hale gelir.Silverstone ve Nurburgring fark kapatmak için belki de en uygun 2 pist.Bu sene mekanik grip'ten fedakarlık edip aerodinamiye önem vermişken,Silverstone gibi çok yüksek hızlı virajlara sahip bir pistte mutlaka galibiyet gelmeli.Mercedesler sıralamalarda çok büyük avantaja sahip olacaktır.Onlardan birinin pole'ü alması ve Alonso'nun da Vettel'den önde ve ya maksimum 2 sıra arkasında olması galibiyet şansını çok arttıracaktır.

  5. İspanyol pilot iki yıl önce Silverstone'da Ferrari'nin ilk F1 zaferinin 60. yılı kutlamalarında Jose Froilan Gonzalez’in 1951 yılında kullandığı Ferrari'yi kullanmıştı.

    Bu araçları sürmeyi çok istiyorum. Ama nerde bizde o şans…

  6. Tahminimi açıklıyorum.
    Mercedes duble yapacak.Sonraki iki sıra Red Bull'ların Massa yol verirse altıncı olabilir.
    Yağmur yağarsa her şey olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir