Webber Red Bull'da Devam Etmeyi Hiç Düşünmemiş

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot önümüzdeki sezon F1 kariyerine son vererek LMP1 kategorisinde Porsche adına yarışacak.

Red Bull takımının yaz aylarında Webber ile yeniden anlaşmak için görüşeceği ve onu takımda tutmak istedikleri düşünülüyordu. Ancak Webber, Formula 1’deki tekliflerin artık ona cazip gelmediğini çünkü artık farklı bir şey yapmak istediğini söylüyor.

İnternet sitesinde yer alan röportajında F1’de kalma şansı olup olmadığı sorulduğunda Webber, “Evet (vardı). Ama Formula 1 2014 için ajandammda olan bir kategori değildi.” diyor.

Ayrıca Webber son aylarda Red Bull’da yaşanan ‘Multi 21’ hadisesi gibi bazı olayların bu kararı almasında hiç etkisi olmadığını da belirtiyor.

“Hayır. Benim kişisel bir planım vardı ve ona bağlı kaldım. Artık yeni bir sayfa açtık.”

“Hiçbir zaman takımın bu konuda daha fazla çalışmasını istemedim ama son altı yedi aydır Dietrich Mateschitz ile görüşüyordum.”

“İleriye bakarsak, Red Bull ailesinin bir parçası olmaya devam edeceğim. Marka ile çalışmalara devam edecek. Red Bull atletlerinin sınırları zorladığı yarışlarını izleyeceğim.”

Webber, sporun 2014 ve sonrasında yeni kurallarla devam edecek olmasından ötürü, bir gün Formula 1’e geri dönebileceği iddialarını da reddediyor.

“Özellikle sporun yeni bir yönde ilerleyecek olmasını düşünürsek bunun pek olasılık dahilinde olmadığını söyleyebilirim. (Yeniliklere uyum sağlama konusunda) çabucak dışarda kalabiliyorsunuz.”

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir